Annonce
forside

Ribers grund: Flertal for saddeltage og nedrivning af Målerhuset

Politikerne i Erhvervs-, Beskæftigelses- og Kulturudvalget lægger op til, at der skal bygges med saddeltage på Ribers grund i Kullinggade. Foto: Katrine Becher Damkjær

Der er lagt op til, at Målerhuset kan rives ned, når der skal bygges på Ribergruden i Kullinggade. Det sker efter møde i erhvervsudvalget. Derimod ligner det, at Den Italienske Villa er reddet, ligesom der skal bygges med saddeltage.

Opdateret 10. marts klokken 8.50 med tilføjelse af, at SF er også en del af flertallet, og at Henning Stærmose (løsg.) stemte imod.

Svendborg: Ned med Målerhuset. Bevar Den Italienske Villa.

Det er to delkonklusioner, der kan drages efter Erhvervs-, Beskæftigelses- og Kulturudvalgets møde torsdag aften.

Her var principperne for lokalplanen i området i og omkring Ribergrunden i Kullinggade på dagsordnen, og efter en lang diskussion blev et flertal altså enige om, hvad der skal ske med de to bevaringsværdige bygninger.

Det fortæller udvalgsformand Henrik Nielsen (K).

- Flertallet lægger op til, at Den Italienske Villa bevares, at der skal etableres saddeltage, hvilket giver mulighed for, at byggeriet løftes med halvanden meter til kote 18,7, og at der skal være åbent i området fra klokken 6 til 23. Og så holder man fast i, at Målerhuset kan rives ned, siger Henrik Nielsen.

Udvalgsformanden er ikke selv en del af flertallet, som består af Socialdemokratiet, SF Svendborg Lokalliste, Dansk Folkeparti og Venstre. Han kunne ikke bakke op om flertallets oplæg til, at der nu skal bygges med saddeltage i stedet flade, som investor, ES Ejendomme, ønsker.

- Det giver en højere bygning, og det er ikke den rette løsning i det område. Med saddeltage er der også nogle skyggevirkninger i forhold til de bagvedliggende ejendomme, som gør, at byggeriets attraktivitet reduceres, siger han.

Jeg er nervøs for, at vi ender med, der ikke kommer til at ske noget.

Henrik Nielsen (K), udvalgsformand

Kullinggadesagen

Sagen om byggeriet i Kullinggade strækker sig tilbage til september 2016, hvor Svendborg Kommune tager første skridt til en lokalplan, der skal bane vej for et nyt bolig- og erhvervsprojekt på Baagøe og Ribers gamle trælastgrund i Kullinggade.Her træf politikerne først en beslutning om at fastlægge otte principper for et kommede byggeri.

Siden kom det frem, at ES Ejendomme havde købt grunden og ønskede nogle af principperne ændret. Efterfølgende har sagen været frem og tilbage mellem byråd og Erhvervs-, Beskæftigelses- og Kulturudvalget.

Senest torsdag aften, hvor udvalget altså igen skulle behandle sagen.

Det ser ud til, at Målerhuset skal rives ned, når der skal bygges på Ribergrunden i Kullinggade. Foto: Svendborg Museum.

Frygter for investoren

Henrik Nielsen er bekymret for, at man med beslutningen afskrækker investor fra at bygge på grunden.

- Jeg er nervøs for, at vi ender med, der ikke kommer til at ske noget. For der er ingen tvivl om, at en investor vil overveje, om der er et fornuftigt afkast i det her, siger han.

- Selv om de har købt grunden, smider de jo ikke gode penge efter dårlige. Så hvis de ikke tror, de kan lave et fornuftigt afkast i forhold til den risiko, de løber, risikerer vi, at vi får vedtaget en fin lokalplan, som lever op til en masse forskellige krav, men at der ikke kommer til at ske noget dernede. Det ville være rigtig ærgerligt for Svendborg, lyder det fra formanden, der dog ikke afviser, at partiet vil stemme lokalplansforslaget igennem, når det når så langt.

