Annonce
Faaborg-Midtfyn

Ringe Bio søger flere frivillige: Ildsjæle holder hjulene i gang

Som frivillig kan man komme med ind i maskinrummet hos Ringe Bio: Foto: Nanna Lørup Buch

2018 har været et rigtig godt biograf-år for Ringe Bio, der har oplevet en stigning i antallet af biografgængere på 10,3 procent. Denne succes skyldes ikke mindst de mange frivillige, der knokler for at få det hele til at løbe rundt, mener Torbjørn Wahl, der er formand for Foreningen Ringe Bio.

- Alt kører på frivillig basis. De mange ildsjæle knokler for at få det hele til at løbe rundt og bevare et godt kulturelt sted i byen, siger Torbjørn Wahl.

Der skal mange frivillige til at få det hele til at løbe rundt, og frivillige hænger ikke bare på træerne. Derfor søger Ringe Bio flere frivillige.

- Som frivillig bestemmer man selv, hvor meget, man vil arbejde. Nogle tager en ugentlig dag, andre en gang om måneden - man kan selv bestemme, hvor meget og hvad, man vil lave her, siger han og tilføjer:

- Vi kan godt bruge flere frivillige. Det er rart at have nogen flere hænder til at få besat vagterne.

Annonce

Frivillige står for alt det indvendige

Det er Faaborg-Midtfyn Kommune, der ejer bygningen på Østergade 5 i Ringe og står for vedligeholdelsen af det udvendige - Foreningen Ringe Bio står for driften og vedligeholdelsen af alt det indvendige.

Foreningen Ringe Bio startede 31. juni 2004. På nuværende tidspunkt er der cirka 300 medlemmer i foreningen.

Godt 70 af medlemmerne arbejder som frivillige i biografen og står for: billetsalg, café, rengøring, operatør, presse, udvælgelse af film og bygningsarbejde.

Som frivillig får man fribilletter til film i biografen alt efter, hvor meget man har arbejdet. Hvis man vil høre mere om det frivillige arbejde eller har lyst til at tilmelde sig, kan man kontakte Torbjørn Wahl på tlf.: 30 61 99 03.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Kemisagen: Odense Kommune har været absurd langmodig

Det er overraskende og opsigtsvækkende, at der stadig ikke findes en plan for, hvordan de efterladte kemikalier fra den krakkede virksomhed Printline i det nordøstlige Odense vil blive bortskaffet. Overraskende, fordi problemet har været kendt i årevis. Opsigtsvækkende, fordi kommunen har udvist en helt absurd langmodighed med ejeren af den industribygning, hvori kemikalierne opbevares. Realiteten er, at der siden 2016 – nu skriver vi som bekendt 2020 – har stået tonsvis af kemikalier i en erhvervsejendom beliggende tæt ved et boligkvarter i Seden. Til overflod er der, som avisen beskriver i dag, øjensynligt ikke udsigt til, at kemikalierne kommer væk foreløbig. Det bør Odense Kommune ærlig talt håndtere bedre. Det er vigtigt at understrege, at det ikke er Odense Kommunes skyld, at kemikalierne står, hvor de står. Ansvaret er først og fremmest Printlines, for man burde, da konkursen nærmede sig, have afsat midler fra virksomhedens side til at få bortskaffet kemikalierne. Det havde ethvert moralsk ansvarligt firma gjort. Det gjorde Printline bare ikke. Og det gjorde Seden Ejendomsinvest, der ejer den pågældende industribygning, heller ikke. Det er ryggesløst. Der er overhovedet ingen tvivl om, at det direkte ansvar for, at kemikalierne ryddes på forsvarlig vis, hviler på de to private virksomheder. Odense Kommune har imidlertid et ansvar for borgerne i området, og derfor er det på sin plads, at kommunen påtager sig opgaven med at få ryddet grunden for de mange ton kemikalier, herunder stærke koncentrationer af salpetersyre og svovlsyre. Også selv om kommunen ikke mener, at "der er en overhængende miljørisiko ved opbevaringen af kemikalierne", sådan som en kontorchef i Odense Kommune forklarer i dagens avis. Regningen må man efterfølgende få kradset ind fra de ansvarlige virksomheder. Sagen bør give myndighederne anledning til at gennemtænke, hvordan man skærper kravene til virksomheder, der anvender eller opbevarer kemikalier. For sådanne virksomheder skal drives ansvarligt. Også i Seden.

Sport

Fynboer fejrede sporten: Se de 10 bedste billeder fra Årets Sportsnavn

Fyn

2822 husstande uden strøm

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];