Annonce
Odense

Rives ned: Sexkino må lade livet for byfornyelse

Den gule bygning midt i billedet, og den gule lagerhal til venstre for, der i dag huser sexkino-kabiner, rives ned. Det samme er tilfældet for det hvis bindingsværkshus til højre for den gule bygning i midten. Ingen af bygningerne er kategoriseret som bevaringsværdige, og By- og Kulturudvalget har givet tilladelse til nedrivningen. Foto: Michael Bager

Bygninger på Vesterbro skal rives ned, og 39 nye lejligheder opføres. Igen er det investor Michael Sandal, som også byggede over for Føtex, der står bag.

Farvel til dildoer, glidecremer og fremvisning af pornofilm i kabiner og goddag til et nyt boligprojekt og et helt nyt moderne baggårdsmiljø.

Der er nye tider på vej på Vesterbro i Odense, hvor investor Michael Sandal fra Sandal Ejendomme har store planer, som blandt andet betyder, at den nuværende Sexkino på Vesterbro 19 har sidste åbningsdag på sin nuværende adresse i dag den 22. december, hvorefter bygningen snart rives ned og erstattes med en ny. Nedrivnigen går i gang umiddelbart efter nytår, oplyser Michael Sandal.

- Der bliver opført 39 nye lejligheder, siger Sandal, da avisen møder ham til peg-og-fortæl-session i baggården bag Fakta på Vindegade, som støder op til det område, der kan imødese betydelige ændringer.

Det er ikke kun sexkinoen, der må flytte. En række udtjente baggårdsejendomme må lade på livet i byfornyelsens navn, så der bliver plads til tre nye ejendomme med lejligheder. To store bygninger og én lille med tre lejligheder. I alt har Sandal opkøbt tre ejendomme. Nummer 19, 21 og 23.

Hovedbygningerne i nummer 21 og 23 ud mod Vesterbro får lov at blive stående og bliver renoveret, mens det er på arealet inde bag ved facaderne ud mod gaden, at de helt store forandringer kommer til at ske. Nummer 19, der rives ned, erstattes af et nyt forhus ud mod Vesterbro, som modsat den nuværende bygning matcher de øvrige på gaden i højde.

Michael Sandal (th.), der opførte de nye lejligheder over for Føtex, bygger videre på Vesterbro. Sønnen Daniel Sandal (tv.) har været med til at udarbejde projektet. Foto: Michael Bager

Væk med det triste

Som førstegangsbesøgende i gårdmiljøet inde bag bygningerne er det umiddelbart let at konstatere, at det nok er fornuftigt, at der sker noget nyt. Et gammelt nedslidt bindingsværkshus uden vinduer ligner f.eks. ikke just noget, der matcher nutidens boligkrav.

Og det er da heller ikke bolig, den bygning senest er blevet brugt til, kan Michael Sandal berette.

- Da jeg var på besigtigelse af ejendommen faldt det sammen med, at politiet var her. Det viste sig, at der havde været drevet et skunklaboratorium derinde, fortæller han.

Det samlede nedrivnings- og byggeprojekt har en anslået pris på 150 millioner kroner, og det omfatter også en p-kælder med 36 pladser til beboerparkering. Og så opføres de nye bygninger, så de kommer til at indgå i en sammenhæng med de nyere etageejendomme på hjørnet af Vindegade og Vesterbro (over for Føtex), som Michael Sandal også stod bag.

- Målet er at skabe nogle gode boliger og et samlet gårdmiljø. Det, vi fjerner, er det mest triste, og jeg føler faktisk, vi er med til at forskønne området, siger han.

Sådan ser området ud ovenfra. Baggården får fremover et helt nyt udtryk. Krydset Vesterbro/Vindegade ses i øverste højre hjørne. Foto: Michael Bager
Annonce

Tror på Vesterbro-området

Med to større investeringer i Vesterbro på få år er Michael Sandal godt i gang med at slå sit navn fast som en markant aktør i kvarteret.

- Jeg tror rigtig meget på området. Det er bynært og ligger lige ved den vigtigste indfaldsvej fra vest, siger han og vover en spådom.

- Jo, jeg tror da på, at vi får alt udlejet fra dag et. Det tør jeg godt sige.

De 39 nye lejligheder bliver to-værelses og tre-værelses på mellem 70 og 105 kvadratmeter, oplyser Sandal.

Efter planen står de klar til indflytning i sommeren 2019. Hvor Sexkino skal have adresse i fremtiden, er endnu ikke besluttet, oplyser indehaveren Brian Nielsen.

Annonce
Odense For abonnenter

Fyresedler og nul tiltro til letbanen på konkursramt butiksplads: - Jeg har ikke råd til at vente længere

Danmark

Lørdagens coronatal: 402 indlagte med corona - og 427 er testet positive siden i går

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Gammelt Odense-firma solgt: Ny ejer har allerede ansat flere folk

Fyn For abonnenter

En anderledes bisættelse: Tak til præsten, der sagde nej - nu blev det helt rigtigt

Odense

- De prøver at overdøve hinanden: Naboerne har fået nok af høj musik i Odenses parker - vil tage drastiske metoder i brug

Nordfyn For abonnenter

Lene frygter, at hendes søn skal starte i skole for tidligt: - Jeg mener, han har godt af at være barn et år endnu i børnehaven

Nordsøen skal plastres til med energiøer og vindmøller for hundredvis af milliarder: - Det er en rigtig, rigtig god forretning, lover klimaministeren

Faaborg-Midtfyn

Bent er bekymret: Nu har vi kun den her brandhane - og hvad hvis der kommer en storbrand?

Nyborg For abonnenter

Tog narko, terroriserede ekskæresten og kørte fra politiet: Mand idømt tre måneders fængsel

Alle skriger på arbejdskraft, men her drukner man i ansøgninger: - Det har vi aldrig prøvet før

Odense

- Sådan én har jeg sgu aldrig set før: Vaks zoo-gæst fik øje på noget, der hang fra tigeren - nu er dyrepasserne ham 'evigt taknemlig'

Det halter med udredning af astmapatienter: I fire år troede Janne, at hun havde astma, men medicinen hjalp aldrig

OB

Han insisterer på ikke at sige noget om sin situation nu: Bashkim Kadrii lover udmelding, når sæsonen er slut

Navne For abonnenter

Ny instruktør på Nordfynspillene er en mand med mange roller: Spiller volleyball og underviser i matematik

Erhverv

Jesper snedkererer millionresultat sammen: Har fordoblet overskuddet på et enkelt år

Annonce