Annonce
Faaborg-Midtfyn

Rift om pladserne efter Lyngvild-debat: Flere har allerede meldt sig til menighedsrådsvalget i Faaborg

Orienteringsmødet måtte flyttes til kirken, hvor der var plads til alle de fremmødte. Foto: Maria Retoft Pedersen
Noget tyder på, at der kan blive kamp om pladserne i Faaborg Menighedsråd, når der er valgforsamling den 15. september. 60 mødte op til orienteringsmøde onsdag aften.

Faaborg: Det er næppe nogen overdrivelse at konkludere, at Faaborg Menighedsråd har været Danmarks mest omtalte menighedsråd de seneste måneder. Og det lader til, at den store bevågenhed - især i forbindelse med Jim Lyngvilds kirkekunst - nu får en positiv sideeffekt.

Der var nemlig udsædvanlig stor interesse, da der onsdag aften blev holdt orienteringsmøde forud for det kommende menighedsrådsvalg i Faaborg. Omkring 60 mennesker var dukket op for at høre mere om menighedsrådets arbejde og det kommende valg, og det betød, at der ikke var plads til alle fremmødte i Det Ny Hospital, hvor der ellers var stillet godt 40 stole op til potentielle menighedsrådskandidater.

- Vi bliver nødt til at flytte mødet over i kirken. Der står stadigvæk folk udenfor, som ikke har fået en plads, lød det fra menighedsrådsformand Thomas Patrick Ingemansen et par minutter før mødets start.

Annonce
Orienteringsmøde for menighedsrådsvalget 2020 i Faaborg Kirke. Foto: Maria Retoft Pedersen

I kirken var der til gengæld plads til alle, og her kunne menighedsformanden orientere om aktiviteterne i de forgangne fire år samt den periode, der venter det nye menighedsråd.


Vi står overfor en periode, hvor kirken skal lukke i mange måneder. Vi skal finde en måde at være kirke på uden at have en kirke at være i. Det er en stor opgave for det kommende menighedsråd

Sognepræst Lene Matthies


- Vi står jo overfor en stor renovering af kirken, som lukker ned i 14 måneder. Vi har rigtig meget af det på plads, men det bliver det nye råd, der kommer til at tale om, hvad den nyrenoverede kirke skal indeholde, sagde han blandt andet.

Fik stillet nysgerrigheden

Det store fremmøde både overraskede og glædede sognepræst Lene Matthies.

- Vi plejer at være fem mand over en kop kaffe. Det glæder mig, at det ikke er fremmede fugle, der er mødt op. Det er folk fra vores kernemenighed, som er dybt optagede af, hvad der sker her i kirken, sagde hun.

Menighedsrådsvalg 2020

Menighedsrådsvalget 2020 foregår på en ny måde i forhold til tidligere.

Selve valgforsamlingen foregår 15. september over hele landet.

Essensen af den nye valgform er, at valget kommer til at minde mere om en generalforsamling i foreningslivet. Ligesom man på generalforsamlingen i en forening vælger en ny bestyrelse, vil man på valgforsamlingen 15. september nedsætte et nyt menighedsråd.

Dog er der stadig mulighed for at lave en liste efter valgforsamlingen, hvis nogen ikke er tilfreds med det menighedsråd, der er nedsat. Så vil der foregå et egentligt aftstemningsvalg 17. november klokken 9-20.

Som sognebarn kan du bruge din stemme ved at møde op til valgforsamlingen tirsdag den 15. september.

Valget foregår ved skriftlig afstemning.

Du skal være medlem af folkekirken og være fyldt 18 år for at kunne stemme.

Du kan se, hvem der stiller op som kandidater, på valgforsamlingen den 15. september. Når kandidaterne er blevet præsenteret, er der mulighed for debat inden afstemningen.

Læs mere på www.menighedsraadsvalg.dk.

Hun var ikke i tvivl om, at Lyngvilds fotostater skal have en stor del af æren for interessen.

- Men det er ikke kun derfor. Vi står overfor en periode, hvor kirken skal lukke i mange måneder. Vi skal finde en måde at være kirke på uden at have en kirke at være i. Det er en stor opgave for det kommende menighedsråd, sagde hun.

Blandt de fremmødte var blandt andre mor og datter, Mette Arndt og Emma Arndt. De lagde ikke skjul på, at det var Lyngvilds kirkekunst, der havde vakt deres interesse for arbejdet i menighedsrådet.

Også menighedsrådsformanden var glad for det flotte fremmøde. - Det giver jo en god indikator for, hvad vi kan vente os ved valgforsamlingen, siger han. Foto: Maria Retoft Pedersen

- Vi er kommet af ren nysgerrighed. Al den polemik, der har været omkring kirkekunsten, har vakt vores interesse, så vi ville gerne høre mere om arbejdet i menighedsrådet, som har været lukket land for os, fortalte Mette Arndt.

- Jeg er meget overrasket over, hvor mange arrangementer menighedsrådet står bag. Det vil jeg helt sikkert holde noget mere øje med, sagde hun.

Annonce

Kandidater på banen

Og det var da også Lyngvild-billederne, der løb med taletiden, da ordet blev givet frit. Det siddende menighedsråd fik både ros og ris med på vejen omkring håndteringen af den sag.

- Alle er velkomne til at have en holdning og til at stille op og gøre en forskel i det konkrete arbejde, lød det fra Thomas Patrick Ingemansen.

Og det var der flere, der tog til sig.

Menighedsrådet i Faaborg har 10 pladser, og alle medlemmer skal vælges på ny. Fem af de nuværende menighedsrådsmedlemmer genopstiller, og hele syv fremmødte bekendtgjorde deres kandidatur til orienteringsmødet. Flere kan komme til frem til valgforsamlingen, som finder sted den 15. september.

Det lugter lidt af, at der ligefrem bliver kampvalg til menighedsrådet i Faaborg i år.

1. september lukker Helligåndskirken i Faaborg ned for renovering, som ventes at vare i 14 måneder. Foto: Maria Retoft Pedersen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Kerteminde

Politiet jagter to mænd efter overfald på buskontrollør: Den ene har måne – den anden er muskuløs

Annonce