Annonce
Livsstil

Rid med på Instagrambølgen: Det’ (altså!) ikke kun for unge

Inspiration til stil, indretning, mad, kunst og rejser. Instagram bugner med interessante profiler, og det er langt fra kun det yngre segment, der boltrer sig på det sociale medie. Vi guider her til otte modne kvinder og mænd, som er værd at følge på Instagram.

- Instagram er meget mere end en tidsrøver. Det er et inspirationskatalog inden for meget af det, vi alligevel ønsker os informeret om. Vi laver jo stadig mad, så vi skal bruge opskrifter. Vi har stadig tøj på, så vi ønsker os inspireret til, hvad vi skal hoppe i. Ligesom vi til tide rejser ud i den store verden og gerne vil have et par råd til hvor og hvordan. Derfor kan Instagram være lige så inspirerende for den 24-årige som for den 64-årige.

Sådan siger Christina Legaard Dreyer, som er Senior Influencer Specialist hos kommunikationsbureauet STEP, og hun er klar med en Instagram-opfordring til alle 50+’ere:

- Frem med mobilen og tjek det ud, for der er rigtig meget at komme efter!

Men hvor skal du så kigge hen for inspirerende viden? Vi har gravet otte Instagramprofiler frem. Rid med på bølgen her:

Annonce

Følg @bagvrk.dk

Foto: Lene Tranberg

Navn: Lene Tranberg

Alder: 50

Bopæl: Odense

Om: Opskrifter på bagværk bagt med nærvær. Surdejsnørd og bageheltinde.

Antal følgere: 2.855

Hvorfor er du på Instagram?: Jeg mistede en stor del af mit sprog og mine formuleringsevner, da jeg blev syg med stress for tre år siden. Derfor brugte jeg både min blog og Instagram for at genoptræne mine kognitive færdigheder og til at få mit ordforråd tilbage.

Derudover er jeg på Instagram for at inspirere andre og vise, at bagning ikke er magi, men hvis man øver sig lidt, kan man blive rigtig god til det.

@bagvrk.dk

Følg @annekakadu

Privatfoto

Navn: Anne

Alder: 53

Bopæl: Mariagerfjord

Om: Farver, hverdagen med et twist i Himmerland, håndarbejde, genbrug og søde fristelser.

Antal følgere: 10.000+

Hvorfor er du på Instagram?: Jeg er på Instagram for at få /dele inspiration om især livet på den anden side af 50+. Rigtig mange af mine følgere er bedsteforældre, kan jeg se i indlæg under billeder af mine børn.

@annekakadu

Følg @closeupandprivate

Fotocollage: Sergei Sviatchenko

Navn: Sergei Sviatchenko

Alder: 66

Bopæl: Viborg

Om: Sergei Sviatchenko er en af verdens førende collagekunstnere, og hans kunstprojekt Close Up and Private giver et nutidigt blik på stil, mode og klassiske detaljer.

Antal følgere: 3.833

Hvorfor er du på Instagram?: Den tavse mulighed af kommunikation appellerer til min måde at arbejde på. Som kunstner er man meget alene (heldigvis ikke mig, da jeg har min familie), men det kan mærkes. Jeg er glad, når jeg arbejder, og jeg lægger alt i det! Hvis jeg har tid, så søger jeg på forskellige hashtags for at blive inspireret. Lige for tiden er det #brutalism.

@closeupandprivate

Følg @tejlgaard

Følg @tejlgaard Foto: Instagram

Navn: Anita Tejlgaard

Alder: 50

Bopæl: København

Om: Mobilfotograf & byfortæller med fokus på arkitektur, gadefotografi og rejser.

Antal følgere: 123.000+

Hvorfor er du på Instagram?: Jeg elsker at fotografere og bruger kun smartphone, da det giver et kreativt spillerum, når jeg er på farten. Instagram blev også hurtigt et stort fællesskab med ligesindede og har givet mig mange sjove oplevelser.

@tejlgaard

Følg @silkegrane

Følg @silkegrane Foto: Louise Dorph

Navn: Silke Grane

Alder: 48

Bopæl: Charlottenlund

Om: Skønhed, livsstil, hverdagstanker, overgangsalder, tøjkøb og gadgets.

Antal følgere: 11.000+

Hvorfor er du på Instagram?: Instagram startede med at være en naturlig forlængelse af mit arbejde som skønhedsredaktør på ALT for damerne. I dag bruger jeg det som inspirationskilde og kan holde mig opdateret på andre, jeg selv synes er spændende at følge.

