Annonce
Nordfyn

Revner i bunden: Grundstødt containerskib slæbes langsomt til Fredericia

Skibet, der ramte grund, har ligget for anker mellem Æbelø (på billedet) og Endelave. Foto: Arkivfoto.

Containerskibet Mito Strait, der mandag morgen ramte grund nær Æbelø, skal til Fredericia, hvor nogle af de mange containere om bord vil blive løftet af. Det oplyser Værnsfælles Forsvarskommando tidligt onsdag.

Dykkere har tirsdag undersøgt skaderne på bunden af containerskibet Mito Strait, som har ligget for anker mellem Endelave og Æbelø siden uheldet mandag, som Forsvaret betegner som en grundberøring.

Undersøgelserne har vist, at der er revner og buler i bunden af skibet. Derfor sker turen til Fredericia med følgeskab af et miljøskib.

- Slæbningen kommer til at foregå nænsomt og med langsom fart for at sikre mindst mulig risiko for yderligere skade. For at holde øje med, at der ikke sker udslip på vejen, vil Søværnets miljøskib Marie Miljø følge Mito Strait under hele slæbningen, udtaler Ole Theill Sørensen, der er vagtholdsleder ved Forsvarets Operationscenter, i en pressemeddelelse.

Annonce

Frygter ikke miljøkatastrofe

Trods skaderne på Mito Strait er der hos Forsvaret ingen frygt for, at situationen kan eskalere til en miljøkatastrofe, selvom der både mandag og tirsdag har været mindre striber af olie omkring skibet. Ifølge Forsvaret kommer olien formentlig fra skruerne eller dieselolie, som er sluppet ud som følge af skaderne.

- Forurening af vores farvande er altid en alvorlig sag. Derfor er vi også meget aktive omkring skibet. Men hvis vi skal se et lyspunkt, så er dieselolie heldigvis i den milde ende af forureningsskalaen, udtaler Ole Theill Sørensen.

Det ligger endnu ikke fast, hvad der skal ske med skibet, når containerne er fjernet. Det er op til rederiet, hvis plan i sidste ende skal godkendes af Forsvaret og Søfartsstyrelsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport

Bulldogs kørt over på tre minutter

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Faaborg-vægter kritiserer vinderforslag: - Skal der liv i Faaborg, skal vi have en bedre vej til Odense

Annonce