Annonce
Erhverv

Robotduo årets iværksætter i stærkt felt

Vinderne af Odinprisen 2019 fra Robot Nordic, Michael Hye Nielsen, t.v., og Anders Martiny fejrer prisen med en selfie til gemmerne. Foto: Jonas Legarth, Fotoment
Firmaet Robot Nordic løb med hovedprisen ved Odin Award, da årets stærkeste iværksættere på Fyn blev hædret torsdag eftermiddag. Der var også priser til Sprogeriet og Porcovision ved eventen, som trak 500 iværksættere til Odeon.

Det blev robot- og automationseksperterne fra firmaet Robot Nordic, der løb med Odin-prisen, da iværksætterhuset Coworking og en række sponsorer for andet år i træk fejrede Fyns bedste iværksættervirksomheder i Odeon ved Odin Award 2019.

- Det er bare superfedt, lød det fra en begejstret Michael Hye Nielsen, som stiftede Nordic Robot med Anders Martiny for under tre år siden.

Torsdag vandt duoen så prisen, fordi de om nogen har skabt en fynsk iværksættervirksomhed, der har skabt noget udover det sædvandlige og har potentialet til at blive endnu større. De to fik prisen overrakt af Hung Ho, stifter og adm. direktør i Pakkelabels, som vandt både Odin-prisen og publikumsprisen ved den første Odin Award sidste år.

- Og om fem år er vi endnu større og i mange flere lande, lød løftet fra scenen fra årets vinder Anders Martiny foran de 500 iværksættere og andre gæster.

Sidste års vinder Hung Ho fra Pakkelabels overrækker blomster og prisen til vinderne af Odinprisen 2019 fra Robot Nordic, mens vært Morten Resen ser på yderst til højre. Foto: Jonas Legarth, Fotoment

Stærkt felt

De to har allerede formået at skabe en virksomhed, som ikke blot hjælper industrifirmaer med at automatisere produktionen. Robot Nordic udvikler også egne nye robotprodukter, og så gør den unge iværksættervirksomhed det samtidigt med, at de skaber profit på bundlinjen.

En afgørende del af årsagen til, at det var robotduoen, som løb med årets hovedpris i et meget stærkt felt med fem gode bud på en vinder, lyder det fra jury-formand Torben Frigaard Rasmussen, tidligere adm. direktør i E-Conomic.

- Robotterne fra Nordic Robot vinder i et meget tæt og stærkt felt med fem kandidater indenfor hvert sit område fra droner hos Quadsat til billeder og film hos Instafilm til it- og software hos Quickorder og Helphouse. Vi skulle også skulle kigge på profitability og firmaernes evne lige nu til at skabe en profitabel forretning, og der vinder Robot Nordic, men det er jo aldrig til at vide, hvor de hver især er om fem år, siger den erfarne investor og bestyrelsesmedlem i firmaer som Umbraco og Mobile Industrial Robots.

Han sidder netop i juryen sammen med Thomas Visti, adm. direktør i Mobile Industrial Robots, som i sidste uge repræsenterede Danmark ved den globale innovations og vækstdyst hos EY World Entrepreneur of The Year. En konkurrence som MIR ikke vandt, men til gengæld glæder både Visti og Frigaard sig over, at der er masser af fejre lokalt.

Der var endnu mere at fejre, da yderligere to iværksættervirksomheder også fik priser med hjem i kategorierne Impact og Moonshot, hvor den første gik til iværksætterne bag Sprogeriet, som hjælper børn til en bedre sprogforståelse, mens it-systemet hos Porcovision har så stort potentiale i at overvåge griseproduktion og undgå overdødelighed hos pattegrise, at den virksomhed med rette kan skyde efter månen, som det lød fra aftenens vært Morten Reesen, der i øvrigt også selv er iværksætter.

Annonce

Stor vækst i miljøet

Hos arrangørerne i iværksætterfællesskabet Coworking, der står bag Odin Award, er adm. direktør Mads Fugl begejstret for at opleve den tilstrømning af nye talenter, som han har til sit hus i Kochsgade og til den voksende klynge af iværksættere i Odense. Vokseværk som også slår ud i tilmeldingerne til den blot anden Odin Award, som egentligt blevet startet lidt som et forsøg sidste år.

- Vi gjorde det sidste år, fordi vi ville teste om det var muligt at etablere en lokal iværksætterpris og samtidigt understøtte miljøet, og vi må sige, at der har været kæmpe opbakning. Vi har fordoblet tilmeldingerne i år fra sidste år, siger han.

Mads Fugl er ligesom dommerne i juryen begejstret for potentialet i Robot Nordic.

- Det er en virkelig stærk virksomhed. De har økonomien og skalérbarheden til at blive rigtig store - måske endda den næste MIR-succes i Odense, siger Mads Fugl om Robot Nordic.

MIR blev solgt for 1,7 milliarder kroner sidste år til amerikanske Teradyne, men mindre kan da også gøre det, lyder det fra dagens vinder:

- Men det halve kan da også gøre det, griner Michael Hye Nielsen.

Iværksætterne Camilla Nellemann Holmskov og Helene Cooper Larsen fra Sprogeriet vandt Impactprisen for deres arbejde med at gøre børn bedre til at beherske sproget. Foto: Jonas Legarth, Fotoment
Annonce

Kinesere og amerikanere henter europæisk træ: Danmarks største savværk har ikke udsigt til lavere træ-priser foreløbigt

Navne For abonnenter

Christian er manden bag baren på Carlsens Kvarter: - Der er mere i det end at stå hernede i en blomstret skjorte

Danmark

Mandagens coronatal: 40.348 smittede det seneste døgn - yderligere 81 er blevet indlagt

Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Journalist flytter ind i det nye Vollsmose: - Ved første øjekast ligner det slet ikke, at her bor nogen

Kerteminde For abonnenter

Se alle billederne: Bruger millioner på lækre detaljer i renovering af Ulriksholm Slot: Møblerne er til gengæld Ikea og genbrug

Odense

Ny passage: Kom tørskoet fra letbanen til Rosengårdcentret

Middelfart

Ny turistchef på plads: Forlader Strynø og flytter til Middelfart

Regeringen varsler lempelser: Her er restriktionerne, som eksperter er klar til at sige farvel til

Middelfart For abonnenter

Alt var egentlig klar til at gå i jorden: Men nu er det maritime center igen i vanskeligheder

Danmark

Mandagens coronatal: 40.348 smittede det seneste døgn - yderligere 81 er blevet indlagt

Vinhandel gearer op:  - Inden for få år skal vi i hvert fald runde en omsætning på en halv milliard

Nyborg For abonnenter

Meldte sig selv efter 100 overgreb: 61-årig anklaget for overgreb på datter og barnebarn

Tip til virksomheder, der er lamslået over reformaftale: Ansæt en rumæner med et godt netværk

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Rekordregnskab og ordrebogen bugner: Dropper møgopgaver i København og tjener styrtende på Fyn

Odense For abonnenter

Kritik af dybe kratere i asfalten ved testcenter: Skal folk have ødelagt deres biler eller falde?

Nordfyn

Transformatorstation i flammer:  Over 1000 fynboere ramt af strømafbrydelse

Annonce