Annonce
Erhverv

Revydebutanter klar til næste år: Odense Sommerrevy skriver kontrakt med kendte navne

Sådan kommer sommerrevyholdet til at se ud i 2020: Fra venstre ses Thomas Mørk, Mathilde Passer, Lars Arvad, Vicki Berlin og Stig Rossen. Foto: Anders Wiuff
Det bliver Stig Rossen og Mathilde Passer - barnebarn af Dirch - der skal fylde pladserne ud efter Niels Olsen og Sofie Lassen-Kalhke i Sommerrevyen 2020. - Jeg synes, vi har pligt til at prøve nye revyskuespillere af, siger direktør Lars Arvad.

Før de flere end 26.000 publikummer er ved at grine af efter den hidtil bedste revysæson på Engen i Odense, kan de begynde at se frem til næste års revy, som vil byde på et nyt hold af skuespillere.

Med på scenen vil som altid være den nu efterhånden faste trup, som foruden Lars Arvad består af de garvede revyskuespillere Thomas Mørk og Vicki Berlin, men derudover kan publikum se frem til at få to revydebutanter på scenen - nemlig musicalstjernen Stig Rossen og skuespilleren Mathilde Passer, der bare blev uddannet for et år siden og derfor endnu mest er kendt for det efternavn, der afslører, at hendes morfar hed Dirch. Stig Rossen og Mathilde Passer skal udfylde pladsen efter Niels Olsen og Sofie Lassen-Kalhke.

- Jeg er helt utrolig glad for at have lavet kontrakter med de her to, der er meget forskellige - også i forhold til de kendte ansigter, de skal afløse. Jeg er sikker på, at de begge tilfører Odense Sommerrevy fornyelse, selv om jeg også ved, at mit valg kommer bag på nogle, siger Lars Arvad.

Dermed bliver det Stig Rossen og Mathilde Passer, der sammen med Lars Arvad, Thomas Mørk og Vicki Berlin bliver det første hold, der efter forårssæsonen på Engen i Odense skal optræde i Aalborg på AKKC i august 2020.

Annonce

Jeg synes i al beskedenhed, at det er lykkes at skabe både genkendelighed og fornyelse med dette lineup, og jeg er superglad for at have fået fat i Mathilde Passer før en af de andre revyer.

Lars Arvad, revydirektør for Odense Sommerrevy

Hurtigt ude efter navne

Lars Arvad påpeger, at det er vigtigt at revyen som branche ind imellem har en forpligtelse til at kaste nogle nye skuespillernavne i puljen.

- Jeg synes i al beskedenhed, at det er lykkes at skabe både genkendelighed og fornyelse med dette lineup, og jeg er superglad for at have fået fat i Mathilde Passer før en af de andre revyer, siger han, der efter at have set den 26-årige skuespiller i hovedrollen på Nørrebros Teater, hvor hun gav den i rollen som Annie i "Jeg er sgu' min egen".

- Mathilde er også helt sin egen, og hun skal ikke ind og lave det samme, som hendes legendariske morfar gjorde. Hun har et stort talent, gåpåmod og en fantastisk sangstemme, og vi glæder os til at byde hende velkommen i revyfamilien, siger Lars Arvad.

Med flere store musicalroller, "Four Jacks", "Stig og vennerne" og solooptrædener på repertoiret er Stig Rossen ikke let at fange ind i så mange uger, som der kræves, når man laver revy. Lars Arvad er glad for, at det lykkedes, siger han:

- Det er ikke mange internationale revystjerner, Danmark har fostret, men her er han. Stig er afsindigt professionel og satte sig som helt ung nogle klare mål og gik benhårdt efter dem. Han har humor og er uddannet fra en af Londons førende skoler, men han er også en af dem, der deler vandene, selv om han samtidig er en af de skuespillere herhjemme, der har den største fanskare.

Lars Arvad understreger, at det ikke er tanken, at Stig Rossen skal overtage Niels Olsens funktion på scenen.

- Vi har allerede sjove mænd i revyen i Thomas og mig, så det er en anden rolle, vi skal have tildelt Stig. Og så kan han synge, så teltdugen rejser sig, siger revydirektøren.

Ikke noget vikarteam

Mens Niels Olsen ved at takke ja til en rolle i Susanne Bier-musicalen "Den skaldede frisør" for længst har skrevet sig ud af sommerrevyens 2020-kalender, fik Sofie Lassen-Kalhke alene en sæson i Odense. Det skyldtes, at hun allerede havde kalenderen fyldt næste år, da Lars Arvad hyrede hende til denne sæson.

- Jeg synes hun har gjort det fantastisk, og publikum har været meget begejstret for hende. Hende kommer vi til at se på en revyscenen igen, det er jeg overbevist om, siger Lars Arvad, der ikke vil gisne om fremtidens besætninger:

- Kan jeg være sikker på, at Niels Olsen er tilbage i 2021? Nej, men her har jeg måske også andre planer. På samme måde som at dette års hold ikke er vikarteam, bliver 2021 helt sikkert også anderledes. Heller ikke Vicki, Thomas og jeg har indgået aftale om fast forhold, selv om vi skal spille sammen for femte gang. Men vi holder alle frygteligt meget af projektet og kan ikke lige se, hvordan vi kan undvære det eller hinanden, siger han.

Selv om Niels Olsen ikke kommer på scenen næste år, har han lovet at skrive tekster til næste års revy, så Lars Arvad har en forventning om, at han derfor alligevel får en finger med i spillet. Det samme kan man sige om både kapelmester Morten Wedendahl og instruktør Joy Maria Frederiksen - gift med Niels Olsen - for de forbliver begge tilknyttet sommerrevyen. Dermed er en stor del af revyholdet 2019 reelt intakt.

- Jeg er utrolig glad for, at både Morten Wedendahl og Joy Maria Frederiksen har sagt til at fortsætte vores gode samarbejde, som for Mortens vedkommende har stået på siden begyndelsen i 2016 og for Joys de seneste to år, siger Lars Arvad.

Billetter til den kommende sæson sættes til salg fra på mandag 17. juni klokken 10 på revyens hjemmeside.

Odense Sommerrevy

Odense Sommerrevy har eksisteret siden 2016. Altid på Engen ved Fruens Bøge.

Revydirektør og skuespiller Lars Arvad står bag både idé og økonomi i revyen.

Efter nogle magre år kom Odense Sommerrevy sidste år for første gang ud med et overskud på godt 700.000 kroner.

Besøgstallet for i år lyder på over 26.593, og derfor forventes overskuddet at blive større.

Næste år rykker revyen for første gang teltpælene op på Engen i Odense og fortsætter med at spille i Aalborg i august.

Det bliver med en besætning bestående af Lars Arvad, Vicki Berlin, Thomas Mørk, Mathilde Passer og Stig Rossen.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn For abonnenter

Ingrid modtog sin diabetes-diagnose over telefonen: - Jeg fik at vide, at der lå en recept på serveren

Odense

Stjålet motorcykel brændt af i skov

Kerteminde For abonnenter

Dybt ubehageligt, grinagtigt og 25 idioter: Var det dig, der lækkede salget af Nordre Havnekaj?

Fyn

Voldstiltalt ishockeyspiller i retten: - Jeg var frustreret og havde en maks puls

Annonce