Annonce
Indland

Rigmand betalte ingen niqab-bøder foran Folketinget

Den fransk-algeriske rigmand Rachid Nekakaz blev flyttet af politiet, da han holdt en politisk tale på trappen til Christiansborg.

Rachid Nekkaz, der har lovet at betale niqab-bøder, blev flyttet af politiet, mens han holdt politisk tale.

Ingen mødte op foran Folketinget for at give rigmanden Rachid Nekkaz niqab-bøder, som han har givet et løfte om at betale.

Han har opfordret til, at kvinder, der har fået bøde for at bære niqab, ville komme og give ham bøden, så ville han dække udgifterne, hvis bøden var givet under specielle omstændigheder.

Der kom dog ingen den lille times tid, hvor han holdt en politisk tale. Der var tungt medieopbud, tre politifolk og nogle politikere.

Nekkaz var klædt med et dansk og et algerisk flag om halsen, mens han holdt et gammelt billede af Lars Løkke Rasmussen og mujahedinere foran munden som tildækning.

Han havde taget plads på trappen op til Christiansborg, men han blev undervejs flyttet af politiet, der også var mødt op.

Undervejs sagde Nekkaz, at Lars Løkke Rasmussen (V) har finansieret terrorister, og mens han blev flyttet af politiet, råbte han:

- Your prime minister is a terrorist. (Jeres statsminister er en terrorist. red)

Nekkaz sagde, at Lars Løkke Rasmussen i 1988 støttede Taliban med 600.000 kroner til våben.

Ifølge Nekkaz pålagde terrorrister afghanske kvinder at gå med burka. Og i Afghanistan symbolisere burka kvindeundertrykkelse ifølge Nekkaz.

Han mener, at det er uacceptabelt, at Lars Løkke nu prøver at få "bedre samvittighed", ved at putte kvinder, der bærer burka, i fængsel.

Derudover forlangte han, at Lars Løkke Rasmussen ville gå af som statsminister inden for en uge.

Hvis ikke vil Nekkaz arbejde for, at få Lars Løkke Rasmussen for en menneskeretsdomstol, og anklage ham for at finansiere og fremme terrorisme i Afghanistan.

Marcus Knuth, der er udlændingeordfører i Venstre, var mødt op, han mener, at loven virker, og at arrangementer har udviklet sig til et cirkus.

- Der er ikke nogen, der er mødt op for at få bøderne betalt. Det er heller ikke så mærkeligt, siger Marcus Knut.

Han påpeger, at ud af de tre bøder, der er udstedt, er det kun én, der reelt er et lovbrud.

- Det er et klokkeklart bevis på, at indtil videre så fungerer loven, siger Knuth.

Nekkaz siger, at han fremover vil komme til Danmark hver måned, så længe det er nødvendigt. Her vil han finansiere bøder for kvinder der efter eget valg bærer niqab.

Mere konkret er næste gang han besøger Danmark den 9.-10. oktober, lød det.

Nekkaz talte på fransk mens hans kone, der er amerikaner, oversatte til engelsk bagefter.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

22-årige Kamilla fik afslag som smedelærling: Det er da for dumt

Årstallet er 2019, og ligestillingen og ligeberettigelsen har været her længe. Derfor kan sygeplejersken sagtens være en mand, ligesom smeden sagtens kan være en kvinde. Eller … nå, nej, det kan smeden så åbenbart ikke. Den 22-årige Kamilla Søndergaard berettede i hvert fald i avisen tirsdag om, hvordan hun måtte igennem en syndflod af afslag, hvoraf mange handlede om hendes køn, inden hun til sidst fandt en smedelærlingeplads på værftet i Assens. Inden da var hun blevet ramt af den ene dårlige forklaring efter den anden, herunder den dårligste af alle: Nej, du kan ikke blive smed, fordi du er pige. Alle disse rigide afslag er ikke givet i 1879 eller i 1919 eller i 1939. De er givet i 2019. Tænk sig: I 2019 siger nogle af de virksomheder, der bestandigt skriger efter arbejdskraft, stadig nej til at ansætte nye medarbejdere, blot fordi ansøgerne har et andet køn end de fleste andre ansatte på arbejdspladsen. Det er absurd. Og det er mistrøstigt. Danske virksomheder er ganske enkelt nødt til at åbne øjnene og rette interessen mod begge køn, hvis de fortsat vil have adgang til de bedste kandidater på markedet. Derfor er det glædeligt, at brancheorganisationerne Danske Maritime, Danske Havne og Danske Rederier er gået målrettet i gang med at styrke rekrutteringen af kvinder til job i typiske mandefag som maskinmester, skibsfører, smed og en række andre fagområder inden for Det Blå Danmark. For det er den eneste måde, hvorpå man kan sikre sig dygtige medarbejdere i fremtiden. Disse organisationer bør blive et forbillede for andre organisationer, brancher, virksomheder og uddannelsesinstitutioner, der stadig har bedst øje for det ene køn. For man er nødt til at henvende sig til både mænd og kvinder, hvis man vil styrke rekrutteringer. Det er nemlig ikke sikkert, at man bliver en god sygeplejerske, fordi man er kvinde. Eller at man bliver en god smed, fordi man er mand. Til gengæld er det sikkert, at man allerhøjst får fat i halvdelen af de klogeste talenter, hvis man kun henvender sig til det ene køn. Og det er da for dumt.

Fyn For abonnenter

Michael lider af paranoid skizofreni: - Min far kommer om natten og vil have mig med i graven

Annonce