Annonce
Udland

Rigmænd sender millioner i hundredvis til brændt Notre Dame

Stephane De Sakutin/Ritzau Scanpix
Dagen efter at Notre Dame i Paris brød ud i flammer, melder flere rigmænd, at de vil bidrage til genopbygning.

Efter at den franske præsident, Emmanuel Macron, mandag aften oplyste, at han vil genopbygge den ikoniske katedral Notre Dame, har flere budt ind.

Den franske rigmand Bernard Arnault vil donere 200 millioner euro for at hjælpe med genopbygningen af den franske katedral Notre Dame.

Arnault er chef for gruppen LVMH, der ejer en række luksusmærker, herunder Louis Vuitton.

Branden brød ud omkring klokken 18.50 mandag, hvor tyk røg væltede op fra den gamle katedral og ud over den franske hovedstad, Paris.

Mandag aften lovede en tydeligt berørt Macron, at katedralen skulle genopbygges, og kort tid efter kom en stor donation.

Det var den franske milliardær François Pinault, der meddelte, at han vil bidrage med 100 millioner euro til genopbygningen af Notre Dame.

Ud på aftenen ved 23-tiden meddelte Paris' brandchef Jean Claude Gallet, at de havde formået at redde de to tårne og forhindret stenkonstruktionen i at kollapse.

Flammerne havde dog tidligere fået fat i katedralens spir, som bukkede under. Senere blev det efterfulgt af taget, der led samme skæbne.

Det er endnu uvist, hvad der er skyld i, at den mere end 850 år gamle katedral brød i brand.

Mange antager, at flammerne er opstået i forbindelse med en renovation af katedralen, men det er ikke bekræftet.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Ole Maare-sagen: Skandaløs optræden af advokat

Fonden Kirsten og Volmer Rask Nielsens Legat blev ikke stiftet for at yde bistand til advokatfirmaer, der er på randen af konkurs. Tværtimod: Fonden blev grundlagt for at støtte forskning, blinde, handicappede og kronisk syge. Derfor er det skandaløst, at fondens midler ikke er blevet anvendt til de nævnte formål, men i stedet i overvejende grad er blevet anvendt til at betale regninger til det nu krakkede advokatfirma Maare Advokatanpartsselskab, som den kendte advokat Ole Maare stod bag. Der er tillige stærkt kritisabelt, at der er foretaget et antal ulovlige dispositioner i fonden, sådan som fondens revisor har påpeget, og sådan som avisen har beskrevet det de seneste dage. Disse forhold er nu - helt berettiget - ved at blive undersøgt af Erhvervsstyrelsen. Det er i skrivende stund uklart, hvornår Erhvervsstyrelsens juridiske gennemgang af sagen er afsluttet, men man kan allerede nu med sindsro konstatere, at Maare Advokatanpartsselskab har optrådt amoralsk i sagen. For en fondsformand skal ikke bruge en fonds pengetank som malkeko, og en fondsformand bør ikke både bestyre en fond og samtidig modtage store millionbeløb for at administrere fonden, sådan som Ole Maare har gjort i den konkrete sag. Det er imidlertid en realitet, at Ole Maare i sin egenskab af advokat med den ene hånd har udskrevet dyre advokatregninger til fonden og i sin egenskab af fondsformand med den anden hånd godkendt de samme regninger i fondsbestyrelsen - i øvrigt sammen med en af sine egne ansatte, som var blevet indsat i fondens bestyrelse. Det er helt utilstedeligt. Og skandaløst. Og forbløffende skamløst. Ole Maare har igennem et langt advokatliv været i berøring med masser af mennesker i Odense og omegn. Nu har han med denne sag helt egenhændigt sværtet sit eget navn til. Derfor er sagen skidt for Ole Maare, for fonden Kirsten og Volmer Rask Nielsens Legat - og ikke mindst for alle de mennesker, som fondens millioner kunne være kommet til gavn.

Annonce