Annonce
Fyn

Rift om pladserne: Turisterne er vilde med øhop-ferie i det Sydfynske Øhav

Katamaranen Sea Hawk sejler rundt mellem de de syv øer, der er med i ø-hop-ordningen, og efterspørgslen er stor efter en billet. Foto: Søren Stidsholt Nielsen
Det er populært at tage på øhop i det Sydfynske Øhav, og der er fuldt booket med katamaranen Sea Hawk to dage frem. Selv om sæsonen er skåret ned med to uger, bliver der efter alt at dømme solgt lige så mange billetter som sidste år.

Turisterne er blevet så vilde med at hoppe rundt fra ø til ø i det Sydfynske Øhav, at den katamaranfærge, der er hyret til formålet, Sea Hawk, er fuldt booket hver dag for tiden. Og faktisk forventer Signe Møller fra Svendborg Havnekontor lige så mange øhoppere i år som i 2018, selv om sæsonen er skåret ned med to uger.

- Vi solgte omkring 2000 øhop på hjemmesiden sidste år, og jeg forventer det samme antal i år, selv om besparelser har tvunget os til at skære den første og den sidste uge fra. Vi startede en uge tidligere i 2018 og sluttede en uge senere, men de to uger var de mindst eftertragtede, fortæller hun.

Sæsonen slutter denne sommer den 11. august.

- Vi ville da gerne gøre sæsonen længere, men vi har måttet skære omkring 200.000 kroner af vores budget, fordi de tre kommuner, der står bag ordningen, er presset økonomisk. Når vi trækker billetindtægterne fra, koster det os 675.000 kroner i år, fortæller Signe Møller.

Annonce

Øhop

Billetter til øhop sælges på hjemmesiden ø-hop.dk.

Her sammensætter man sine hop med start i Rudkøbing, Svendborg eller Faaborg, som man ønsker.

De normale færger kan benyttes, men kun katamaranen Sea Hawk sejler mellem alle øerne. Den er i drift indtil 11. august.

Er der udsolgt på enkelte afgange, kan man vælge en anden rute eller et andet tidspunkt.

Prisen for syv dages øhop er 220 kroner for voksne, børn 110 kroner, og en cykel koster 40 kroner.

Er man i forvejen på en af øerne, kan man købe en tillægsbillet til Sea Hawk.

Ø-hop i år er fra 29. juni til 11. august.

Info: ø-hop.dk

Stadig billetter

Selv om Sea Hawk er booket både torsdag og fredag, kan man stadig få plads om bord senere på ugen og i næste uge.

- Og vi kan altid hjælpe med at finde en rute. Man kan jo benytte en af de andre ø-færger og så stå på Sea Hawk ude på en af øerne senere. Men det er kun Sea Hawk, der sejler mellem alle øerne, forklarer Signe Møller.

Det er ikke muligt at udråbe en af øerne til at være favoritten blandt de syv øer, man kan hoppe til.

- Det er svært at svare på. Der er udsolgt på alle øerne, og hvis de ikke kan komme til den første ø, så starter turisterne bare på en af de andre. Men der er rift om pladserne, fortæller Signe Møller.

De syv øer, der kan hoppes til, er Skarø, Drejø, Hjortø, Strynø, Avarnakø, Lyø og Bjørnø.

Øhop-konceptet bliver betalt af Svendborg og Faaborg-Midtfyn med hver 250.000 kroner og Langeland med 125.000 kroner. Dertil giver Færgesekretariatet, der er et samarbejde mellem de 18 kommuner, der har ø-færger, et tilskud på 50.000 kroner.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Inden ny lov er færdig: V og K i Odense vil aktivere indvandrere på fuld tid

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];