Annonce
Kerteminde

Restauratører forsvarer sig: Vi er hverken pædofile eller mordere

Restaurant Kerteminde Sejlklub. Foto: Peter Ammitzbøll

Mark og Pernille Møller, der driver Restaurant Kerteminde Sejlklub, er blevet ramt af en shitstorm, efter to gæster på Facebook beskrev, hvordan de fandt bladlus og fluer i maden. Nu er restaurantens Facebookside lukket ned.

Kerteminde: Uvejret ramte for alvor Restaurant Kerteminde Sejlklub, efter Maja Russell og Sofie Olsen søndag skrev på Facebook, hvordan de havde fundet bladlus og fluer i deres mad, og hvordan de følte sig dårligt behandlet af den ene ejer af restauranten, Pernille Møller.

Historien om den kedelige oplevelse var tirsdag eftermiddag delt over 3800 gange på Facebook.

Opslaget fik også Restaurant Kerteminde Sejlklub til tasterne.

"Nu stopper denne hetz, alle mennesker kan lave en fejl, det er fuldt ud menneskeligt. Den pågældende sag er dog ikke lagt helt korrekt ud på de sociale medier. I en branche der er så hårdt presset over hele landet, som restautionsbranchen, så vil der ske fejl, hvilket er meget beklageligt når det ske", står der blandt andet i opslaget på Facebook.

Eller det stod der. Opslaget kan nemlig ikke længere ses på Facebook, da restauranten har valgt at slette dens side.

- Vi er ikke interesserede i at blive svinet til på den måde, fortæller restauratør og medejer, Mark Møller.

- Det er ganske uhørt, at man kan svine folk til på det groveste. Og når man så gør den anden vej, får man yderligere svinere. Det synes jeg, slet ikke er acceptabelt. Jeg kan slet ikke forstå, at folk kan finde på at svine andre folk til, som de slet ikke kender. Altså. Jeg er målløs over, hvad folk kan skrive. Vi er hverken pædofile eller mordere.

Annonce
Ud på eftermiddagen mandag lagde Restaurant Kerteminde Sejlklub denne meddelelse ud. I dag, tirsdag, er siden - og opslaget - ikke til at finde.

Vi har ikke lavet fejl

Det nu slettede opslag kan læses, som om restauratørerne erkender, de har lavet en fejl, men sådan skal det ikke forstås. Faktisk var det ikke deres egen idé at lave opslaget.

- Det er, fordi hun (Pernille, red.) har fået at vide af en person, som har ringet hende op, at hun synes, man skal skrive sådan og sådan. Punktum. Slut. Og luk lortet ned, forklarer Mark Møller.

Pernille Møller fortæller Fyens Stiftstidende, at hun har været i kontakt med en person i Nordjylland, der arbejder for et firma, der råder folk "i sådanne situationer".

- Hun rådede os til at skrive, at alle kan lave en fejl, og det er også det, jeg gør. At det er menneskeligt at lave en fejl, og det er beklageligt, når det sker. Jeg erkender ikke, vi har lavet en fejl.

I skriver, alle kan lave fejl, men reelt set, så mener I ikke, I har lavet en fejl.

- Nej, det mener jeg ikke, siger Pernille Møller.

Også Mark Møller holder fast i, at situationen er håndteret på den korrekte måde.

- Vi synes, vi har håndteret det på bedst muligt måde overfor de to piger. Vi kan ikke gøre det på andre måder, for hvis vi siger, "du får bare hele lortet betalt," så kan alle mennesker jo gøre det.

Politianmeldte gæst

Ifølge opdateringen på restaurantens - nu fjernede - Facebook-side, er der anmeldt en sag til Fyns Politi. Det er dog ikke episoden med de piger, der beskrives.

"Det der er helt uacceptabelt er folk opførelse og ageren, også på de sociale medier, det er uacceptabelt at jagte folk personligt, det er hermed politianmeldt".

- Det har slet ikke noget med pigerne at gøre. Overhovedet. Det står heller ikke som om, det er dem, forklarer Mark Møller.

Den politianmeldelse lægger sig op ad en anden episode, der også udspillede sig søndag, hvor en gæst truede personalet, fordi han var utilfreds med regningen.

- Der er lavet en anmeldelse på, at vi har modtaget en trussel hernede, ja, bekræfter Pernille Møller, der derved også vil bevise, hun er ikke bange for at anmelde folk, der virker truende.

- Efter opslaget er kommet op, er der flere, der har taget billeder af min profil og spørger, om det er mig. Så bliver jeg nervøs, når jeg lige var blevet truet.

Hvis folk henviser til din profil, kan man så risikere en anmeldelse?

- Nej, nu er den slettet.

Men man skal ikke forvente, at man bliver politianmeldt, hvis man henviser til din Facebook?

- Nej, men hvis man virker truende, så bliver de det, for det er stadigvæk mit liv.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Nyborg For abonnenter

Massiv jordforurening nej tak: Flertal i Nyborg Byråd vil ikke købe den forurenede Lynfrosten-grund

Annonce