Annonce
Indland

Rigsrevisionen vil granske regionale topchefers lønninger

Rigsrevisionen har fundet brud på love og overenskomster i en stikprøve af lønninger i Region Syddanmark.

Rigsrevisionen sætter gang i en større undersøgelse af de regionale chefers løn- og ansættelsesvilkår i alle fem regioner.

Det sker, efter en stikprøvekontrol i Region Syddanmark har vist brud på love og overenskomster i lønudbetalinger.

Det skriver Fyens Stiftstidende.

Rigsrevisionens stikprøve fandt overtrædelser for flere millioner kroner gennem for store udbetalinger til en række chefer i Region Syddanmark.

Det er Rigsrevisionen, der har taget initiativ til undersøgelsen af chefernes lønforhold i alle regionerne. Den bliver den første af sin slags i regionernes historie.

Det er ikke kun Region Syddanmarks lønninger, som Rigsrevisionen har kritiseret.

Rigsrevisionen var tilsvarende hård i forhold til brud på reglerne for mer-arbejde. Ud af en stikprøvekontrol af fire sager fandt Rigsrevisionen, at regionen havde brudt reglerne i tre tilfælde.

Rigsrevisionen slog ifølge Fyens Stiftstidende blandt andet ned på en sag om en klinikchef, der fik 30 timers overarbejde udbetalt hver eneste måned, uden at timerne blev dokumenteret. Der fandtes heller ikke noget på skrift om aftalen.

I foråret lavede Rigsrevisionen også en kontrol af chefernes kontrakter i Region Midtjylland. Her fandt revisorerne ikke de samme overtrædelser.

Undersøgelsen vil blive lavet hen over efteråret og forventes at blive præsenteret for Statsrevisorerne i løbet af foråret 2017, skriver Fyens Stiftstidende.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Dødsfald i Odense Arrest: Meget beklagelig mørkelægning fra myndighedernes side

Det er beklageligt, at Fyns Politi og Kriminalforsorgen har mørkelagt den tragiske sag om den 27-årige danske mand, der lørdag morgen blev fundet død i Odense Arrest. Beklageligt fordi offentligheden har en legitim interesse i at få årsag og omstændigheder at vide, når en ung mand dør i politiets varetægt. Og beklageligt fordi mørklægningen baner vej for allehånde gætterier, der næppe er politi og myndigheder venligt stemt. Politiet begrunder mørklægningen med at sagen efterforskes, og det er sædvanligvis en begrundelse, som pressen respekterer. Der kan være gode grunde til, at politiet i faser af en efterforskning holder kortene tæt til kroppen. I dette tilfælde forekommer “hensynet til efterforskningen” dog at være en standardafvisning, der er hentet til lejligheden. For det første er det svært at se, at et dødsfald, som tilsyneladende ingen andre mennesker er impliceret i, kan kræve en mørkelagt efterforskning over flere dage. Men selv med accept af mulige faktorer, som lægfolk ikke kender til, er der - for det andet - spørgsmål, som politiet må kunne svare på, efterforskning eller ej. For eksempel spørgsmålet, om den afdøde mand skal obduceres - en oplysning, som politiet i mange andre sager går ud med af egen drift. Senest da en ung mand blev fundet druknet i Munke Mose. Den afdøde 27-årige mand var dansker og mistænkt for at have begået et mord i Sverige. Han blev anholdt af dansk politi fredag aften på den fynske motorvej ved Ejby. Det rejser en række spørgsmål, bl.a. om han fik skader i forbindelse med biljagten, om han var psykisk uligevægtig ved anholdelsen, og om han i løbet af fredag aften eller nat blev tilset af en læge. Relevante spørgsmål, idet man skal huske, at med anholdelse af en person følger også en forpligtelse til at passe på den anholdte. Indtil videre vil politiet end ikke oplyse dødsårsagen, og pressen må derfor nøjes med at give den generelle information, at det ind imellem sker, at indsatte i arresthuse begår selvmord. Disse hændelser forsøger medarbejderne i Kriminalforsorgen at komme i forkøbet, men det lykkes ikke altid, og det har omverdenen forståelse for. Af flere grunde vil det være i Fyns Politis interesse at trække mørklægningsgardinet helt eller delvist fra.

Danmark

Nederlag til styrelse: Skandalelæge må fortsætte med at omskære drengebørn

Annonce