Annonce
Fyn

Revydirektører i kamp om Fyens Stiftstidendes hæderstitel

Kerteminderevyens direktør, Mads Nørby, er nok engang indstillet til Fyens Stiftstidendes hæderspris, Årets Fynbo. Foto: Robert Wengler
Kerteminderevyens direktør, Mads Nørby, er blevet indstillet til Fyens Stiftstidendes hæderspris, Årets Fynbo. En af modkandidaterne er Odense Sommerrevys direktør, Lars Arvad.

Kerteminderevyens direktør, Mads Nørby, bør blive Årets Fynbo 2019, mener læser Johannes Simonsen, Snestrup, der har indstillet Nørby til Fyens Stiftstidendes hæderspris.

Prisen, der uddeles til januar, skal gå til et menneske, der har ydet en ekstraordinær indsats for Fyn eller den omgivende verden. Og det har Mads Nørby, mener læseren:

- Mads Nørby og Kerteminderevyen for gennem mange år at have holdt fast i konceptet i Kerteminde uden at have fået tilskud til afholdelsen, skriver Johannes Simonsen i sin indstilling.

Tidligere er blandt andre Odense Sommerrevys direktør Lars Arvad blevet indstillet til prisen, så Nørby og Arvad skal så at sige kæmpe om titlen som Årets Fynbo. De to er dog ikke ene om at få den ærefulde indstilling som Årets Fynbo, for blandt andte Camilla Haustrup Hermansen fra Plus Pak og Jim Lyngvild er også blevet indstillet til prisen.

Prisen uddeles til januar af en dommerkomité, der består af dekan ved SDU, Simon Møberg Torp, lederen af Odense Internationale Filmfestival, Birgitte Weinberger og tidligere direktør for Rynkeby, Jørgen Dirksen.

Du kan indstille din egen kandidat til prisen ved at sende en mail med en motivation til aaretsfynbo@fyens.dk

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Bøder i nøglesagen: Fint, at bøllerne stoppes

Vores demokratiske institutioner skal ikke overgive sig til pøbelvældet. Derfor er det udmærket, at to unge mænd fra Socialistisk Ungdomsfront har fået tilsendt bødeforlæg på flere tusinde kroner, fordi de tidligere på året forstyrrede et byrådsmøde i Odense ved at kaste 1000 stykker papir ned i byrådssalen. Bødestraffen betyder ikke, at de to unge mænd nu har fået mundkurv på eller ikke længere må udøve deres demokratiske ret. Tværtimod: De to må aktionere lige så meget, de har lyst til. De må indkalde til demonstrationer på Flakhaven, de må holde taler, de må svinge med faner og bannere og i det hele taget gøre alt det, de finder politisk rigtigt. Så længe de overholder de demokratiske spilleregler og ikke afbryder en demokratisk valgt forsamling. Byrådsmedlemmerne sidder som bekendt i Odense Byråd, fordi de er blevet valgt af Odenses befolkning. De repræsenterer derfor Odenses borgere. De to ballademagere fra Socialistisk Ungdomsfront er derimod ikke valgt til noget som helst og repræsenterer ingen som helst, og derfor bør de ærlig talt holde mund, når de befinder sig i byrådssalen. Hvis de to gerne vil have taletid i salen, er de velkomne til at stille op til det kommende kommunalvalg og få stemmer nok til at blive valgt. Derpå kan de få taleret – og samtidig være med til at bære det ansvar, der følger med en politisk post. Man kan mene, at nedkastningen af de 1000 ark papir i en byrådssal ikke er så slem, at det kræver en politianmeldelse fra kommunen. Herregud, to tilfældige mænd, der kaster lidt papir ned i en byrådssal kan vel ikke vælte verden; det kan højst give lidt overarbejde til de byrådsbetjente, der skal feje papirstrimlerne sammen efter mødets afslutning. Det er imidlertid vigtigt at holde fast i vores demokratiske institutioner og deres betydning. Et byråd skal ikke intimideres af tilfældige ballademagere, der ikke vil overholde de demokratiske spilleregler. Derfor er det nødvendigt, at de to får en bøde og dermed en bedre forståelse af, hvordan vores demokrati skal fungere.

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Baggrund: Vinderteamet brugte 2000 timer på at dyrke Faaborg

Annonce