Annonce
Kultur

Retro på ringvejen

Romantisk, rosa og næsten retro. Restaurant Knudsens Gård er en fredfyldt oase tæt på et af byens mest trafikerede kryds. I gården er der toppede brosten og en hestegang fra dengang, der var husdyr, og der skulle laves hakkelse.

Restaurant Knudsens Gård

Annonce

Hunderupgade 2, 5220 Odense M, 63114310

Beliggenheden er fænomenal, hvis det handler om synlighed. Et hjørne på byens mest trafikerede vej. Stærkt besøgte naboer og genboer: En tankstation og et supermarked. Ikke så charmerende, men til gengæld er der unikt gårdmiljø på bagsiden.

Der er dømt reception og selskaber, familiehøjtider og forretningsmiddage. Restaurant Knudsens Gård har en tæppetyst charme og er ved at være retro. Beliggende et par kilometer fra bymidten er det ikke lige et tjekket spisested at droppe ind på, og det er da egentlig synd. For både service og køkken er oppe i et gear, der kan matche tempoet på ringvejen.

Så hvis man mangler lidt variation og ikke er frisk på at drage helt ud til Fruens Bøge eller længere mod Svendborg, er der god grund til at stoppe her. Ikke kun forretningsfolk, konfimationsgæster og jubilarer vil føle sig godt serviceret i de romantiske kroomgivelser med hvide duge, blomstrede gardiner og Mogens S. Andersen-landskaber på væggen.

Modtagelsen i receptionen er ganske fikst orkestreret. I stedet for at få fornemmelsen af at blive stoppet af en dørvagt, bliver man budt høfligt velkommen med en besked om, at:

- Nu skal jeg finde jeres tjener.

Rollerne er på den måde byttet lidt om. På nogle spisesteder bliver man parkeret lige inden for døren og kan føle sig som kvæg, der skal have tildelt en bås.

Vi får vores tjener. Det reserverede bord bliver lige byttet til en placering, som vi foreslår. Ikke noget problem.

Og da vi tydeligvis er kommet for at spise, kommer der med det samme hjemmebagt brød og vand på bordet. Knasende sprød skorpe på halvgroft blandingsbrød. Fiks lille detalje at skabe lidt fred ved at fodre. Menukortet kan studeres lidt mere afslappet, og det varer ikke mange sekunder, før et par pegefingre går i stå ved "bouillabaisse", fiskesuppe.

Hvornår står man lige selv med ingredienserne til at koge suppe på fisk? Det er et par år siden, jeg fik en fremragende hjemmelavet version af slagsen med Kerteminde-hummer.

Helt deroppe er vi ikke. De genkendelige ingredienser er dampet laks, havkat, rejer og forårsløg. For at præsentere fisken flot er udskæringerne på en bund af brød. Konsistensen af den er diskutabel, men forventelig. Denne suppes karakteristika er netop, at der ikke er bestemte regler for råvarerne.

Personligt synes jeg, det er lidt kedeligt, at smagen af hav og fisk ikke er kraftigere. Der kunne være lidt skaldyr. I stedet har kokken været lige lovlig begejstret over sin kørvel, og de næsten rå løg og porrer smager kraftigt igennem.

Vi har fået byttet lidt om på menuerne. Der er særlige tilbud på to- og treretters-serveringer. Min bøf bliver hentet ud af dagens tilbud, der som forret har grøntsagssuppe - gazpacho. Forfriskende, god balance og syre. Monteret med cirkler af creme fraiche og croutoner.

- Skal bøffen være rød, sådan rigtigt rød? Så den næsten springer rundt i folden?

Vores kvindelige tjener fornemmer, at vi godt kan tage lidt sjov, og jeg vil gerne have min ribsteak "bleu".

Desværre viser det sig, at kødkvaliteten ikke er god nok. Samtidig er bøffen skåret så tyndt, at den kun vanskeligt kan steges. En fejl, som hænger sammen med prisen. Det ville være rart, hvis man fik et valg, der hed en halvtredser ekstra, så den kunne tilberedes med grillspor, lidt skorpe og stadig rå inderst.

Bearnaisesaucen er ikke den fede, gule oplevelse, som lige præcis denne sauce kan være. Men hvad, så bliver de fint kogte nye kartofler ikke kvalt i æggeblommer og smørfedt. Selv om jeg har det med bearnaise som Price-brødrene:

- Hvad skal man servere til hovedretten bearnaise?

Den anden hovedret er kulmule på en bund af surkål. Hvorfor den lige skal være meunière-stegt, forstår vi ikke. Det resulterer i hvert fald i, at fisken er stegt halvtør. Kulmulen er torskefisk, som let kan tilberedes for længe.

Helt oppe at ringe er Knudsen ikke, men oplevelsen er samlet set oppe i fire fine håndværks-stjerner. Med få midler kunne restauranten indrettes mere tidssvarende. Og køkkenet er allerede tæt på at være skarpt. Ikke mindst til prisen.

Odense: Hotel Knudsens Gaard i Odense
Pænt og nobelt og næsten retroindretning.
Bagsiden af Hotel Knudsens Gård med hyggeligt gårdmiljø.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Nyborg

Sundhedshus på giftig grund

Udland

Anden bølge er i gang: Tyskland kan blive lukket land for danskere lige om lidt

Kerteminde

Smitten stiger i Fyns corona-hotspot - nu kommer det mobile testcenter: Se de tre steder, hvor du kan blive testet

Erhverv For abonnenter

Lukkede fabrik i Ringe: Nu tjener fynsk kæmpe koncern penge igen

Annonce