Annonce
forside

Retten i Svendborg: Læger frifundet for grov forsømmelse i sag om død patient

Arkivfoto: Tim K. Jensen

Reservelæge og afdelingslæge fra Svendborg Sygehus blev torsdag frikendt for grov forsømmelse i behandlingen af en diabetespatient tilbage i 2013. Patienten døde kort efter.

Annonce

To læger er ved Retten i Svendborg frifundet for grov forsømmelse i behandlingen af en midaldrende mand med diabetes, som i 2013 afgik ved døden.

Sådan lød dommen ved Retten i Svendborg torsdag eftermiddag, hvor de to læger, en kvindelig reservelæge og en mandlige afdelingslæge, reservelægens supervisor, stod tiltalt.

Sagen startede 5. august 2013, hvor en mand blev indlagt på den fælles akutmodtagelse (FAM) på Svendborg Sygehus med mavesmerter. Smerterne var aftagende, men han blev indlagt, og da han var diabetiker, skulle hans blodsukker måles. Reservelægen mente, at hun havde givet en mundtlig besked til en sygeplejerske om at gøre det. Men det blev ikke gjort, og sygeplejersken fortalte i retten, at han ikke kunne huske at have fået beskeden. Patienten skulle derefter derefter faste frem mod en scanning, og undervejs fik insulin, men fik fortsat ikke målt sit blodsukker. Og den 1. september døde han.

Og en repræsentant for Styrelsen for Patientsikkerhed vidnede blandt i retten og sagde, at lægerne burde have set, at behandlingen var mangelfuld.

Anklagemyndigheden havde nedlagt påstand om bødestraf, og i lægemiljøet blev der samlet mere end 37.000 kroner ind til reservelægen som opbakning.

Men det blev altså til en frifindelse.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce