Annonce
Sport

Rivaler vil savne Wozniacki på tennisbanerne

Stringer/Reuters
Tenniskollegerne har masser af lovord om Caroline Wozniacki, som mandag tager hul på sin sidste turnering.

Med en professionel karriere på 14 år har danske Caroline Wozniacki skabt sig både venner og rivaler på WTA-touren.

Blandt dem er rumænske Simona Halep, tjekkiske Petra Kvitova og tjekkiske Karolína Plísková, der på pressemøder lørdag i Melbourne alle fortæller, at danskeren vil blive savnet, når Australian Open - Wozniackis sidste turnering - er ovre.

Flere steder er Wozniacki blevet beskrevet som en både sjov og vellidt karakter blandt tenniskvinderne, og det billede bekræfter verdens nummer to, Plísková.

- Jeg er sikker på, at hun vil blive savnet. Hun er en fantastisk person og også en fantastisk spiller, siger tjekken på pressemødet.

I alt ti gange har de to spillet mod hinanden.

Selv om Wozniacki har vundet flest gange i de indbyrdes opgør, nemlig seks, er der kun lovord fra tjekken om den tidligere danske verdensetter.

- Hun (Wozniacki, red.) har spillet rigtig god tennis. Til træning har hun altid gjort sit bedste og altid til kampene. Det var altid gode kampe mod hende, som også var meget sjove, fordi hun kan være sjov både på og uden for banen.

- Det er trist for mig, at hun ikke skal spille mere. Men jeg er sikker på, at hun ved, hvad hun gør. Jeg ønsker hende kun det bedste.

En anden spiller, som Wozniacki har haft en del at gøre med, er Petra Kvitova, som hun har spillet i alt 14 kampe imod.

- Det vil jeg helt sikkert, svarer Kvitova, da hun bliver spurgt, om hun vil savne Wozniacki.

- Vi er gode venner med Caro. Vi er den samme alder. Det bliver helt sikkert mærkeligt ikke at se hende til turneringer og på banen.

Udenfor banen har Wozniacki også besøgt Kvitova, da tjekken var ved at komme sig efter et knivangreb i 2016.

Det skete i 2017, kort inden at Wozniacki skulle deltage i en turnering i Tjekkiets hovedstad, Prag.

Rumænske Simona Halep og Wozniackis forhold vil altid være præget af den lange og hårde Australian Open-finale, de to spillede i 2018, som danskeren triumferede i.

- Det har altid været et godt minde for mig, siger Halep på sit pressemøde.

- Jeg har altid sagt, at den kamp gav mig troen på, at jeg en dag kunne vinde en grand slam, uddyber Halep, der efterfølgende har vundet grand slam-turneringerne French Open og US Open.

Halep er sikker på, at danskeren vil blive savnet.

- Helt sikkert, ja, for hun er en rar person. Vi er blevet vant til at se hende hver dag til turneringer på touren. Hun vil blive savnet, og jeg er sikker på, at der venter hende mange gode ting, siger hun.

Endnu har Wozniacki ikke meldt sine karriereplaner efter Australian Open ud.

Men hun fortæller til et pressemøde lørdag, at hun har "flere sjove projekter" på vej og blandt andet skal finde tid til at komme på bryllupsrejse med sin mand, David Lee, som hun blev gift med i sommeren 2019.

Mandag møder Caroline Wozniacki amerikanske Kristie Ahn i første runde af Australian Open.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Emil fortæller om indsekter på Kulturøen

Leder For abonnenter

Trods corona tæt på danskerne: Der er ingen grund til at gå i panik

Endnu er ingen danskere diagnosticeret med coronavirus, men lægernes vurdering er, at det kun er et spørgsmål om tid. Det er derfor sandsynligt, at OUH som et af de seks danske modtagehospitaler snart tager imod en eller flere patienter, der er smittet med coronavirus. Det vil være en nyhed, som både fynske og landsdækkende medier vil bringe, og nyheden vil uden tvivl øge nervøsiteten og bekymringen hos mange danskere. Men er der reel grund til at være bekymret, hvis forudsigelserne om smittede danskere holder stik? Ikke ifølge læger med speciale i infektionssydomme - hvis man vel at mærke følger lægernes råd om hygiejne og omgang med andre mennesker. Og disse lægelige anvisninger kan man finde snart sagt alle steder, både på nettet og i de trykte medier. Et ekstra middel til at dæmpe nervøsiteten kan være at få nogle proportioner om sygdommen på plads. Fra Hubei-provinsen i Kina har coronavirus bredt sig til Iran og en række europæiske lande. Værst ramt i Europa er det nordlige Italien med over 300 smittede og 11 dødsfald. Det er slemt og trist, og sundhedsmyndighederne skal ønskes held og lykke med at inddæmme sygdommen. Men over for det og overført til hjemlige forhold står imidlertid, at der i vinteren 2017-2018 døde 1644 danskere af influenza. Med andre ord har især ældre, svækkede mennesker mangefold større grund til at frygte en vinterinfluenza end coronaen. De kinesiske tal for smittede og døde af sygdommen kan forekomme voldsomme, men dels er Kina som bekendt et stort land med et enormt indbyggertal, dels er det et faktum, at den generelle hygiejne i Kina ikke er på europæisk niveau. Desuden kan man have tillid til, at det danske sundhedsvæsen er gearet til at håndtere situationen, ligesom man kan stole på informationerne. Coronavirus skal bekæmpes på tværs af landegrænser, og de begrænsninger, som er en del af bekæmpelsen, må folk tage i stiv arm. Der er grund til fornuftig adfærd efter fagkundskabens vejledninger. Men der er ingen grund til panik.

Fyn

Trods corona: 650 efterskoleelever fra Oure på vej ud i verden

Annonce