Annonce
Erhverv

Robotfirma gør klar til at skalere op: Kasper er på jagt efter markant millioninvestering

Robot at Work har i de nye lokaler mulighed for at teste robotter af, men også plads til at udvikle prototyper og lave den sidste indkøring i samarbejde med kunderne. Foto: Daniel Poulsen
Odense-baserede Robot at Work, som er flyttet i nye lokaler ved Techtown Odense, skal cementere forretningen i løbet af det kommende år.

Odense: Hvis du som mange andre odenseanere har været en tur forbi corona-testcentret på Billedskærervej, har du, måske uden at vide det, trillet forbi Robot at Work.

Virksomheden, som producerer en modulær robotplatform, har sågar sat et skilt op foran en af deres indgange for at gøre opmærksom på, at der ikke er tale om et testcenter, men derimod en robotvirksomhed i fuld flor.

Kasper Guul Laursen, direktør i Robot at Work, var i første omgang med til at give firmaet råd og vejledning, da den var en del af start-up miljøet Tanken 16 på Dalumvej. Efterfølgende blev han direktør og tog sammen med firmaet en tur forbi Egatec, men i slutningen af sidste år manglede der plads.

Annonce

Her kommer TechTown Odense ind i billedet. Robot at Work lejer sig nu ind på 900 kvadratmeter inklusive et værksted, hvorimod de for få måneder siden kun havde en tredjedel at boltre sig på i det sydvestlige Odense.

Robotfirmaet udvikler en platform, som er modulært opbygget, og det betyder i sidste ende, at robotten har uendelige anvendelsesmuligheder, fortæller direktøren.

- Den kan blive brugt til at lave forskellige funktionelle og markedsklare løsninger. Om det så er fem eller ti forskellige løsninger, det må tiden vise. Vi mærker, at vi får adgang til stort set alle i branchen, fordi folk gerne vil snakke om automation og robotter.

Markant investering

I øjeblikket er virksomheden gået på jagt efter nye investorer.

Kasper Larsen fortæller, at de nye penge skal gå til at realisere de mål, som virksomheden har for deres robotløsning.

Robot at Work var forleden forbi firmaet Platform.as på Sjælland for at færdiggøre de sidste ting til murer-robotten. Pr-foto

- Robot at Work skal skalere. Det kan stort set ikke gå stærkt nok. I den henseende er vi kapitalmodne og begynder at kigge efter markant investering, så vi kan sætte mere blus under kedlerne. Det er en proces, som vi sætter i gang nu.

Annonce

Murer-robotten

En af de løsninger, som er længst hos virksomheden, er murerrobotten, som kan hjælpe håndværkeren med at lægge sten, når der skal mures op. Den er udviklet i samarbejde med firmaet Platform.as, hvor den integreres på en arbejdslift, som virksomheden lejer ud i stor stil.

Robot at Work

Hjemsted: Odense M

Direktion: Kasper Guul Laursen

Ejere: Invela ApS, Bülow Gruppen ApS, Martiny Group Holding ApS, Pisa K/S, Converzion Danmark ApS

Regnskabstal 2019 (2018 i parentes)

Bruttofortjeneste: 804 kr. (197)

Resultat før skat: 285 kr. (57)

Overskud efter skat: 225 kr. (46)

Egenkapital: 1,36 mio. kr. (1,1)

Antal ansatte: 8 i marts, 2021

Kasper Laursen fortæller, at robotten til murerbranchen er en kærkommen assistent, da der er mangel på arbejdskraft indenfor feltet.

- Mureren skal servicere robotten, så der er påfyldt sten og mørtel og samtidig overvåge arbejdet, så han sikrer, at det sker i den kvalitet, der er gældende. Vi har lavet det perfekte makkerskab i form af en robot og en murersvend. Manden har kompetencerne til at vide, hvordan stenene skal ligge, og robotten har evnen og bevægelserne til at gøre det præcist.