Bo Hansen (S), som står i flertallets lejr, mener, at det er et fint kompromis, man er nået frem til, da det tilfredsstiller mange parter.

- Det her er summen af de drøftelser, vi havde under to gruppeformændsmøder. Det har været øvelsen at lytte sig frem til at samle et bredt flertal bag det her. Der har villaen og tagkonstruktionen på det nyopførte fyldt meget, siger han.

I modsætning til Henrik Nielsen er han ikke så bekymret for, at investor bliver afskrækket, da man også har strukket sig for at imødekomme deres ønsker.

- Jeg mener jo, at vi har lavet en håndsrækning ved at give mulighed for at bygge noget, der højere, nu hvor vi vil have saddeltage. Men i sidste ende er det også os, der skal sætte rammerne for, hvad lokalplanen skal indeholde.

Annonce

EL: I byrådet med den

Enhedslisten var ligesom De Konservative ikke en del af flertallet, og under torsdagens møde gjorde partiet brug af deres standsningsret og krævede sagen bragt op i byrådet nok engang.

Partiets gruppeformand Jesper Kiel er især træt af, at grunden skal være lukket af om aftenen, ligesom han er imod Målerhusets endeligt og den forøgede byggehøjde.

- Jeg er glad for, at det trods alt lykkedes at redde Den Italienske Villa og sikre saddeltage. Men man løber stadig fra de principper, man fastlagde i november, hvor der var fuld offentlig adgang, og man bevarede hele kulturmiljøet, siger han.

- Nu ødelægger man helheden i kulturmiljøet og vi risikerer, at der kommer en gitterport ind til området og det synes vi er helt uholdbart. Kulturarvsstyrelsen er aktuelt ved at vurdere området, det synes jeg man burde afvente, siger Jesper Kiel, der undlod at stemme i sagen.

Henning Stærmose (løsg.) stemte sammen med K imod.

Annonce
Odense For abonnenter

Hammeren falder over diesel-syndere i Odense: Overvågning udskriver bøder for en kvart million om måneden

Danmark

Onsdagens coronatal: Højeste antal smittede i to måneder

Annonce
Annonce
Annonce
Assens

Nordsjællandsk journalistpar udlever drømmen på Vestfyn: De vil åbne lokal café med havudsigt

Kerteminde For abonnenter

Hårdtprøvede lejere barrikaderer sig mod rotter: - De skramlede i væggen bag mit sengegærde

Odense Håndbold

Odense Håndbold tog endnu en sejr, selvom spillet ikke levede op til standarden: - Vi forventer mere af os selv

Sport For abonnenter

Navne fra Odense Idrætshal - med vindende danskere gennem tiderne, OBK-kendis og Vittinghus ude

Fyn

Læger opfordrer til stadig at lade sig corona-teste: Testcenter er gået fra 8500 til 1500 daglige tests

Nordfyn For abonnenter

Kørelæreren viser rundt: Kom tæt på Nordfyns trafikale brændpunkter

Danmark

Onsdagens coronatal: Højeste antal smittede i to måneder

Odense Håndbold For abonnenter

Navne fra Otterup Idrætscenter - med skrattende højtalere, udebane på hjemmebane og Lois Abbingh

Odense

Nye detaljerede målinger afslører: Gartnerier udleder fortsat gift til vandløb

Danmark

Forsvaret har i flere år kendt til massive forureninger uden at bremse dem - eksperter kritiserer manglende indgriben

Kerteminde

Efter en stribe kritiske beretninger om værtshus: Der er også en anden historie, fortæller øjenvidne

Middelfart For abonnenter

Kraftige naboprotester tvinger Kvickly til at tage mere hensyn: Varehus må skrotte halvdelen af udvidelsesplaner i villakvarter

Faaborg-Midtfyn

Bil 'fløj' af Svendborgmotorvejen: Pas på regnvåde veje derude

Annonce