Annonce
Navne

Revyskuespillere ramt af Odenses trafikkaos

Efter pressemødet blev skuespillerne præsenteret for sponsorcykler, som blev luftet på Engen. Fra venstre Niels Olsen, Sofie Lassen-Kahlke, Lars Arvad, Vicki Berlin og Thomas Mørk. Foto: Nils Svalebøg

Niels Olsen, der sammen med de andre udenbyske skuespillere, Vicki Berlin, Thomas Mørk og Sofie Lassen-Kahlke fra Odense Sommerrevy, bor på Hotel Odeon midt i centrum, for vild for et par dage siden, da de ville finde byens gågader.

- Det tog os lang tid at finde frem på grund af det meget vejarbejde, fortæller Olsen, der sammen med resten af holdet plus instruktør Joy-Maria Frederiksen har boet på byens nyeste hotel siden tirsdag.

Både Olsen, Mørk og Berlin kender Odense, for de var også med i revyen sidste år, men boede da på Grand Hotel.

Holdet er begyndt at øve i det store telt på Engen ved Fruens Bøge. Sofie og Vicki cykler, mens de andre kører i bil.

Vicki Berlin må i denne omgang undvære sine tre hunde i lange perioder. Sidste år skulle hun efter sommerevyen sammen med sin mand instruere Nyborg Voldspil, så derfor bosatte de sig i flere måneder i et sommerhus ved Nyborg.

I år bliver hundene hjemme hos farmand i København, så Vicki ser dem kun i de forlængede weekender.

Revyens direktør Lars Arvad bor hjemme i Seden Syd. Og han kommer i mægtigere og mægtigere form. Siden 1. januar har han tabt sig over 30 kg.

Og han forkynder da også, at han ikke længere er Danmarks største revydirektør:

- Det er Mickey Pless fra Nykøbing F. Revyen.

Lars Arvads hustru Michelle Arvad sagde sidste år sit job som pædagog på Brenderup og Omegns Realskole op for at arbejde fuld tid på Odense Sommerrevy, hvor hun tager sig af personale og publikum.

Torsdag var der pressemøde på Odense Sommerrevy, og for anden gang i træk er det Anette Price, der leder al det praktiske omkring sådan et cirkus.

Hun kender dog til rumlen, idet hun er gift med kapelmester m.m. James Price fra Cirkusrevyen.

Parret driver også en række restauranter. Den seneste og sjette - American Diner - åbnede i onsdags i Lyngby.

Revyskuespillerne holder fri søndag den 12. og 19. maj. I stedet kan et publikum opleve tre bakkesangerinder, nemlig Sara Gadborg, Tina Grunwald og Karen-Marie Lillelund.

Så en tradition fra gamle dage, da odenseanerne drog mod Fruens Bøge til sang, musik og dans, bliver genoplivet.

Annonce
Vicki Berlin og Lars Arvad. Foto: Nils Svalebøg
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Tabet af tillid

Det er ikke bare ærgerligt, at døren fra nu af er låst af om aftenen på Ringe Bibliotek. Det er også urimeligt for flertallet af brugere. Alligevel er det en naturlig konsekvens, efter at stedet gennem nogen tid har været udsat for hærværk i et omfang, der er uden for det, der betegnes som god opførsel. God opførsel er ellers, hvad man burde kunne forvente, når kommunen tilbyder borgerne at komme gratis i kontakt med computerudstyr og bøger til udlån efter normal lukketid. En ekstra service, som det ikke er rimeligt, at flertallet skal udelukkes fra, fordi et mindretal vælger at misbruge den tillid, kommunen har lagt til grund for ordningen. At tillid bliver misbrugt rækker imidlertid ud over bibliotekets vægge. Tillid er nemlig den lim, der får samfundet til at hænge sammen. Tillid står mellem linjerne. Det er det selvfølgelige i, at man passer på hinanden og på ting - uanset om det er éns egne ting eller nogle, man får stillet til rådighed som f.eks. et møbleret bibliotek. Det er svært at se nogen have noget imod idéen om det aftenåbne bibliotek. På alle måder må det være attraktivt for borgere i Ringe at kunne bruge biblioteket, når det passer dem bedst - uanset om de tilhører dem, der gerne vil vide mere, eller dem der keder sig og savner et sted at være. Da biblioteket er ubemandet, koster det intet at drive ud over tilliden til brugernes gode opførsel. Når biblioteket i Ringe fremover er aflåst om aftenen, er det derfor ikke bare ærgerligt og urimeligt. Det er også trist, for det er et symbol på afviklingen af en åbenhed, som vores samfund i årevis har brystet sig af, og som adskiller sig fra andre samfund, der ikke tør nøjes med at bygge på tillid men er nødt til at gøre sig afhængig af dens modsætning - kontrollen. Kontrol koster. Det værste ved den er dog, at lige så let, den er at indføre, lige så lang tid tager det at genopbygge den tillid, der er gået tabt.

Odense

Letbanens etape to: Venstre vil lade vælgerne tale inden beslutning

Annonce