x
Annonce
Indland

Rigmand donerer kæmpe parti ansigtsmasker til Danmark

Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix
Der er hårdt brug for værnemidler i det danske sundhedsvæsen, og det har kinesisk handelsgigant bemærket.

500.000 mundbind, 50.000 testinstrumenter og 5000 beskyttelsesdragter.

Så mange værnemidler har den kinesiske fond Jack Ma Foundation doneret til Danmark på grund af udbruddet af coronavirus.

Det oplyser Dansk Erhverv.

Dansk Erhverv har formidlet kontakten mellem Jack Ma Foundation og Lægemiddelstyrelsen, der er den danske modtager.

Bag Jack Ma Foundation står en af verdens rigeste mænd, Jack Ma. Han er medstifter af handelsgiganten Alibaba.

Lægemiddelstyrelsen bekræfter donationen, men ønsker ikke at oplyse, præcis hvor mange mundbind og andre værnemidler der er tale om.

- Vi kan bekræfte, at Jack Ma Foundation har doneret et stort parti værnemidler til Danmark – herunder ansigtsmasker, siger Solveig Røigaard-Petersen, pressechef i Lægemiddelstyrelsen.

Dansk Erhverv oplyser, at et fragtfly med værnemidler efter planen skulle ankomme mandag formiddag til Danmark. Det er dog ikke bekræftet hos Lægemiddelstyrelsen, at donationen er på dansk grund.

- Vi blev i Dansk Erhverv kontaktet af Jack Ma Foundation, som ville høre, om Danmark kunne være interesseret i en donation af værnemidler.

- Og om Dansk Erhverv i så fald kunne hjælpe med at formidle kontakten, siger fagchef for international handel Michael Bremerskov Jensen fra Dansk Erhverv.

I en pressemeddelelse skriver Jack Ma Foundation, at donationen til Danmark er én af flere donationer til lande, der er hårdt ramt af coronavirus.

Værnemidlerne fra Kina falder på et tørt sted.

Den seneste tid er der blevet advaret om mangel på mundbind og andre værnemidler i sundhedsvæsnet og ældreplejen.

I weekenden måtte Lægemiddelstyrelsen derfor opfordre landets hospitaler til at spare så meget som muligt på håndsprit og ansigtsmasker.

Mandag eftermiddag oplyste styrelsen, at en del af Danmarks industri vil blive omstillet til produktion af værnemidler.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Klumme

Coronavirussen vil forandre dansk politik

I Danmark har vi – heldigvis – en politisk tradition for, at vi rykker sammen, når det gælder. Således kunne Folketinget på tværs af partiskel i et højt tempo og uden det sædvanlige politiske fnidder vedtage de nødvendige tiltag. Hvad enten det var omfattende og nødvendige tiltag på sundhedsområdet, forbud mod større forsamlinger eller en historisk stor økonomisk kompensation til ansatte og virksomheder, der er ramt af Coronaen. Også fagbevægelsen og arbejdsgiverne har med indgåelsen af en trepartsaftale, der spænder et sikkerhedsnet ud under rigtigt mange lønmodtagere og mange virksomheder vist, at de er parate til at tage ansvar i denne svære situation. Men det er ikke slut endnu, og der bliver brug for flere tiltag. Både for at håndtere sundhedssituationen, men også for at sikre, at de alt for mange virksomheder, der af den ene eller anden årsag ikke bliver hjulpet af de vedtagne hjælpepakker, kan få den fornødne hjælp. Når denne coronakrise er drevet over, er der behov for samarbejder på tværs af partiskel. Til den tid vil dansk politik være forandret. Vi vil stå med en kæmpe regning, som vi endnu ikke kender, og som skal samles op. Det kommer til at kræve politisk mod og vilje. Hvordan sikrer vi de rette politiske rammer, økonomisk vækst og dermed en fortsat høj beskæftigelse? Og hvordan får vi de mange tusinde mennesker, der i disse dage bliver afskediget eller sendt hjem, tilbage på arbejdsmarkedet? Der er mange spørgsmål, der kræver politisk handling og samarbejde i Folketinget. I den første tid af coronakrisen har Folketinget vist vilje til samarbejde, men hvor længe vil det vare ved? Vil vi se ydrefløjene grave sig ned, som vanen forskriver? Og hvad med regeringens parlamentariske grundlag – herunder ikke mindst Enhedslisten og SF – vil de have modet til også at træffe upopulære beslutninger? Der må gøres ofre i tiden efter, og det er ikke givet, at Arne får lov til at komme tidligere på pension, eller at vi kan afsætte ubegrænset med penge til klimaet, hvis pengene ikke er der. For mig at se er løsningen klar: Et tæt samarbejde mellem S-regeringen og Venstre om en omfattende plan, der skal få Danmark tilbage på sporet. En plan, der rækker mange år frem – også til efter næste folketingsvalg. De to partier har flertal tilsammen og har for mig at se en forpligtigelse til at træffe de nødvendige politiske beslutninger for at bringe Danmark sikkert videre. Coronavirussen har derfor forandret dansk politik her og nu men så sandelig også på lang sigt.

Annonce