Annonce
Fyn

Revydirektør indstillet til Årets Fynbo

Lars Arvad har tidligere været indstillet til Fyens Stiftstidendes hæderspris. Nu skal han have den, mener flere læsere.

Årets Fynbo 2019 bør blive revydirektør Lars Arvad, mener flere læsere, der derfor har indstillet Arvad til Fyens Stiftstidendes hæderspris.

Prisen, der uddeles til januar, skal gå til et menneske, der har ydet en ekstraordinær indsats for Fyn eller den omgivende verden. Og det har Lars Arvad, mener flere læsere:

- Det kan kun være Lars Arvad, der med ukueligt gå på-mod stædigt har holdt fast ved, at Odense skal have en sommerrevy. Ikke alene for fynboerne, for publikum kommer fra hele Danmark. Da han startede vinterrevyen i 2009, lagde han grunden til den store satsning i 2017 med Revy på Engen. Lars Arvad har i den grad gjort sig fortjent til at blive Årets Fynbo. Han har i særlig grad gjort sig bemærket og ydet en indsats for at Fyn kom på Danmarkskortet ved stædigt at arbejde frem mod en landsdækkende revy i Odense, skriver således Kirsten Kramhøft fra Odense i sin indstilling.

Også Jens Warny Meincke fra Odense mener, at Lars Arvad bør få prisen, fordi han har "skabt en kulturbegivenhed i Odense til glæde for borgere og kommunen". Og Bjarne Sønderskov fra Verninge stemmer i:

- Lars Arvad fortjener i den grad at blive Årets Fynbo. Han lever på alle måder op til kriterierne for at få denne titel. Han er med til at gøre Odense større, skriver han.

Prisen uddeles som nævnt til januar. Det er en dommerkomité, der er uafhængig af Fyens Stiftstidende, der står bag uddelingen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Bøder i nøglesagen: Fint, at bøllerne stoppes

Vores demokratiske institutioner skal ikke overgive sig til pøbelvældet. Derfor er det udmærket, at to unge mænd fra Socialistisk Ungdomsfront har fået tilsendt bødeforlæg på flere tusinde kroner, fordi de tidligere på året forstyrrede et byrådsmøde i Odense ved at kaste 1000 stykker papir ned i byrådssalen. Bødestraffen betyder ikke, at de to unge mænd nu har fået mundkurv på eller ikke længere må udøve deres demokratiske ret. Tværtimod: De to må aktionere lige så meget, de har lyst til. De må indkalde til demonstrationer på Flakhaven, de må holde taler, de må svinge med faner og bannere og i det hele taget gøre alt det, de finder politisk rigtigt. Så længe de overholder de demokratiske spilleregler og ikke afbryder en demokratisk valgt forsamling. Byrådsmedlemmerne sidder som bekendt i Odense Byråd, fordi de er blevet valgt af Odenses befolkning. De repræsenterer derfor Odenses borgere. De to ballademagere fra Socialistisk Ungdomsfront er derimod ikke valgt til noget som helst og repræsenterer ingen som helst, og derfor bør de ærlig talt holde mund, når de befinder sig i byrådssalen. Hvis de to gerne vil have taletid i salen, er de velkomne til at stille op til det kommende kommunalvalg og få stemmer nok til at blive valgt. Derpå kan de få taleret – og samtidig være med til at bære det ansvar, der følger med en politisk post. Man kan mene, at nedkastningen af de 1000 ark papir i en byrådssal ikke er så slem, at det kræver en politianmeldelse fra kommunen. Herregud, to tilfældige mænd, der kaster lidt papir ned i en byrådssal kan vel ikke vælte verden; det kan højst give lidt overarbejde til de byrådsbetjente, der skal feje papirstrimlerne sammen efter mødets afslutning. Det er imidlertid vigtigt at holde fast i vores demokratiske institutioner og deres betydning. Et byråd skal ikke intimideres af tilfældige ballademagere, der ikke vil overholde de demokratiske spilleregler. Derfor er det nødvendigt, at de to får en bøde og dermed en bedre forståelse af, hvordan vores demokrati skal fungere.

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Baggrund: Vinderteamet brugte 2000 timer på at dyrke Faaborg

Annonce