Annonce
Nyborg

Risiko for forhøjet vandstand i Nyborg

Tidligere på måneden var der også forhøjet vandstand i lystbådehavnen i Nyborg. Foto: Kasper Riggelsen

Havneleder Per Weiskvist har et par gode fif til havnens brugere.

Nyborg: Natten mellem den 8. og den 9. januar er der igen varslet forhøjet vandstand flere steder på Fyn, herunder i Nyborg. Ifølge havneleder Per Weiskvist kan man forvente en situation meget lignende den, der opstod den 3. januar med niveau på mellem 130 og 135 centimeter over daglig vande, hvor dele af lystbådehavnen blev oversvømmet.

Han opfordrer derfor til, at havnens brugere tager en række forholdsregler.

Det kan være i form af sandsække, som skal forhindre vandet i at sive ind i bygningerne. Har man sin båd liggende i bassinnet, er det vigtigt at få styr på sine fortøjninger, så de kan følge vandstandsstigningen. Derudover er det en god idé at lukke bundventilerne, så vandet ikke kan blive trykket op i båden. Så kan det nemlig gå hurtigt med at få båden fyldt op med vand, advarer han.

Det så man et eksempel på i forbindelse med den seneste vandstandsstigning, hvor det var nødvendigt med en lynindsats for at redde en båd tidligt om morgenen. Den nåede lige præcis at komme under vand, men takket være en stor indsats fra frivillige og hjælp fra vognmand Erik Jørgensen fik man båden op igen og sat på et stativ, inden den ramte bunden.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

22-årige Kamilla fik afslag som smedelærling: Det er da for dumt

Årstallet er 2019, og ligestillingen og ligeberettigelsen har været her længe. Derfor kan sygeplejersken sagtens være en mand, ligesom smeden sagtens kan være en kvinde. Eller … nå, nej, det kan smeden så åbenbart ikke. Den 22-årige Kamilla Søndergaard berettede i hvert fald i avisen tirsdag om, hvordan hun måtte igennem en syndflod af afslag, hvoraf mange handlede om hendes køn, inden hun til sidst fandt en smedelærlingeplads på værftet i Assens. Inden da var hun blevet ramt af den ene dårlige forklaring efter den anden, herunder den dårligste af alle: Nej, du kan ikke blive smed, fordi du er pige. Alle disse rigide afslag er ikke givet i 1879 eller i 1919 eller i 1939. De er givet i 2019. Tænk sig: I 2019 siger nogle af de virksomheder, der bestandigt skriger efter arbejdskraft, stadig nej til at ansætte nye medarbejdere, blot fordi ansøgerne har et andet køn end de fleste andre ansatte på arbejdspladsen. Det er absurd. Og det er mistrøstigt. Danske virksomheder er ganske enkelt nødt til at åbne øjnene og rette interessen mod begge køn, hvis de fortsat vil have adgang til de bedste kandidater på markedet. Derfor er det glædeligt, at brancheorganisationerne Danske Maritime, Danske Havne og Danske Rederier er gået målrettet i gang med at styrke rekrutteringen af kvinder til job i typiske mandefag som maskinmester, skibsfører, smed og en række andre fagområder inden for Det Blå Danmark. For det er den eneste måde, hvorpå man kan sikre sig dygtige medarbejdere i fremtiden. Disse organisationer bør blive et forbillede for andre organisationer, brancher, virksomheder og uddannelsesinstitutioner, der stadig har bedst øje for det ene køn. For man er nødt til at henvende sig til både mænd og kvinder, hvis man vil styrke rekrutteringer. Det er nemlig ikke sikkert, at man bliver en god sygeplejerske, fordi man er kvinde. Eller at man bliver en god smed, fordi man er mand. Til gengæld er det sikkert, at man allerhøjst får fat i halvdelen af de klogeste talenter, hvis man kun henvender sig til det ene køn. Og det er da for dumt.

Annonce