Annonce
Assens

Rift om de gamle biografstole

Henning Frandsen, formand for Aarup Biografforening, vil godt snart have solgt "guldstolene" til fordel for en renovering af biograferne.

GULDSTOLE: Aarup Bio har fået mange henvendelser efter avisens nyhed om PH-stolene

AARUP: Der er rift om de gamle PH-designede stole i Aarup Bio.

- Vi får jævnligt henvendelser fra interesserede, som ønsker at købe dem. Men problemet er, at det må vi ikke uden videre, for de er kommunens ejendom, siger Henning Frandsen, formand for Aarup Biografforening.

Han kan blandt andet berette om en ung mand, som ville købe samtlige stole med henblik på indretning af en cafe i Faaborg. Han virkede ikke engang forskrækket, da han fik slynget en pris på 500 kroner pr. styk ud. Det er måske endda lavt sat, idet Biografstole Kompagniet, der har specialiseret sig i salg af biografinventar, har solgt tilsvarende stole parvis fra 750 og op til 3000 kroner.

Hvis man tager udgangspunkt i sidstnævnte pris, ville de 198 stole i Aarup Bio kunne indbringe cirka 300.000 kroner, men det er nok ikke realistisk. Henning Frandsen vil være godt tilfreds med det halve - altså 150.000 kroner.

Et stort reklamebureau og flere andre har ligeledes været ude efter stolene, der for eksempel passer til venteværelser og receptioner.

Den store interesse er kommet efter, at Stiftstidende i februar kunne afsløre, at biografgængerne i Aarup i mange år havdet siddet på det rene guld uden at vide det.

Grunden er, at stolene er designet af den navnkundige danske arkitekt, forfatter og samfundsrevser Poul Henningsen og fremstillet på Odense Stolefabrik. De har stået i biografen siden dens åbning i 1955, men nu ønsker biografforeningen bedre og mere moderne siddekomfort.

Henning Frandsen kunne forestille sig, at stolene blev blev solgt på en auktion til fordel for en tiltrængt renovering af biografsalen, men det er op til biografens ejer, Aarup Kommune, hvad der ske med dem.

Udvalg trækker ud

Politikerne lovede allerede for et par år siden, at der ville blive sammensat et bredt udvalg af brugere, der skulle komme med forslag til renovering og indretning af salen med henblik på film, koncerter, teater og anden kulturel virksomhed, men endnu er intet sket. Det synes Henning Frandsen er ærgerligt, for som erfaren fundraiser mener han, at der er gode muligheder for at få tilskud fra fonde til projektet. Han tænker blandt andet på Lokale- og Anlægsfonden, der støttede etableringen af kulturhuset Industrien, som Aarup Bio er en del af.

- Før opdagelsen af PH-stolene regnede vi med en udgift til bortskaffelse af dem. Nu har vi lige pludselig en indtægtskilde, siger biografformanden.

Hans ønsker går ud over nye stole på en ny og større scene, bedre omklædningsfaciliteter og mulighed for at flytte stole og borde i første halvdel af salen, så man kan skabe cafestemning foran scenen ved koncerter og andre arrangementer. Desuden peger han på, at salen bør indrettes til fremtidens digitale filmlyd.

Penge på budgettet

Men et er ønsker, noget andet penge. I de sidste par års budgetoverslag figurerer der under investeringsoversigten for 2004 godt 1,5 millioner kroner til renovering af biografsalen, men nogle frygter, at de i stedet vil blive brugt på om- og tilbygningen af Aarupskolen.

Poul Poulsen, formand for Kulturelt Samråd og radikalt medlem af kommunalbestyrelsen, har ikke set eller hørt noget om biografpengene i forbindelse med de igangværende budgetdrøftelser.

Annonce
Middelfart For abonnenter

Jæger fandt tre halshuggede rådyr i vejkant: - Det er noget forbandet svineri det der

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Nyborg

Femårig død i tragisk ulykke - sagen undersøges nærmere

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Ærteavler idømt stor bøde: 140 plukkere måtte deles om fire toiletter – Vi er udsat for magtfordrejning

Faaborg-Midtfyn

Trods løfter om hurtig tilbagebetaling: Plejehjemsbeboere og efterladte venter stadig på millionbeløb

Odense For abonnenter

Hele Nicks familie var hjemme i rækkehuset, da branden brød ud: Krydsede afspærring og løb op til huset

Så kommer kameraerne for alvor op på fiskekutterne: - De skal dokumentere, at reglerne overholdes

Odense

Madklubben overtager fire lejemål centralt i Odense og åbner to nye restauranter: - Vi har fået en fantastisk modtagelse

Leder For abonnenter

Fyens Stiftstidende mener: 10. klasse på Kold College viser, at unge godt vil have en faglig uddannelse

For abonnenter

Byggefirma har haft et helt vildt år og omsætter for 2,3 milliarder - men på et punkt blev 2021 det dårligste år siden 2015

Odense For abonnenter

Her er billetprisen for at køre med Odense Letbane - du kan ikke købe billet på stationerne

Se billederne: Kom med ind i Victor og Birgittes vilde drømmehus med 360 graders terrasse, snedkerkøkken og privat shelter direkte ned til åen

Odense

Jørgen har samlet på Coca-Cola-ting i 35 år: Kunne aldrig drømme om at drikke en Pepsi

Kerteminde For abonnenter

Rossano og Simon driver italiensk restaurant med stor succes: Snart kan de fejre en historisk milepæl

Faaborg-Midtfyn

Vejen måtte spærres i begge retninger: Sad fast i bil efter solouheld i kommunens bil

Annonce