x
Annonce
Assens

Retssag nærmer sig i dobbeltdrabssag: Firlænget gård er udsat for omfattende plyndring

Bogården er blevet plyndret og tyvene har været igennem hele den firlængede gård. Foto: Michael Bager
I december 2018 blev blev der begået et dobbeltdrab på Bogården på Helnæs. Nu er gården, hvor drabene fandt sted, blevet plyndret af tyve.

Helnæs: Bogården er en firlænget gård på Helnæs. Det er samtidig gerningsstedet for et dobbeltdrab, som fandt sted tilbage i december 2018. Den sag mangler der stadig at falde dom i, selvom det er ved at nærme sig.

Denne gang er Bogården igen i fokus for Fyns Politi. Denne gang er gården blevet plyndret.

Ifølge Fyns Politis pressekonsulent Sunniva Pedersen-Reng så har tyvene været igennem hele den firlængede gård for at finde deres tyvekoster - og mange af dem.

- Der har været færden igennem hele gården, og der er en rude, der er blevet knust og en hængelås, der er blevet brudt op.

Politiet har endnu ikke et komplet overblik over, hvor meget der er blevet taget fra gården, men det er meget, siger pressekonsulenten.

- Det hele er ikke blevet opgjort endnu. De har stjålet alt muligt fra havetraktor, bordlamper, dukkerudstyr, porcelæn og noget værktøj og redskaber. Det er ret meget, konstaterer hun.

Annonce

Intet at gå efter

Der er ingen spor i sagen, så politiet er i gang med at afslutte sagen som et sædvanligt indbrud.

Men er der nogen, der har set eller hørt noget, så hører politiet gerne fra dem.

- Hvis der er nogen vidner, der endnu ikke har meldt sig, så hører vi altid gerne fra dem, siger Sunniva Pedersen-Reng.

Man skal også lige tænke sig om en ekstra gang, når man ser et opslag på Den Blå Avis eller andre steder. Tyvene kan være i gang med at sælge deres tyvekoster, og varerne kan stamme fra Bogården.

- Man kan også være opmærksom på, om man får tilbudt noget, eller der kommer noget til salg, som kan stamme fra gården. Hvis man har en mistanke, så kan man altid kontakte os, lyder opfordringen.

Man kan kontakte Fyns Politi på 114.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Det er okay at være ufuldkommen - det er Mette Frederiksen også

Vi fejrer som bekendt påske, fordi Jesus, Guds søn, i disse dage for næsten 2000 år siden blev korsfæstet, døde, blev begravet - og på tredjedagen genopstod fra de døde. Påskedagene er derfor en fortælling om lidelse, smerte og død - og samtidig om det ufattelige, det guddommelige, det ophøjede. Påsken er imidlertid også ramme om noget såre menneskeligt, velkendt og jordnært; om disciplenes dårskab og svigefuldhed, deres misgreb og fejltrin, deres løgne, deres ufuldkommenhed. For Jesu disciple var fejlbarlige mennesker som os andre. De var kyniske og selviske, frygtsomme og troløse; de fornægtede ham, de stak af i rædsel, de tvivlede. Selv Jesus viste sig som et menneske, da angsten og afmagten og smerterne overmandede ham: "Min gud, min gud, hvorfor har du forladt mig", råbte han, da han hang på sit kors. På den måde binder påskedagene det guddommelige og det såre menneskelige sammen. De menneskelige svagheder, som du og jeg rummer, rummede Jesus og hans disciple også. Det, som du og jeg ikke magter, magtede Jesus og hans disciple heller ikke. For frygten er svær at bære, lidelsen er svær at bære, døden er svær at bære. Ikke mindst i disse tider. Påsken er tillige forræderiets tid. Om lidt forråder Judas sin kammerat. I den nattemørke Getsemane Have vil Judas gå hen til Jesus og kysse ham, give ham et judaskys, så de romerske legionærer kan anholde Guds søn og siden torturere og dræbe ham. De færreste af os har sendt et andet menneske i døden, men de fleste af os har ikke desto mindre svigtet et menneske, svigtet en tillid, snydt på vægten – og derfor kan fortællingen om Judas’ forræderi være genkendelig for mange af os. På søndag sker der noget ufatteligt: Jesus sætter sig ud over døden, genopstår fra de døde og bliver på den måde guddommelig. Inden da viser han og hans disciple sig som lige så ufuldkomne mennesker som alle os andre, statsminister Mette Frederiksen inklusive. Det giver en særlig ro for alle, uanset om man tror eller ej: At selv den, der er guddommelig, kan være ufuldkommen. Ligesom os andre.

Danmark

Live: Børn og lærere er ikke forsøgskaniner, siger Søren Brostrøm

Mindeord For abonnenter

Mindeord: Pia Tørving var sprællevende, spændende og engageret - sådan vil vi huske hende

Annonce