Annonce
Sport

Riddersholm roser sit holds taktik og store effektivitet

Sønderjyske udlignede på et OB-selvmål kort før tid. Foto: Frank Cilius/Ritzau Scanpix
Glen Riddersholm er glad for at se Sønderjyskes arbejde med omstillinger og effektivitet foran mål bære frugt.

Sæsonen har indtil videre været en stor succes for Sønderjyske, der er med helt i toppen af Superligaen og inden niende spillerunde og mødet med OB søndag, der sluttede 1-1, havde scoret flest mål af alle hold.

De mange point og mål er dog ikke kommet via masser af boldbesiddelse og poleret fodboldspil, som Glen Riddersholm oprindeligt ville indføre på holdet ved sin ansættelse.

For Sønderjyske er det hold i ligaen med lavest boldbesiddelse. Til gengæld har cheftræneren fået skabt et sublimt omstillingshold, der er enormt skarpt foran mål.

Og netop det aspekt af spillet er der blevet arbejdet med på træningsbanen i erkendelsen af, at det tager tid at blive rigtig god på bolden.

- Vi var ikke tilfredse med vores omstillingsspil efter sidste sæson, men det har vi forfinet nu, forklarer Riddersholm.

- Vi arbejder meget med angriberne og kigger på målmændene inden hver kamp. Der ligger mange timers arbejde bag, at vi er effektive, og at vi er farlige i omstillingerne. Nu skal vi arbejde med andre elementer.

Selv om Sønderjyske har fået en overraskende god start på sæsonen, mener Riddersholm fortsat, at der er områder, hvor holdet kan blive endnu mere effektivt i bestræbelserne på at score mål og samle point sammen.

- Vi har scoret mange mål, og det tror jeg, at vi vil komme til resten af sæsonen, men vi kan også blive bedre på standardsituationer og det etablerede spil på den sidste tredjedel, siger han.

I søndagens kamp mod OB blev det til 1-1, og her svigtede den generelle skarphed hos Sønderjyske-spillerne.

- Man kan ikke forvente, at man scorer på alle sine chancer, og mod OB blev det hverdag igen, lyder det fra Riddersholm.

Sønderjyske udlignede på et OB-selvmål kort før slutfløjt og har dermed 18 point på Superligaens andenplads.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce