Annonce
Rejser

Rispapir og kunst: Jul i Frihedens Svanesøen forvandles til unikt lysunivers

Tivoli Friheden har fået det hollandske Chinese Light Festival Company til at udsmykke forlystelsesparkens område Svanesøen i anledning af Jul i Friheden. En række kunsthåndværkere arbejder på installationerne, som de har taget billeder af undervejs i processen. PR-foto
Kunsthåndværkere forvandler området Svanesøen i Tivoli Friheden til et magisk eventyrunivers med inspiration fra kinesisk håndværk med rispapir og lys. Dermed bliver Svanesøen som noget nyt i år inddraget i Jul i Friheden.

For tredje år i træk inviterer Tivoli Friheden i Aarhus indenfor til Jul i Friheden. Hvert år har budt på en julenyhed som et lysende kæmpe kærlighedstræ og et 40 meter højt juletræ af lyskæder. I år er det forlystelsesparkens område Svanesøen, der står klar til at blive indtaget af julen. Kunsthåndværkere fra det hollandske China Light Festival Company skaber området ved hjælp af traditionelle, kinesiske metoder og oldgammelt håndværk.

- Vi ville gerne skabe en kunstnerisk lysinstallation, men noget man ikke har set før. Når gæsterne besøger Jul i Friheden, møder de det, man kender, men de skal også gerne opleve noget nyt, fortæller Morten Palm, der er marketingschef i Jul i Friheden.

Annonce

Jul i Friheden

Fra 16. november til 30. december åbner Jul i Friheden fra klokken 13 hver dag.

Entré er 135 kroner for voksne. Sæsonkort Platin eller Deluxe giver også adgang.

Læs mere på www.friheden.dk.

Lys i vintermørket

Den funklende lys- og kunstinstallation bliver skabt med ikke mindre end 5.000 farverige LED-lys, lanterner af mere end 740 kvadratmeter stof og 1800 meter elektriske kabler. Inspireret af området i Tivoli Friheden med navnet Svanesøen, der er opkaldt efter eventyrballetten af samme navn, vil besøgende kunne opleve et væld af lysende lamper, lysbobler, svaner og blomster lavet af rispapir.

- Når mørket falder på, bliver det virkelig flot, mener Morten Palm om det, der er knap en millioninvestering for den aarhusianske forlystelsespark.

China Light Festival Company arbejder med et kinesisk håndværk, der oprindeligt stammer fra Zichuan-provinsen i Kina. Virksomheden blev grundlagt i 2012 i Holland og har siden skabt store lys-events i udlandet. Til lysinstallationen i Svanesøen har fem kunsthåndværkere stået for arbejdet med at svejse, tænde, indpakke og male alle lanternerne.

Der sker også i Jul i Friheden:

Friheden bliver udsmykket og oplyst med blandt andet 300 juletræer, 3.000 julekugler og 300.000 julelys – og desuden byder parken på julemusik og underholdning for alle aldre.

I julemandens værksted kan børn få lov at hviske deres største ønske til julemanden eller gå på opdagelse lige dér, hvor alle julegaver pakkes til verdens børn.

På nissernes postkontor kan unge som ældre skrive julekort på gammeldags facon, og sende varme julehilsner til dem de har kær.

Årets besøgende kan kaste sig ud i de udvalgte forlystelser, der holder åbent i den mørke vintertid. Fra toppen af Danmarks højeste frit-faldsforlystelse Hjertekig har man udsigt over Aarhus.

Man kan også blive på jorden og nyde Skytower, der i anledning af højtiden forvandler sig til Danmarks største juletræ eller vandre igennem en 70 meter lang lystunnel, der fører besøgende direkte til julemandens levende rensdyr.

Bodebyen præsenterer igen i år et væld af julegodter og varme drikke at lune sig på. Besøgende kan også se frem til en række madboder, der byder på alt fra hjemmelavede churros til kvalitetsburgere eller fish’n’chips. Der mulighed for at finde julegaver blandt 45 boder.

Oplyst får installationerne, der er skabt af rispapir, et helt særligt udtryk. Billedet er fra kunsthåndværkernes arbejde. PR-foto
Det er store formater, som Chinese Light Festival Company arbejder med. PR-foto
Fra kunsthåndværkernes arbejdsplads. PR-foto
Stor installation til området Svanesøen er næsten klar. PR-foto
En række af installationerne, der er dækket af rispapir. Når de er monteret i Tivoli Friheden kommer de til at lyse op i forbindelse med Jul i Friheden. PR-foto
Et billede taget undervejs i arbejdet med at skabe lysinstallationer af rispapir til området Svanesøen. PR-foto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Debat: En god idé til gavn for hele Ærø blev trukket ned i et intrigant hængedynd

Læserbrev: Midt i en tilsyneladende uendelig debat om omgangstonen i avisdebatten og føljetonen om det ikke eksisterende samarbejdsklima i kommunalbestyrelsen - kom et lyspunkt. Borgmester Ole Wej luftede sammen med turist- og erhvervsforeningen en idé i avisen om at lade emissionsfri færgetransport omfatte af landevejsprincippet hele året. En idé, som er perfekt timet i forhold til den aktuelle nationale debat om klimahandlingsplaner, kommunal udligning (ligestilling), og som vandt genhør på Christiansborg. Tak for det, Ole! Avisens tryksværte var knapt tør, før Ærø Plus lod de fem kriterier for listens beslutninger og den samarbejdsvilje, som de har stået for, sejle af øen i iveren efter at "sælge billetter" til det kommunalvalg, som ligger næsten to år ud i fremtiden. "Er den demokratiske proces sat ud af spillet?" spurgte Carl Jørgen Heide og Inga Blom Thomas her i avisen 28. januar. Ja, den demokratiske proces i Ærøs kommunalbestyrelse er sat ud af spil så længe, at kommunalbestyrelsens medlemmer åbenlyst fører valgkamp i avisen i stedet for at sætte sig rundt om et bord på rådhuset og få renset luften. Med debatindlægget blev en god idé til gavn for hele Ærø trukket ned i det intrigante hængedynd som aktuelt handlingslammer kommunalbestyrelsen. Ingen tak for det. Midt i en valgperiode, som nu, bør vælgerne kunne forvente, at de folkevalgte forvalter deres mandat til gavn for samfundet (øen/kommunen) og venter med at føre valgkamp, til det er valgår (2021). Såfremt der fordres en uddannet konfliktmægler til at få gang i kommunalbestyrelsens samarbejde, står jeg til rådighed, også gerne med at anvise en uvildig mægler. Men noget bør forandres, vælgerne fortjener en kommunalbestyrelse, der samarbejder.

Rejser

Charterrejser i lille tilbagegang

Annonce