Annonce
Odense

Resultatløn uden ordentlige resultater: - Hvorfor har rådmanden ikke sagt noget tidligere, spørger V

Marlene Ambo-Rasmussen (V): - Vi har virkelig kæmpet med budgetterne på Børn- og Ungeområdet og fundet den ene hårde besparelse efter den anden. Med de tal, som nu er kommet frem, havde det været oplagt for flere år siden at sige: Når der ikke er styr på økonomien, skal vi ikke udbetale resultatløn, mener hun. Arkivfoto: Andreas Wraae Nielsen.
Historien om, at Børn- og Ungeforvaltningen har udbetalt 4,6 mio. kr. over fem år til de øverste chefer i resultatløn trods store budgetproblemer, får nu Venstre-medlem til at kritisere rådmand for passivitet.
Annonce

Odense: Det er i den grad kritisabelt, at Børn- og Ungeforvaltningen har udbetalt resultatløn på 4,6 mio. kroner til de øverste tre cheflag over en femårig periode, selv om der har været store problemer med at overholde budgetterne i samme periode. Og det burde rådmand Susanne Crawley Larsen (R) have protesteret over.

Det mener Marlene Ambo-Rasmussen, Venstres ene medlem af Børn- og Ungeudvalget.

- Vi har virkelig kæmpet med budgetterne på Børn- og Ungeområdet, og fundet den ene hårde  besparelse efter den anden. Jeg ved ikke, hvor mange gange, jeg har efterspurgt alternativer til de forslag, der er blevet fremlagt - kan det virkelig passe, at vi ikke har andet at skrue på? Med de tal, vi nu har fået frem, havde det været oplagt for flere år siden at sige: Når der ikke er styr på økonomien, skal vi ikke udbetale resultatløn, siger hun.


Det er ikke i orden, at vi roder rundt for at finde en masse håbløse besparelser, når borgmesterforvaltningen har været vidende om, hvor galt det har stået til med resultatlønnen, uden at man er gået videre med sagen noget tidligere.

Marlene Ambo-Rasmussen (V)


- Hvorfor har man ikke stoppet det noget før - og hvorfor har Susanne Crawley Larsen ikke reageret? Hendes forsvar er, at lønforhold ikke er noget, vi politikere blander os i. Men vi har i udvalget siddet og kæmpet med at finde hårde besparelser - fx på 50.000 kroner til indsatser for kommunens sårbare familier - og det er jo helt åndsvagt, når vi ved siden af har kastet flere millioner ud ad vinduet til chefernes resultatløn.

- Hvad skulle hun have gjort, efter din mening?

- Susanne er generelt rigtig flink og har svært ved at komme med krasbørstige udmeldinger. Men her skulle hun have vist noget mandsmod og sagt til borgmesteren: Det er ikke i orden, at vi roder rundt for at finde en masse håbløse besparelser, når borgmesterforvaltningen har været vidende om, hvor galt det har stået til med resultatlønnen, uden at man er gået videre med sagen noget tidligere, siger hun.

Rådmand Susanne Crawley Larsen sagde her i avisen i går, at hun ingen kommentarer har til sagen, "da det ikke er politikere, der står for kontrakter eller aflønning af ledelse eller medarbejdere".

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce