Annonce
Odense

Retssag: Offer blev trampet og sparket

Arkivfoto.

25-årig mand blev slået, trampet og sparket foran Rådhuskælderen i Odense. Nu er tre mænd fra Slagelse tiltalt for vold af særlig farlig karakter, men de mener selv, de blev lokket i slagsmålet.

Annonce

En 25-årig mand blev tidligt om morgenen den 28. marts 2015 tildelt knytnæveslag, tramp og spark mod hovedet og kroppen, så han blev bevidstløs og pådrog sig en hjernerystelse.

Tre mænd i 20'erne fra Slagelse er onsdag tiltalt for vold af særlig farlig karakter mod den 25-årige odenseaner, og når sagen går mere end et år tilbage, er det, fordi den har været forsøgt berammet i retten hele tre gange.

Men det har været umuligt at få alle tre tiltalte og tre forsvarere til at koordinere deres kalendere, så derfor finder sagen først sted nu.

Men mens de tre tiltalte nu er kommet til retten, mangler selve sagens hovedperson - det 25-årige offer. For ifølge anklageren er han taget på ferie i Egypten, og eftersom han intet kan huske fra episoden ved indgangen til Rådhuskælderen, ville der ikke være den store idé i at tvinge ham i retten, sådan som det ellers er muligt.

Så uden offeret til at forklare, hvad han blev udsat for, lægger anklagemyndigheden blandt andet sit bevis på de videooptagelser, der viser det voldsomme overfald. Samme optagelse viser dog også, at det 25-årige offer selv provokerede og lagde op til slagsmålet sammen med to andre personer, og at de tre tiltalte kan være blevet lokket til slagsmålet.

De tre forsvarere har ved retssagens start bedt om dørlukning, referatforbud og navneforbud, fordi de tre tiltalte ifølge deres forsvarere er på en dødsliste efter voldsepisoden. Fyens.dk har protesteret mod alle tre ting. Retten finder ikke grundlag for nogen af delene.

- Det er en voldssag af sædvanlig karakter, som foregår for åbne døre, og der er i denne sag ikke grundlag for at fravige retspraksis, siger dommer Ingrid Therkelsen.

Alle tre tiltalte nægter, men erkender dog nogle ting i mindre omfang, men at det skete i nødværge, og at de blev lokket til slagsmålet. Den ene har forklaret, hvordan han blev lokket med udenfor for at ryge, men endte med at blive slået og sparket. Derfor var det ifølge ham nødværge, at han slog tilbage. Det samme mener de to øvrige tiltalte.

Det er dog stadig tvivlsomt, om sagen kan gøres færdig onsdag, eller om der skal endnu en udsættelse til for at få offeret til at møde i retten. Det bliver der først taget stilling til senere på dagen.

Annonce
Annonce
Middelfart For abonnenter

Lovændring kan bane vejen for boliger i Gamborg: Der skal være noget til både børnefamilier, søvbryllup-segmentet og de ældre

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kerteminde For abonnenter

Ekskæresten dræbte hendes bror: Line forsøgte i flere uger at få hjælp til at slippe fri fra voldelig kæreste

Debat

Mit digitale åndedræt

Sydfyn For abonnenter

Pendlere på Svendborgbanen til politikere: Få styr på det her

Annonce