@silkegrane

Følg @kim_boye

Følg @kim_boye. Foto: Anine Petrea Lindvig

Navn: Kim Boye

Alder: 50

Bopæl: Smørum/Ledøje

Om: Mental kriger, historiefortæller, energibooster, mindfucker, livechanger.

Antal følgere: 8.651

Hvorfor er du på Instagram?: Den ærlige årsag: Jeg blev lokket af min kone (Pernille Aalund, red.)

@kim_boye

Følg @linebaundanielsen

Følg @linebaundanielsen. Foto: Zuezanna Zenani

Navn: Line Baun Danielsen

Alder: 57

Bopæl: Gentofte

Om: Kvindeliv, overgangsalder, træning, arbejde, forældreskab, kærlighed, parforhold, livsstil, hus, have og livet som singlekvinde.

Antal følgere: 24.000+

Hvorfor er du på Instagram?: Jeg er på Instagram for at inspirere kvinder på 50+ til at ville, turde, gøre og leve fuldt ud.

@linebaundanielsen

Følg @jeanette_hylleborg_qland

Følg @jeanette_hylleborg_qland. Foto: Jacqueline Fluri

Navn: Jeanette Hylleborg

Alder: 53

Bopæl: Klampenborg

Om: Tøj, modetrends, indretning, boligtips, skønhedsprodukter, sundhed, mad og opskrifter.

Antal følgere: 1.819

Hvorfor er du på Instagram?: Jeg er på Instagram som en forlængelse af min blog voksenlivsstil.dk til at dele og også finde inspiration, og fordi det er blevet et vigtigt medie til kommunikation og netværk.

@jeanette_hylleborg_qland

Så mange danskere rider på Instagrambølgen

36 % af alle danskere bruger Instagram
9 % af Instagrambrugerne er 45-54 år
4 % af Instagrambrugerne er 55-65 år

Kilde: digitalworks.dk
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Middelfart For abonnenter

Lukket feriecenter tæt på åbning: Oprørte husejere stempler lejeaftale med feriecenter som ulovlig

Debat For abonnenter

De gamle nyheder, 1945: Slut med togdrift om søndagen

1995 Ritt Bjerregaard har i hvert fald lært én ting af sin sag med lejligheden på Vesterbro i København: Prisen for at fastholde nogle principper kan blive for stor. Derfor valgte hun i går at meddele finansminister Mogens Lykketoft, at hun giver afkald på 166.000 kroner årligt i ministerpension oven i de godt 1,2 millioner lavt beskattede kroner, som hun får som EU-kommissær. Til Fyens Stiftstidende siger Ritt Bjerregaard, at hun dybest set er modstander af, at man skal rette sig efter tilfældige stemninger, eller hvad der tidligere har været praksis. Når jeg gav affald på pensionen, var det fordi, at situationen efterhånden var blevet så hysterisk, at den skyggede for alt det, jeg skulle lave som kommissær. 1970 Det er radioens udsendelser, der trods alt vinder i konkurrencen om lytter/seernes bevågenhed, måske fordi radiolytning er lettere at kombinere med andre gøremål. Sådan lyder konklusionen af en lytter- og seerundersøgelse, som Danmarks Radio har offentliggjort. Undersøgelsen viser blandt andet, at lytterne uhyre sjældent lukker for en radioudsendelse, fordi de finder den kedelig, Det gør derimod en del seere. Tv har dog stadig meget store seertal. Over to millioner mennesker ser aftenens første tv-avis, hvorimod den sene udgaves seertal er meget afhængig af, hvilken udsendelse, der ligger umiddelbart forud. Hvis det er et populært program, er der mange, der også ser tv-avisen bagefter. 1945 Den længe ventede nedskæring af statsbanetrafikken bliver nu til alvor. I går aftes udsendte statsbanerne meddelelse om, at nedskæringen skal træde i kraft den 1. februar, og at den reducerer toggangen til 20 procent af den normale trafik før krigen. Den almindelige regel for hverdagstrafikken bliver, at der kører et tog om morgenen og et om aftenen, og om søndagen vil der slet ikke køre damptog. Forbindelsen mellem landsdelene bliver efter den nye køreplan meget vanskelig, idet der kun bliver én forbindelse daglig i hver retning – og om søndagen kan man overhovedet ikke rejse. Færgebilletterne til Storebæltsoverfarten genindføres fra 1. februar og udleveres kun i begrænset omfang.

Nordfyn

Ungt ægtepar overtager kendt Bogense-spisested

Annonce