Annonce
Indland

Riisager genopstiller ikke: Skolefolk giver hende gode karakterer

Hun er en af de bedste undervisningsministre længe. Hun er modig, hun tør tage også de svære diskussioner, og hun roses for frihedsbegrebet. Læs her tre skolefolks vurdering af undervisningsminister Merete Riisager (LA), der har sat udløbsdato på sin ministerkarriere: Hun genopstiller nemlig ikke til det kommende folketingsvalg.

1. Peter Bendix Pedersen, formand for Dansk Friskoleforening

Arkivfoto

- Jeg har haft et rigtig fint samarbejde med undervisningsministeren. Det har været en stor fornøjelse. Hun har selvfølgelig haft klare holdninger til friskolerne, men vi har haft nogle gode debatter, der både har kvalificeret vores arbejde, men jeg tror også, at det for hende har nuanceret, hvad en friskole er, forklarer han.

Peter Bendix Pedersen fremhæver også Riisagers evne til at løfte debatten om grundskolen. Han mener, at den debat er blevet både bredere og mere nuanceret, fordi Merete Riisager har turdet diskutere, hvad den gode skole er, og hvad den skal kunne.

2. Torben Vind Rasmussen, formand for Efterskoleforeningen

Arkivfoto

- Det frihedsbegreb, hun står for, har været til gavn for os. Der er blevet lempet på nogle ting, for eksempel er der nu mulighed for at leje lokaler i stedet for at eje dem. Jeg har indtryk af, hun har lyttet og har udmøntet ting i det omfang, hun har kunnet, siger formanden.

Torben Vind Rasmussen er imidlertid lidt nervøs for, om samarbejdet bliver sat lidt på standby, i og med, at der nu er sat en udløbsdato på Merete Riisagers tid i Undervisningsministeriet.

3. Dennis Vikkelsø, næstformand i Odense Lærerforening

Foto: Odense Lærerforening

- Merete Riisager er en af de bedste undervisningsministre, vi har haft længe. Fra dag et har der været en respekt for det arbejde, vi laver, og hun stoler på vores dømmekraft. Hun har en god forståelse for, at hun som minister sætter retningen, men at vi som lærere er bedst til at udføre det på skolerne.

- Samtidig har hun været modig og taget opgør med de dele af skolereformen, der har været åbenlys kiksede - for eksempel de lange skoledage.

- Til gengæld har hun ikke formået at rette op på de dårlige økonomiske rammer, vi har at være lærere under.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
OB

Da Alphonse Tchami kørte over hajtænderne

Odense

Johnny Cash i Sanderum

Leder For abonnenter

Utroværdig optræden af to Venstre-folk

Hvis man vil være en troværdig politiker, skal man gøre mere end at udstede nogle hastige løfter for at tækkes pressen og vælgerne. Man skal også sikre sig, at de løfter, man udsteder, bliver omsat til faktisk, praktisk virkelighed. Derfor er der grundlag for at se endog ganske kritisk på to Venstre-politikere, Bo Libergren og Herdis Hanghøi, og deres optræden i en konkret sag fra Faaborg-Midtfyn Kommune. Sagen, som er blevet beskrevet i avisen flere gange, senest i mandagsavisen, handler om en ung kvinde, der lider af muskelsvind. Kvinden havde allerede for et halvt år siden et hjælpemiddel, et såkaldt vippeleje, der var så nedslidt, at det kun var delvist funktionsdygtigt, hvilket i længden kan blive invaliderende for kvinden. Imidlertid var kommunen og regionen endt i en strid om, hvem der skulle betale de cirka 30.000 kroner, som et nyt vippeleje koster - selvom loven fastslår, at kvinden burde have haft sit hjælpemiddel uden yderligere diskussion. Det var en pinlig sag for både Faaborg-Midtfyn Kommune og for Region Syddanmark, og derfor lovede både Bo Libergren og Herdis Hanghøi, at de ville sørge for, at den 21-årige Mai-Britt Knudsen fik et nyt vippeleje, så hun også fremover kan træne sine muskler og dermed stå på sine egne ben. Det er imidlertid ikke sket. Og derfor fremstår begge Venstre-folks løfter som utroværdige. Det var godt, at de to Venstre-folk i sin tid var så hurtige til at kræve handling, for det viser, at de to engagerer sig oprigtigt i borgernes problemer. Det er til gengæld virkelig skidt, at Mai-Britt Knudsen ikke har fået sit hjælpemiddel nu, hvor der er gået et halvt år. I Danmark har vi gennemgående dygtige og sanddru politikere, som er langt mere ordholdende, end man kan få indtryk af, når man følger den offentlige debat, ikke mindst debatten på de sociale medier. Derfor vil det være klogt, at Libergren og Hanghøi får løst sagen. Altså: Løst den rigtigt. Og ikke blot løst den ved at afgive endnu et løfte. Alt andet vil være utroværdigt.

Annonce