Annonce
Debat

Debat: Forvandlingsstraf for bøder er nødvendig

Der eksisterer en seriøs ubalance mellem ordensmagten og vanvids-bilister. En færdselsbetjent fortalte for nogen tid siden til Radio 24/7’s lyttere, at han var ved at give op, han var for eksempel magtesløs over for en vanvidsbilist, som blæste ned af H.C. Andersens Boulevard i en muskelbil med 159 kilometer i timen.

Jo, han kunne skrive en bøde og stå og blive hånet med en bemærkning om, at den aldrig blev betalt: Bare læg den om bag de andre, som heller ikke bliver betalt. Samme betjent fortalte om en person, som kørte rundt med 28 klip i kørekortet. Han fik en bøde, hver gang politiet mødte ham, andet kunne de ikke gøre ved det.

De mest forhærdede typer har luret reglerne, de har sjældent en formel løn, der kan trækkes i, de gemmer sig bag leasing-finten, for at undgå beslaglæggelse af bilen, og de nægter at betale bøder. De er eksperter i at gemme sig bag ”beskyttelsesreglerne”; de ved at skyldnere med en ringe ”betalingsevne” går fri i lang tid, og hvis de siger ”afdrag”, så kortslutter hele processen.

De er blevet hurtige til at udnytte lovenes intention om beskyttelse af samfundets ”svage”; det skal lovene også, men ikke kyniske kriminelle. Kig på gældsinddrivelsesloven sammen med en revision af ”bandepakken”. Det kan præciseres i et nyt afsnit i gældsinddrivelsesloven, at gæld, som følge af overtrædelse af ufravigelige love, i gentagne tilfælde inden for en relativt kort frist automatisk konverteres til gældsfængsel. En ufravigelig lov er her færdselsloven, den er ikke til diskussion.

Jeg læste forleden i nogle fortidige retsakter på Rigsarkivet om nogle landmænd, som var dømt for at overtræde ”Kornloven”; de havde fået en bøde på 250 kroner- subsidiært 10 dages fængsel.

Det er en fin regel.

Vanekriminelle uden for pædagogisk rækkevidde er vi rigtig fint tjent med at anbringe at sted, hvor vi slipper for dem. Vi er der nu, hvor politikerne bliver nødt til at stramme op på reglerne og følge med de kriminelles opfindsomhed, ellers kan vi bisætte folks tillid til retsstaten.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Skal vi flette vore ...

Annonce