Annonce
Kerteminde

Revydirektøren må melde forfald til premieren: To forestillinger på en dag er en for meget

Fra venstre: Kapelmester Peter Bom, revydirektør Mads Nørby, instruktør Martin Miehe-Renard. Foto: Birgitte Carol Heiberg
I år er det revydirektørens kone, Sophie Louise Lauring, og revyens producent, Emilie Topp Meyer, der vil tage imod gæsterne til premieren. Revydirektøren skal nemlig stå på de skrå brædder i Odense.

Kerteminde: En ting er, at det ganske ubetænksomt er besluttet, at der skal være valg til parlamentet samme dag, som Kerteminderevyen har premiere 16. maj.

- Jeg har haft fat i både Juncker og Vestager, og der var absolut ingen fleksibilitet der, fortæller revydirektør Mads Nørby.

Noget andet er, at revydirektøren, der ellers sætter en ære både at sige goddag og farvel til sine gæster til hver eneste forestilling, i år ikke kan mod sine gæster til premieren.

Mads Nørby spiller nemlig med i den seks timer lange forestilling "Min geniale veninde" på Odense Teater, der spiller samme dag, som revyen har premiere 26. maj.

- Det er en fuldstændig besynderlig situation, siger Mads Nørby.

- Jeg har tænkt på, om jeg skulle melde mig syg på teatret, men jeg tror, at jeg får alvorlig ballade, hvis jeg gør det.

Annonce

Sophie og Emilie tager imod

I stedet bliver det revydirektørens kone, Sophie Louise Lauring, der forresten også er direktør for Mungo Park Teater i Kolding, og revyens producent, Emilie Topp Meyer, der tager i mod gæsterne til premieren.

- Der skal selvfølgelig være to til at løfte opgaven, når jeg ikke selv kan være der, forklarer Mads Nørby, der mener, at det først og fremmest er synd for ham selv, at han ikke får lov til at tage imod sine premieregæster.

- Sophie og Emilie er helt sikkert bedre værter, så det kan kun blive bedre for publikum.

Til gengæld lover Mads Nørby, at han så snart forestillingen i Odense er slut, sætter kursen mod Kerteminde, så han traditionen tro kan skåle med sine gæster i pausen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Tabet af tillid

Det er ikke bare ærgerligt, at døren fra nu af er låst af om aftenen på Ringe Bibliotek. Det er også urimeligt for flertallet af brugere. Alligevel er det en naturlig konsekvens, efter at stedet gennem nogen tid har været udsat for hærværk i et omfang, der er uden for det, der betegnes som god opførsel. God opførsel er ellers, hvad man burde kunne forvente, når kommunen tilbyder borgerne at komme gratis i kontakt med computerudstyr og bøger til udlån efter normal lukketid. En ekstra service, som det ikke er rimeligt, at flertallet skal udelukkes fra, fordi et mindretal vælger at misbruge den tillid, kommunen har lagt til grund for ordningen. At tillid bliver misbrugt rækker imidlertid ud over bibliotekets vægge. Tillid er nemlig den lim, der får samfundet til at hænge sammen. Tillid står mellem linjerne. Det er det selvfølgelige i, at man passer på hinanden og på ting - uanset om det er éns egne ting eller nogle, man får stillet til rådighed som f.eks. et møbleret bibliotek. Det er svært at se nogen have noget imod idéen om det aftenåbne bibliotek. På alle måder må det være attraktivt for borgere i Ringe at kunne bruge biblioteket, når det passer dem bedst - uanset om de tilhører dem, der gerne vil vide mere, eller dem der keder sig og savner et sted at være. Da biblioteket er ubemandet, koster det intet at drive ud over tilliden til brugernes gode opførsel. Når biblioteket i Ringe fremover er aflåst om aftenen, er det derfor ikke bare ærgerligt og urimeligt. Det er også trist, for det er et symbol på afviklingen af en åbenhed, som vores samfund i årevis har brystet sig af, og som adskiller sig fra andre samfund, der ikke tør nøjes med at bygge på tillid men er nødt til at gøre sig afhængig af dens modsætning - kontrollen. Kontrol koster. Det værste ved den er dog, at lige så let, den er at indføre, lige så lang tid tager det at genopbygge den tillid, der er gået tabt.

Odense

Letbanens etape to: Venstre vil lade vælgerne tale inden beslutning

Annonce