Annonce
Odense

Restriktioner er lempet: Endelig kan Dorrits mor få besøg indenfor i varmen

Ketty Rasmussen har egen indgang på Plejecenter Villestofte. Derfor undrer det også hendes datter, Dorrit Petersen, at hendes søskende ikke må besøge moren i hendes egen lejlighed. Foto: Michael Bager
Dorrit Petersen er glad for, at hendes 95-årige mor, der bor på Plejecenter Villestofte, endelig kan få besøg indenfor i varmen, men hun forstår ikke, at det ikke kan foregå i hendes egen lejlighed.

Villestofte: I over en måned har Dorrit Petersens 95-årige mor, Ketty Rasmussen, der bor på Plejecenter Villestofte, måttet ud i kulden på sin terrasse med tæpper, hue og vanter, når hun har fået besøg af to af sine børn.

Besøgsrestriktioner på byens plejecentre har betydet, at kun en enkelt nær pårørende har haft besøgstilladelse i plejecentrenes lejligheder, mens øvrige besøgende har været henvist til udendørs besøg.

Det har i Dorrit Petersens familie betydet, at hendes to søskende har besøgt moren udendørs, mens hun selv har været den nære pårørende, der kan besøge indenfor. Når hun kommer på besøg fra Næstved, har det ofte været flere dage ad gangen med overnatning på morens sovesofa, og derfor er det blevet hende, der har fået den mulighed.

Annonce

Mandag i denne uge lempede Styrelsen for Patientsikkerhed på besøgsrestriktionerne på plejecentre, og nu kan beboerne invitere yderligere to pårørende indenfor til besøg i et dertil indrettet besøgsrum.

- Det er jeg meget glad for at høre, for så skal min mor da ikke sidde og fryse, men jeg synes stadig, det er ulogisk, at mine søskende ikke må komme i hendes lejlighed, siger Dorrit Petersen.

Mangler sociale tilbud

Ketty Rasmussen er et meget socialt væsen, men hun var tæt på at få en depression af at komme på plejehjem for et halvt år siden, hvor der er lukket ned for mange aktiviteter på grund af coronareglerne, og det har selvfølgelig bekymret hendes børn.

Selv er den 95-årige tidligere bogbinder meget åndsfrisk, men det samme gør sig desværre ikke gældende for hendes naboer på plejecentret, har familien måttet konstatere.

- Derfor er det også særligt vigtigt for os at besøge hende ofte, så vi har været meget kede af restriktionerne. Nu er det da lidt bedre, men stadig uforståeligt for mig, at mine søskende ikke må komme og gå i lejligheden. Det er ulogisk, fordi vi gerne må tage hende med hjem på besøg og ture ud i byen. Det er også underligt at opleve, at frisøren for eksempel må komme i lejligheden og klippe min mor, men at mine søskende nu skal bestille en tid til besøg i et besøgsrum, siger Dorrit Petersen.

- Vi får mange gange at vide, at lejligheden er beboerens egen, hvor man selv må bestemme, men man må åbenbart ikke selv bestemme, hvem der må komme på besøg. Der er ingen fornuft og sammenhæng i det, og det er de svageste, der betaler prisen, tilføjer hun.

Dorrit Petersens 95-årige mor Ketty Rasmussen flyttede på plejehjem i en tid, hvor mange aktiviteter er lukkede på grund af coronapandemien. Også besøgsrestriktionerne har været svære for Ketty Rasmussen, der er meget social og glad for besøg. Foto: Michael Bager

Både Dorrit Petersen og hendes søskende er meget påpasselige ved besøg. Bærer masker, spritter af og holder afstand, som man skal, og de oplever et personale, der forsøger at hjælpe, så godt de kan.

- Men lederen må rette sig efter kommunen, og det er, som om der ikke er nogen, der stiller spørgsmålstegn ved restriktionerne.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce