Annonce
Fyn

Revydirektør indstillet til Årets Fynbo

Lars Arvad har tidligere været indstillet til Fyens Stiftstidendes hæderspris. Nu skal han have den, mener flere læsere.

Årets Fynbo 2019 bør blive revydirektør Lars Arvad, mener flere læsere, der derfor har indstillet Arvad til Fyens Stiftstidendes hæderspris.

Prisen, der uddeles til januar, skal gå til et menneske, der har ydet en ekstraordinær indsats for Fyn eller den omgivende verden. Og det har Lars Arvad, mener flere læsere:

- Det kan kun være Lars Arvad, der med ukueligt gå på-mod stædigt har holdt fast ved, at Odense skal have en sommerrevy. Ikke alene for fynboerne, for publikum kommer fra hele Danmark. Da han startede vinterrevyen i 2009, lagde han grunden til den store satsning i 2017 med Revy på Engen. Lars Arvad har i den grad gjort sig fortjent til at blive Årets Fynbo. Han har i særlig grad gjort sig bemærket og ydet en indsats for at Fyn kom på Danmarkskortet ved stædigt at arbejde frem mod en landsdækkende revy i Odense, skriver således Kirsten Kramhøft fra Odense i sin indstilling.

Også Jens Warny Meincke fra Odense mener, at Lars Arvad bør få prisen, fordi han har "skabt en kulturbegivenhed i Odense til glæde for borgere og kommunen". Og Bjarne Sønderskov fra Verninge stemmer i:

- Lars Arvad fortjener i den grad at blive Årets Fynbo. Han lever på alle måder op til kriterierne for at få denne titel. Han er med til at gøre Odense større, skriver han.

Prisen uddeles som nævnt til januar. Det er en dommerkomité, der er uafhængig af Fyens Stiftstidende, der står bag uddelingen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Klumme

Du tager fejl, Mette

Statsminister Mette Frederiksen talte i sin nytårstale for flere tvangsanbringelser af børn. Jeg er lodret uenig: Vi skal have som mål at tvangsanbringe så få børn udenfor hjemmet som muligt. Vores ambition som samfund må være at skabe gode rammer om børnene og familierne, så tvangsanbringelser bliver absolut sidste udvej. Vi har i dag to voldsomme problemer: at de allersvageste familier ikke bliver hjulpet godt nok, tidligt nok, og at det system vi anbringer børn i, ikke virker. Løsningen må for det første være at hjælpe familierne bedre, og for det andet at reparere anbringelsessystemet, så det også virker bedre. I dag går det alt for ofte galt for de anbragte børn. Halvdelen af alle unge hjemløse er tidligere anbragte. Meget få af de anbragte børn får en uddannelse. En skræmmende høj procentdel af de tidligere anbragte forsøger selvmord. Og rigtig mange anbragte børn får selv børn, der bliver anbragt. Lad os derfor fokusere på, hvordan vi undgår at anbringe børn! Man kan for eksempel støtte nybagte forældre, så de nye familier får en bedre start på livet sammen. Helt fra fødslen kan der tilknyttes socialt personale til de svageste familier, og de kan også få tid i særlige barselshuse, så en ny familie først kommer hjem, når de er parate til det. Vi skal også – under alle omstændigheder – styrke normeringen i vuggestuer og børnehaver, og have flere lærere i folkeskolen. For det er i de gode institutioner at vi dels skal opdage tidligt, når børnene ikke har det godt, og dels er i stand til at hjælpe de børn ekstra meget, der ikke har den store støtte derhjemmefra. I de tilfælde hvor det alligevel går galt, og et barn fjernes fra familien, skal vi sætte langt mere kvalificeret ind, end vi gør i dag. For eksempel med bedre plejefamilier. For eksempel med ordentlige vilkår for anbragte børn der fylder 18 år. Og absolut også med frivillige tilknyttet de anbragte børn, så de anbragte børn også har venner og mentorer, der ikke repræsenterer myndighederne. Vi vil fra radikal side gerne være med til at drøfte hvordan vi forebygger anbringelser, og hvordan vi forbedrer anbringelser. Men begge dele skal være på plads, før vi går ind i en diskussion om flere anbringelser.

Nordfyn For abonnenter

Melisa og Stefan mistede alt, da huset brændte: Lige nu er alt kompliceret - branden har sat sine mærkbare spor

Odense

Et skud tysk testosteron: For første gang i otte år har Odense Zoo atter en søløve-han

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];