Annonce
Nyborg

Rigets hovedstrøg: Trafik på Torvet

Dagen efter indvielsen var der en livlig trafik med både biler, cyklister og fodgængere på det nyomlagte Torvet i Nyborg. Den ensrettede vej hen over Torvet er en markering af det historiske rigets hovedstrøg. Foto: Carsten Olsen
Annonce

Nyborg: Halvandet år efter, arbejdet med at omlægge Torvet gik i gang, er der nu igen hverdagsliv på pladsen foran Nyborgs rådhus.

Torvet blev indviet fredag i forbindelse med en livetransmission af tændingen af julelysene i Nyborg, Ørbæk og Ullerslev.

Og efter at de hegn og afspærringer, der lige siden maj måned 2019 har forhindret al uvedkommende adgang, var fjernet, kunne borgerne lørdag formiddag endelig igen færdes frit på Torvet.

Det blev i 1963 indrettet som parkeringsplads. Og selv om parkeringspladserne nu er væk, er bilerne ikke desto mindre tilbage på Torvet.

En del af den nyomlagte torveplads er nemlig et lille stykke vej, der samtidig er en historisk markering af rigets hovedstrøg - den vej, alle, der rejste mellem landsdelene, skulle tilbage i middelalderen.

Rigets hovedstrøg anno 2020 er dog kun beregnet på trafik i lav hastighed. Og så er den i øvrigt også ensrettet for motorkøretøjer i retningen fra Korsgade mod Stendamsgade.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Så konservativ, at det gør noget: Populær minister er ikke kandidat til CDU-formandspost, men fremtidens mand i tysk politik

Coronavirus

Ny melding fra Pfizer: Vil levere vaccinedoser som lovet fra 25. januar

Sport

Værsgo til VIP-menu hjemme foran husaltret - Odense Håndbold-sponsorerne kan hente take-away gallamenu før søndagens storkamp

Annonce