Annonce
Mad og drikke

Resterne kan blive til marmelade

Det ligner en meget stor portion pesto, men det er blendede hyldeblomster og citronskiver, som - efter at være siet fra hyldeblomstdrikken - kan koges med sukker til en grov marmelade.
Annonce

Når hyldeblomstdrikken er hældt på flasker, er resterne af hyldeblomster og citronskiver ikke færdige med at gøre nytte. De kan bruges til fremstilling af en marmelade.

Kom blomster og citronskiver i en skål og vej dem. Vej derefter lige så meget rørsukker af i en anden skål. Kom blomster og citronskiver i en foodprocessor eller blender og kør dem til en grov konsistens. Hæld massen i en gryde, tilsæt rørsukkeret og eventuelt lidt af hyldeblomstdrikken og kog, indtil sukkeret er blevet opløst.

Det er en ret sød marmelade - det kan du rette op på ved at smage den til med citronsaft. Du kan krydre marmeladen yderligere ved at tilsætte en vaniljestang, gerne en brugt, som er skåret i mindre stykker. Lad dem trække med i marmeladen, når den er fyldt på skoldede, Atamon-skyllede glas.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
OB

OB's pokalmodstander har trukket stikket

Danmark

Frank Jensens kone: Frank betalte prisen for at være et normalt menneske

Nordfyn For abonnenter

Per er direktør i udskældt branche: - Vi arbejder intenst med at overbevise unge mennesker om, at plast er en del af løsningen

Annonce