Annonce
Kerteminde

Bacon-marmelade og brun sovs: Restauratøren Benjamin deler opskriften på hans populære pulled pork burger

Benjamin Williamson-Westermann har mange års erfaring i fødevarebranchen, både i London og i Danmark. Foto: Mikkel Støttrup
Benjamin Williamson-Westermann har for nylig tilføjet en ny burger til hans restaurants menukort. Her fortæller han, hvordan du kan lave den derhjemme.

For en uge siden tilføjede Benjamin Williamson-Westermann, som er kendt fra Odense-restauranten Duck and Fries, en ny burger til menukortet i hans anden restaurant, Benji`s Burgers. Her kan du lære, hvordan han laver den.

- Jeg synes vi skal løfte folk op. Også når det kommer til madlavning. Derfor deler jeg meget gerne mine opskrifter, så folk kan lave god mad derhjemme. Den her burger smager virkelig godt. siger Benjamin Williamson-Westermann.

1 Langtidsstegt skinke

- Put skinken i ovnen på 80 grader, i 24 timer, i et fad med vand. Efter 12 timer vender du den, så begge sider har været i vandet. Kødet falder fra hinanden så snart man rører ved det.

2 Bacon-marmelade

- Min kone spurgte mig, om jeg kunne finde ud af, at lave bacon-marmelade. Jeg tænkte, hvad fanden er det?

- du skal ovnstege bacon og løg. Så skraber du baconen og fedtet af den bakke det er stegt i, og så blender du det sammen med farin og vand. Det smager virkelig godt, og det skal bollerne smøres med.

3 Bollerne og grønt

- Man skal bruge økologiske briocheboller, det gør jeg i hvert fald. Så tager man bunden og putter noget rucola på. Derefter ligger man pulled pork oven på det. Så skal kødet have lidt brun sovs, og derefter skal der rødkål ovenpå.

4 Senneps-mayo og brun sovs

- Jeg bruger både en økologisk senneps-mayo og brun sovs. Sennepsmayoen skal smøres på den øverste halvdel af brioche bollen. Med den brune sovs, tager man tre spiseskefulde og hælder ovenpå kødet.

5 - Tilbehør - De gode pomfritter

- Til burgeren er pomfritter jo perfekte. Personligt steget jeg mine pomfritter i andefedt, for det gør dem virkelig sprøde.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Faaborg-Midtfyn

Deltag i afstemningen: Als-Fyn-broen splitter fynboerne - René vil ikke flytte til Faaborg, hvis der kommer en bro

Kerteminde

Måle-fremstød på Champs Elysee: Røgeriet Hindsholm skal repræsentere Danmark i Paris

Annonce