Annonce
Sport

Ringsted får uafgjort i sidste sekund af bundbrag

Lemvig-Thyborøn førte med 30-29 over Ringsted, da tiden var udløbet, men et frikast fra Michael Riis sikrede gæsterne fra Sjælland det ene point.

En scoring på frikast fra Michael Riis sikrede TMS Ringsted 30-30 i bundbrag ude mod Lemvig-Thyborøn.

Tiden var udløbet, da håndboldherrerne fra TMS Ringsted kæmpede sig til det ene point ude mod Lemvig-Thyborøn i et bundbrag i landets bedste håndboldrække.

Bagud med et enkelt mål fik gæsterne tilkendt et frikast, som blev udnyttet af Michael Riis til at sikre Ringsted 30-30.

Gæsterne havde ført det meste af kampen, men var tæt på at rejse hjem fra det vestjyske med ingenting.

Efter en jævnbyrdig første halvleg trak Ringsted fra frem mod pausen, hvor sjællænderne førte 19-16. Umiddelbart efter pausen øgede træner Christian Dalmoses mandskab til 20-16.

Men hjemmeholdet fra Lemvig arbejdede sig tilbage, og 12 minutter senere kunne Rasmus Porup udligne til 22-22 for Lemvig.

Bundbraget begyndte så småt at tippe Lemvigs vej, da Jesper Kokholm med otte minutter tilbage udnyttede et straffekast og bragte værterne foran med 26-25.

I slutfasen kunne Lemvig-målmand Jesper Sørensen være endt som den store helt, da han først greb et forsøg fra gæsterne og bagefter sendte bolden ned i et tomt mål til 29-28 til hjemmeholdet.

Kort efter forsøgte keeperen at gentage sig selv, men i stedet sendte han bolden lige hen til en Ringsted-spiller, og så kunne gæsternes Anders Møller udligne til 29-29.

Jonas Gade bragte Lemvig på 30-29, og det var stillingen, da Ringsted-træner Christian Dalmose med godt 20 sekunder igen kaldte en timeout for sætte et sidste angreb op.

Umiddelbart lykkedes det ikke at score, og håbet klyngede sig i sidste ende til et frikast, som Michael Riis blev sat til at eksekvere. Playmakeren kastede sig til højre og fik skudt udenom Lemvig-muren og i mål til 30-30.

Før kampen lå de to hold side og side som nummer 13 og 14 i tabellen, og resultatet betyder, at Ringsted overhaler Nordsjælland Håndbold og overtager 12.-pladsen. Alle tre hold har seks point.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Parti går i folketingssalen for at få bygget ny jernbane to år tidligere

Leder For abonnenter

Lange dyretransporter til udlandet: Det er en svinsk behandling

Grise, køer, får og andre slagtedyr skal behandles ordentligt, mens de er i live - også selv om de på vej til slagteriet. Derfor er det på sin plads, at to fynske vognmandsfirmaer er blevet hevet i retten sammen med en række andre speditører og svinehandlere, fordi de ifølge anklageskriftet ikke har behandlet dyrene efter reglerne. Vognmændene har, som man kunne læse i avisen i sidste uge, overtrådt loven utallige gange. I alt rummer anklageskriftet mere end 1000 punkter, herunder mange hundrede overtrædelser af reglerne om, hvor lang tid dyr må transporteres på ladet af en lastvogn. I andre tilfælde er dyrene blevet stuvet alt for tæt sammen på lastvognene og har dermed ikke fået den mængde plads, som de skal ifølge loven. I atter andre tilfælde har vognmændene ikke afleveret de lovpligtige logbøger over transporterne, hvilket gør, at myndighederne ikke kan få indblik i, om de pågældende chauffører overhovedet har overholdt loven. Det er skamfuldt for vognmandsbranchen, at der er så mange brådne kar blandt medlemmerne. Og det er dobbelt skamfuldt, at disse medlemmer står bag så umådeligt mange overtrædelser af lovgivningen, som tilfældet er. Det er helt afgørende, at kontrollen med vognmændene bliver strammet. Det er et faktum, at antallet af dyretransporter har været kraftigt voksende i de seneste år; alene sidste år blev tæt på 15 millioner svin stuvet sammen på lastvogne og kørt ud af landet - så langt væk som til Italien og Bulgarien. Derfor er det nødvendigt at få langt bedre styr på transporterne, så myndighederne kan sikre sig, at dyrene ikke lider unødigt, mens de står på ladet af en lastvogn på vej gennem Europa. Det er, undskyld udtrykket, svinsk at udsætte dyr for den behandling, som en snes fynske og danske vognmænd har udsat dem for. Derfor er det godt, at vognmændene kommer for retten, så der kan blive statueret et eksempel. For dyrenes skyld. Og for vores egen morals skyld.

Danmark For abonnenter

Myndighederne vil stoppe ham: - Jeg er den bedste omskæringslæge i Skandinavien

Annonce