Annonce
Nyborg

Ro-guld til Nyborg

De tre seje guld-roere fra Nyborg: Bente Irring, Allan Seelk samt Brian Sørensen. Pr-foto
Tre Nyborg-roere kom først i langdistance-roning.

Nyborg/Sønderborg: Nyborg Roklub snuppede guldet da Sønderborg Roklub lørdag arrangerede årets første langdistance regatta.

Nyborg stillede med 1 hold, samt et lille heppekor. Bente Irring, Allan Seelk samt Brian Sørensen stillede op i 10 åben mix på den klassiske 10 kilometer distance.

Sidste år vandt Nyborg samlet sølv, og sølvvindere var oppe imod stærke hold bl.a. Viking Roklub som vandt det samlede guld sidste år. Langdistanceturneringen foregår over 5 regattaer, hvor der gives point ved hver regatta, og den samlede vinder findes til DM finalen i august.

Klokken 14:30 gik starten for Nyborg, som var første hold til start. Holdene bliver sendt afsted med 2 minutter imellem hvert hold. 52 minutter og 23 sekunder efter kom Nyborg i mål som samlet vinder.

Viking fik sølv næsten to minutter efter Nyborg, og Middelfart fik bronze næsten 3 minutter efter Nyborg. Næste regatta i LD er 15 juni i Kolding

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Regler må stoppe elløbehjul-rod

’Elløbehjul roder i bybilledet’. ’Elløbehjul kører for hurtigt der, hvor der er mange mennesker’. Sådan lød det i min radio i anledning af, at transportminister Benny Engelbrecht mandag holdt møde med de kommuner – deriblandt Odense - hvor det i dag er lovligt at køre på elløbehjul, og hvor elløbehjulene i dag fylder alt for meget i bybilledet på den kedelige måde. Både når de er i brug, og når de ikke er. Men radioværten kunne næsten ikke sige det mere forkert. Hvis et elløbehjul – som oftest ligger og – flyder et sted på gaden, så er det, fordi den person, der senest har brugt det, bare har smidt det. Uden så mange andre hensyn end at det lige passede mig bedst der. Og hvis der er for meget fart på elløbehjulet, så skyldes det udelukkende den, der styrer tempoet. For selvom elløbehjul er smarte, sjove og et godt alternativ til flere biler på vejene, så kan de hverken flytte sig fra et sted fra et andet eller sætte farten uden hjælp fra et menneske. Ansvaret for det rod, som er opstået i kølvandet på lovliggørelsen af elløbehjulene, ligger kun ét sted: Hos dem, der bruger dem. Det er derfor, der er opstået et behov for regler. Fordi tankeløsheden og fraværet af hensyntagen lever for godt hos nogle af dem, der bruger elløbehjulene. Vi skal alle sammen være her og kunne færdes sikkert i trafikken. Så det er mit ansvar, at jeg kigger mig for, inden jeg går over en vej – at jeg ikke bare træder ud i forventning om, at de hjulede trafikanter standser. Det er mit ansvar, at jeg sætter min cykel i et stativ eller i det mindste parkerer den, så den fylder mindst muligt på et fortov, fordi jeg lige skal hente et par bukser, en fløderand eller fire tallerkener. Og det er mit ansvar, at jeg ikke parkerer min bil foran en ud- eller indkørsel, så jeg spærrer vejen for andre. Men nogle brugerne af elløbehjul er ikke det ansvar voksent eller bevidst, og så må der regler til. Og sanktioner til dem, der ikke kan finde ud af at følge dem. Selvom det ville været meget nemmere, hvis vi bare ryddede op efter os selv og tog hensyn til andre.

Annonce