Annonce
Faaborg-Midtfyn

Ringe: Særligt projekt skal øge social trivsel hos gymnasielever på autismelinjen

Konference i Ringe om gymnasiale tilbud for unge med autisme. PR-foto
Midtfyns Gymnasium præsenterer samtidig deres projekt ”Selvforståelse og mestring”.

Ringe: Der er fokus på gymnasiale tilbud for unge med autisme-diagnose, når Midtfyns Gymnasium lægger hus til en konference om emnet fredag 20. september.

I den anledning præsenterer Midtfyns Gymnasium deres projekt ”Selvforståelse og mestring”.

Projektet startede som pilotprojekt i 2015, og i 2016 startede så et 3-årigt projekt støttet af Den A.P. Møllerske Støttefond, Sofiefonden og Marius Pedersens Fond.

Annonce
Midtfyns Gymnasium arbejder med særligt projekt, der skal øge trivsel hos gymnasieelever med autisme. PR-foto

Perioder med mistrivsel

Formålet var at give eleverne på Midtfyns Gymnasiums autismelinje bedre mulighed for at gennemføre deres uddannelse og sikre dem en øget trivsel.

Afdelingsleder Janne O. Madsen oplyser, at man på gymnasiet kunne se, at de unge med en autisme-diagnose havde perioder med mistrivsel eller direkte frafald, som ikke var begrundet i det faglige niveau på gymnasiet, men hvor forklaringen skulle findes andre steder.

- Vi oplevede, at eleverne havde behov for en målrettet støtte og indsats i forhold til mere generel livs- og studieduelighed, og en tidligere dygtig studerende beskrev det på denne måde: ”Det er dejligt, at vi får mulighed for at tage en studentereksamen, men hvad hjælper det, når vi i samme periode ikke får hjælp til at fokusere og udvikle os i forhold til de områder, som er vores primære udfordringer?”, uddyber Janne O. Madsen.

Målet er øget trivsel

Projektet, som præsenteres på konferencen, har netop arbejdet med at løse de unges udfordringer.

- Projektet ”Selvforståelse og mestring” har derfor arbejdet med at give de unge på Midtfyns Gymnasiums autismelinje bedre muligheder for at mestre de sociale udfordringer, de møder, så de lettere vil kunne gennemføre en uddannelse efter gymnasiet og opnå en øget trivsel i deres dagligdag, supplerer gymnasiets psykolog, Jens Wilbrandt.

Projektet kører frem til november 2019, og Midtfyns Gymnasium håber at kunne skaffe midler til at forsætte projektet, så det kan blive en permanent del af autismelinjen på Midtfyns Gymnasium.

Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Skal vi flette vore ...

Leder For abonnenter

22-årige Kamilla fik afslag som smedelærling: Det er da for dumt

Årstallet er 2019, og ligestillingen og ligeberettigelsen har været her længe. Derfor kan sygeplejersken sagtens være en mand, ligesom smeden sagtens kan være en kvinde. Eller … nå, nej, det kan smeden så åbenbart ikke. Den 22-årige Kamilla Søndergaard berettede i hvert fald i avisen tirsdag om, hvordan hun måtte igennem en syndflod af afslag, hvoraf mange handlede om hendes køn, inden hun til sidst fandt en smedelærlingeplads på værftet i Assens. Inden da var hun blevet ramt af den ene dårlige forklaring efter den anden, herunder den dårligste af alle: Nej, du kan ikke blive smed, fordi du er pige. Alle disse rigide afslag er ikke givet i 1879 eller i 1919 eller i 1939. De er givet i 2019. Tænk sig: I 2019 siger nogle af de virksomheder, der bestandigt skriger efter arbejdskraft, stadig nej til at ansætte nye medarbejdere, blot fordi ansøgerne har et andet køn end de fleste andre ansatte på arbejdspladsen. Det er absurd. Og det er mistrøstigt. Danske virksomheder er ganske enkelt nødt til at åbne øjnene og rette interessen mod begge køn, hvis de fortsat vil have adgang til de bedste kandidater på markedet. Derfor er det glædeligt, at brancheorganisationerne Danske Maritime, Danske Havne og Danske Rederier er gået målrettet i gang med at styrke rekrutteringen af kvinder til job i typiske mandefag som maskinmester, skibsfører, smed og en række andre fagområder inden for Det Blå Danmark. For det er den eneste måde, hvorpå man kan sikre sig dygtige medarbejdere i fremtiden. Disse organisationer bør blive et forbillede for andre organisationer, brancher, virksomheder og uddannelsesinstitutioner, der stadig har bedst øje for det ene køn. For man er nødt til at henvende sig til både mænd og kvinder, hvis man vil styrke rekrutteringer. Det er nemlig ikke sikkert, at man bliver en god sygeplejerske, fordi man er kvinde. Eller at man bliver en god smed, fordi man er mand. Til gengæld er det sikkert, at man allerhøjst får fat i halvdelen af de klogeste talenter, hvis man kun henvender sig til det ene køn. Og det er da for dumt.

Annonce