Direktør Kasper Guul Laursen står på billedet foran Robot at Works 3D-printerrobot, som de er i gang med at færdiggøre i samarbejde med en international kunde. Foto: Daniel Poulsen

Han tilføjer, at murerrobotten er en hjælp til håndværkeren, og der er ingen intentioner om, at robotten en dag skal udføre hele arbejdet.

- Robotten tager det gentagende, nedslidende arbejde fra mureren. Vi kommer aldrig til at overtage håndværkernes plads. Vi kommer til at ændre deres arbejdsgang, så den bliver mindre nedslidende. Mureren kan arbejde i længere tid og bliver mere effektiv.


Robot at Work skal skalere. Det kan stort set ikke gå stærkt nok.

Kasper Guul Larsen, direktør hos Robot at Work ApS


Robot at Work oplyser, at en arbejdsmand eller et hold på en byggeplads kan lægge cirka 800-900 sten på en god dag. Robotten vil have mulighed for i samarbejde med mureren at lægge minimum dobbelt så mange sten.

Annonce

Flere løsninger i andre brancher

Robot at Work gør sig dog ikke kun indenfor en løsning til nedslidende murerarbejde.

En af kunderne befinder sig i Spanien og tilbyder støbning af højstyrke-betongulv. Kasper Laursen fortæller, at løsningen ikke tilbydes af andre firma i øjeblikket.

- Vi har udviklet en robotløsning, som kan lave unikke mønstre i højstyrke-betongulv i stor skala. Robotten laver graveringen i gulvet præcist efter tegningen, og fordi gulvet er lavet sådan, så kan de lægge et nyt tyndt lag ovenpå i en anden nuance, og så er logoet en integreret del af gulvet. Det kan ikke gøres på en effektiv måde i dag.

Han tilføjer, at kunderne også findes andre steder.

- Vi har også nedrivning, hvor der fjernes PCB og bly-maling med vores robot. De har udviklet en løsning, hvor der i stedet for en mand i rumdragt og iltflaske, er en robot, som kan fræse malingen af. Vi overtager den nedslidende del af arbejdet, men håndværkeren skal stadig være der som operatør og kvalitetssikre arbejdet.

Løsningerne, som alle tager udgangspunkt i en robot i et skinnesystem, er også inden 3D-printing af mindre huse, mens virksomheden er i dialog med flere potentielle kunder.

På nuværende tidspunkt har Robot at Work solgt 14 unikke robotløsninger, hvoraf de seks allerede er leveret til kunderne indenfor byggebranchen. De kan blandt andet assistere med at printe, skære, fræse og løfte tunge elementer.

Annonce
Odense For abonnenter

Kaos i handelsgade trækker ud: Truer med dagbøder til byggefirmaer - Pengene burde gå til os

Fyn

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Mandagens coronatal: Fortsat under 100 indlagte - 17 i respirator

Annonce
Annonce
Annonce
Nyborg

Årsag til dødsulykke i børnehave er nu fundet

Sydfyn For abonnenter

Fra vild mose til tør græsmark: Godsejer anmeldt til politiet for at dræne naturbeskyttet moseområde

Odense

Ny friskole åbner i Odense: De drømmer om at rykke ind på havnen

Sport

Max Fenger kan få chancen hos OB i pokalkamp

Sport

Han var med, da OB senest vandt DM-titlen: Også OB skal nu levere i Jørn Bonnesens ånd

Danmark

Mandagens coronatal: Fortsat under 100 indlagte - 17 i respirator

Navne

Begravelser og bisættelser torsdag den 23. september

SØSIDEN

Thomas Blachmans husbåd: Gammel Svendborgsund-færge vendte hjem

Erhverv

Marianne storsmiler efter endnu en rekordsommer i havnekiosk på lille ø: Det er første gang nogensinde, hun har solgt bleer

Bagsiden

Kan du banke en gås - eller en elefant? Svenskerne kan

Odense For abonnenter

Fik unikke H.C. Andersen-klip for 320.000 kroner: Ja, digteren har faktisk været i Afrika

Sport

OB'er føler sig ikke helt som stamspiller lige nu: Kløve vil klemme sig ind på sine pladser

Annonce