Annonce
Faaborg-Midtfyn

Ringe: Særligt projekt skal øge social trivsel hos gymnasielever på autismelinjen

Konference i Ringe om gymnasiale tilbud for unge med autisme. PR-foto
Midtfyns Gymnasium præsenterer samtidig deres projekt ”Selvforståelse og mestring”.

Ringe: Der er fokus på gymnasiale tilbud for unge med autisme-diagnose, når Midtfyns Gymnasium lægger hus til en konference om emnet fredag 20. september.

I den anledning præsenterer Midtfyns Gymnasium deres projekt ”Selvforståelse og mestring”.

Projektet startede som pilotprojekt i 2015, og i 2016 startede så et 3-årigt projekt støttet af Den A.P. Møllerske Støttefond, Sofiefonden og Marius Pedersens Fond.

Annonce
Midtfyns Gymnasium arbejder med særligt projekt, der skal øge trivsel hos gymnasieelever med autisme. PR-foto

Perioder med mistrivsel

Formålet var at give eleverne på Midtfyns Gymnasiums autismelinje bedre mulighed for at gennemføre deres uddannelse og sikre dem en øget trivsel.

Afdelingsleder Janne O. Madsen oplyser, at man på gymnasiet kunne se, at de unge med en autisme-diagnose havde perioder med mistrivsel eller direkte frafald, som ikke var begrundet i det faglige niveau på gymnasiet, men hvor forklaringen skulle findes andre steder.

- Vi oplevede, at eleverne havde behov for en målrettet støtte og indsats i forhold til mere generel livs- og studieduelighed, og en tidligere dygtig studerende beskrev det på denne måde: ”Det er dejligt, at vi får mulighed for at tage en studentereksamen, men hvad hjælper det, når vi i samme periode ikke får hjælp til at fokusere og udvikle os i forhold til de områder, som er vores primære udfordringer?”, uddyber Janne O. Madsen.

Målet er øget trivsel

Projektet, som præsenteres på konferencen, har netop arbejdet med at løse de unges udfordringer.

- Projektet ”Selvforståelse og mestring” har derfor arbejdet med at give de unge på Midtfyns Gymnasiums autismelinje bedre muligheder for at mestre de sociale udfordringer, de møder, så de lettere vil kunne gennemføre en uddannelse efter gymnasiet og opnå en øget trivsel i deres dagligdag, supplerer gymnasiets psykolog, Jens Wilbrandt.

Projektet kører frem til november 2019, og Midtfyns Gymnasium håber at kunne skaffe midler til at forsætte projektet, så det kan blive en permanent del af autismelinjen på Midtfyns Gymnasium.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn For abonnenter

Kendt Odense-advokat i dobbeltrolle: Gav sig selv millionhonorar fra velgørenhedsfond

Annonce