Annonce
Sport

Ringede efter politiet: Vold og trusler i fynsk fodbold

I torsdags mødte Boldklubben Chang FIUK Odense i en kamp på banerne i Kochsgade. Der var også et par dårlige episoder, men inge så voldsomme, som Chang-spillerne beretter om da Bøgeparkens IF var på besøg.

Der er årligt flere tilfælde af vold og trusler i fynsk amatørfodbold.

Senest gik det galt i en Serie 2-kamp, hvor Chang-spillere hævder at være blevet truet på livet.

Annonce

Politiet måtte tilkaldes, da Boldklubben Chang forrige lørdag tog imod Bøgeparkens IF på anlægget i Kochsgade.

Ifølge Changs træner og spiller, fordi Bøgeparkens spillere kom med trusler og bevidst gik efter at skade spillerne fra Chang. Det fik cheftræner Per Hauge til at bede et bestyrelsesmedlem i klubben om at ringe efter politiet.

- Det, der foregik på banen, er med til at få os til at sige til dem, der står ved sidelinjen, at de må få et bestyrelsesmedlem fra Boldklubben Chang til at kontakte politiet. Vi frygtede for spillernes ve og vel. Med de tacklinger var vi bange for, at der var nogen, der kunne ende med at brække et ben, siger Per Hauge til Fyens Stiftstidende tirsdag.

Annonce

Truet på livet

Ifølge hans spillere blev de flere gange udsat for voldelige trusler af spillerne fra Bøgeparkens IF.

- Jeg hører ikke truslerne fra sidelinjen, men jeg kan se på måden, som mine spillere reagerer på, at der er noget ragende galt, siger Per Hauge.

Chang-spillerne selv fortæller, at de har modtaget meget kontante trusler på helbredet.

- De sagde til flere af os, at de vidste, hvor vi arbejdede, at de havde set os cykle i skole og på arbejde, og at de ville komme efter os, fortæller en spiller fra Chang. Han vil ikke stå frem med navn i avisen af frygt for at blive opsøgt af Bøgeparkens spillere.

Annonce

Nægter dødstrusler

Cheftræner og målmand for Bøgeparkens IF nægter, at han eller holdkammeraterne er kommet med dødstrusler, og fortæller, at han mener, det i virkeligheden er Chang-spillerne, der er skurkene.

- De har et par spillere på holdet, der virker racistiske. En af dem spytter på en af vores spillere, og de råber blandt andet perkersvin til, siger Ahmed Kassim.

Fyns Politi bekræfter, at de sendte to patruljevogne til Kochsgade fortæller chef for beredskabet, Bjarne Sørensen.

- Der er blevet optaget rapport om ganske almindelig uorden. Vi har ikke hørt noget om dødstrusler, siger han.

Annonce

Vil have observatører til udekampen

Det sker relativt ofte, at fynske amatørfodboldspillere og dommere uddeler og lægger krop til vold og trusler på fodboldbanen.

Fyens Stiftstidendes gennemgang af færdigbehandlede sager fra DBU Fyns hjemmeside viser, at der siden 2007 er blevet indberettet 67 kampe, hvor vold eller truende adfærd har spillet en central rolle. Det svarer til otte kampe om året. Men det er sjældent, at politiet bliver involveret.

Episoden på Changs baner i Kochsgade har fået Chang-spillerne til at kræve, at DBU Fyn stiller med observatører, når de to hold skal mødes på Bøgeparkens hjemmebane senere på sæsonen. Det er, fordi de er bange for, hvad der kan ske.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Fund af corona-virus i hunde og katte: Fødevarestyrelsen afliver katte på minkfarm

Kerteminde For abonnenter

Flemming har skabt et millionoverskud i sin smedevirksomhed, men nu står det stille: - Jeg kan godt frygte for fremtiden

Annonce