Annonce
Film

Robert Prisen: Flere fynske skuespillere dyster om årets priser

Trine Dyrholm er nomineret til en Robert for sin rolle i filmen "Dronningen". Foto: Birgitte Carol Heiberg
Blandt de nominerede til årets Robert-priser er både Trine Dyrholm, Morten Hee Andersen og Claus Riis Østergaard.
Annonce

Når filmakademiet 26. januar afholder dets årlige prisuddeling og uddeler årets Robert Priser, vil der være flere film og serier fra Fyn på listen over nominerede.

I alt har seks FilmFyn-støttede produktioner høstet 24 nomineringer.

Filmen ”Harpiks”, der er skrevet af Bo Hr. Hansen og optaget i Nakkebølle ved Faaborg, er nomineret i otte kategorier. Blandt andet er instruktøren selv nomineret til ”Årets adapterede manuskript” (Et manuskript baseret på en bog).

Komedien ”De frivillige”, der blandt andet er optaget i Assens Arresthus, er nomineret i fire kategorier. Komikeren Anders Matthesen og skuespilleren Anders Brink Madsen er begge nomineret til ”Årets mandlige birolle”.

I efteråret har hele Danmark kunnet følge med i DR-serien ”Fred til lands”, der handler om en lille by, som bliver torturereret af psykopaten Mike, spillet af Morten Hee Andersen. Han er opvokset i Nyborg, og hans rolle som den manipulerende unge mand har ført til en nominering i kategorien ”Årets mandlige hovedrolle – tv-serie”.

I rollen som lægen Peter, hvis søn bliver slået ihjel og senere søger hævn, er fynske Claus Riis Østergaard. Hans portrættering af den sorgramte læge er nomineret til ”Årets mandlige birolle – tv-serie”, hvor han er oppe imod to af sine medspillere, Dar Salim og Anders Juul. Serien har fået hele syv nomineringer og er nomineret til ”Årets tv-serie”.

Fynske Claus Riis Østergaard er nomineret til en Robert for sin rolle som lægen Peter i "Fred til lands". Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Annonce

Bedste danske julekalender

Julekalenderen ”Tinka og kongespillet”, der er optaget på Fyn, blev for nyligt kåret til Danmarks højest kvalitetsvurderede julekalender siden 1992. Nu er den også nomineret til en Robert – nemlig ”Årets korte tv-serie”.

En anden FilmFyn-støttet tv-serie, ”Lykke-Per”, der i starten af sidste år blev vist på TV2 er nominteret til tre priser. Ligesom ”Fred til lands” er den nomineret til ”Årets tv-serie”. Derudover kan skuespillerinde Katrine Greis-Rosenthal, der er gift med fynske Martin Greis-Rosenthal, være heldig at tage en Robert med hjem for ”Årets kvindelige hovedrolle – tv-serie”.

Den sidste fynske nominering går til dokumentarfilmen ”Q’s Barbershop”, som er nomineret i kategorien ”Årets dokumentarfilm” tager sit udgangspunkt i en frisørsalon af samme navn, der ligger i hjertet af Vollsmose.

Der er også andre fynske navne i spil om de prestigefulde priser. Odenseanske Trine Dyrholm er indstillet til ”Årets kvindelige hovedrolle” for sin præstation i filmen ”Dronningen”, der også er nomineret til ”Årets spillefilm”. Ulrich Thomsen, der er opvokset i Odense-forstaden Næsby, er nomineret til ”Årets mandlige hovedrolle – tv-serie” for sin rolle i ”Forhøret”.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Mand voldtaget på institution

Odense

Butikstyvene havde travlt i centrum

Annonce