Annonce
Debat

Rina Ronja Kari: EU-kommissionens øverste chef udnævnt ved rendyrket fusk

Rina Ronja Kari

Valg: EU-Parlamentet har givet drøj kritik til EU-kommissionen over udnævnelsen af tyskeren Martin Selmayr til ny generalsekretær i EU-Kommissionen, den mest magtfulde position på sekretariatsniveau i hele EU-embedsværket. Selmayr var stabschef for EU-kommissionens formand, Jean-Claude Juncker, men det berettigede ikke til et så stort spring op i systemet.

Derfor blev Selmayr udnævnt til vicegeneralsekretær for EU-kommissionen. Den stilling besad han i få minutter, før Juncker mente, at formalia var på plads, og så kunne Selmayr indsættes som generalsekretær. Vupti - sådan bliver man chef for 33.000 ansatte i EU-land.

Onsdag 18. april vedtog EU-Parlamentet en resolution med sønderlemmende kritik af forløbet. Heri står, at udnævnelsen kunne ses som en "kuplignende handling, der var på kant med loven og muligvis endda overskred lovens grænser."

EU-parlamentarikerne opfordrer til, at processen går om, men de har ikke magt til at ændre noget. Så kritikken er ren teatertorden, og resolutionen er blot varm luft.

Det er altså helt uden konsekvenser at bryde regler og love i EU-systemet, hvis man sidder højt nok oppe i systemet. EU's personalekommissær, Günther Oettinger, udtalte oven i købet, at "Kommissionen har fulgt alle reglerne både i ånd og bogstav." Det siger unægteligt en del om ånden i EU, at Bruxelles' mest magtfulde embedsmand udnævnes ved hjælp af rendyrket fusk og nepotisme.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Omtale. FS var tavs om Don Juan

Læserbrev: Fyens Stiftstidende skal have ros for at lave gode foromtaler af kulturelle begivenheder på Fyn. Læserne får på denne måde en påmindelse om, at koncerten, udstillingen, teaterstykket og så videre snart har premiere, og man kan samtidigt få inspiration til, om det måske var en kulturbegivenhed, man kunne tænke sig at opleve. Foromtalerne er meget nyttige for læserne, uanset hvilken form de tager: baggrundsinformation, interview med kunstneren, en skuespillers dagbogsoptegnelse inden premieren osv. Bortset fra notitser i Det Sker-sektionen, har FS ikke omtalt Den Fynske Operas opførelse af Don Juan fra den 29. november til 7. december 2019. Mozarts Don Juan, som også kaldes operaernes opera, er en af Den Fynske Operas største forestillinger i 2019-2020-repertoiret, og operaen fik end ikke en anmeldelse fra FS. Det er især en skam, da forestillingen godt kunne have raget rigtigt mange stjerner til sig. Instruktøren og pianisten Jacob Beck havde kreeret en genial sammenblanding af komedie og tragedie, tale på dansk så alle kunne forstå handlingen og de smukke arier på italiensk. Man grinte rigtigt meget og kunne samtidigt nyde de yderst professionelle operasangeres smukke arier og levende skuespil. Alt i alt er det en forestilling, som appellerer til et ungt publikum, og det ville have være fornemt, hvis FS kunne have været med til at fremme dette. Operagængere er nok nogle af de mest trofaste avisabonnenter, så det er nok ikke klogt at skuffe dem for meget med tavshed om vigtige operabegivenheder på vores ø.

Annonce