Annonce
Indland

Riisager genopstiller ikke: Skolefolk giver hende gode karakterer

Hun er en af de bedste undervisningsministre længe. Hun er modig, hun tør tage også de svære diskussioner, og hun roses for frihedsbegrebet. Læs her tre skolefolks vurdering af undervisningsminister Merete Riisager (LA), der har sat udløbsdato på sin ministerkarriere: Hun genopstiller nemlig ikke til det kommende folketingsvalg.

Annonce

1. Peter Bendix Pedersen, formand for Dansk Friskoleforening

Arkivfoto

- Jeg har haft et rigtig fint samarbejde med undervisningsministeren. Det har været en stor fornøjelse. Hun har selvfølgelig haft klare holdninger til friskolerne, men vi har haft nogle gode debatter, der både har kvalificeret vores arbejde, men jeg tror også, at det for hende har nuanceret, hvad en friskole er, forklarer han.

Peter Bendix Pedersen fremhæver også Riisagers evne til at løfte debatten om grundskolen. Han mener, at den debat er blevet både bredere og mere nuanceret, fordi Merete Riisager har turdet diskutere, hvad den gode skole er, og hvad den skal kunne.

2. Torben Vind Rasmussen, formand for Efterskoleforeningen

Arkivfoto

- Det frihedsbegreb, hun står for, har været til gavn for os. Der er blevet lempet på nogle ting, for eksempel er der nu mulighed for at leje lokaler i stedet for at eje dem. Jeg har indtryk af, hun har lyttet og har udmøntet ting i det omfang, hun har kunnet, siger formanden.

Torben Vind Rasmussen er imidlertid lidt nervøs for, om samarbejdet bliver sat lidt på standby, i og med, at der nu er sat en udløbsdato på Merete Riisagers tid i Undervisningsministeriet.

3. Dennis Vikkelsø, næstformand i Odense Lærerforening

Foto: Odense Lærerforening

- Merete Riisager er en af de bedste undervisningsministre, vi har haft længe. Fra dag et har der været en respekt for det arbejde, vi laver, og hun stoler på vores dømmekraft. Hun har en god forståelse for, at hun som minister sætter retningen, men at vi som lærere er bedst til at udføre det på skolerne.

- Samtidig har hun været modig og taget opgør med de dele af skolereformen, der har været åbenlys kiksede - for eksempel de lange skoledage.

- Til gengæld har hun ikke formået at rette op på de dårlige økonomiske rammer, vi har at være lærere under.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Faaborg-Midtfyn

Se dem her: Lyngvilds syv omstridte billeder fra Faaborg Kirke

Annonce