Annonce
Kerteminde

Restauranter reagerer på nye restriktioner: - Jeg vil seriøst overveje at lukke ned for resten af sæsonen

John Carlsen


Kerteminde: Klokken 14 fredag eftermiddag afholdte statsminister Mette Frederiksen et pressemøde, hvor det blev offentliggjort, at restriktionerne for det københavnske restaurations- og natteliv bliver landsdækkende.

Det betyder, at alle caféer og restauranter i Kerteminde skal lukke senest klokken 22, mens både gæster og ansatte skal bære mundbind eller visir medmindre, at de sidder ned.

Vi har spurgt tre restauratører, hvad det får af betydning for deres forretning.

  Annesofie Pasfall, Brasserie LangeGade NR 2:  

Arkivfoto: Mette Louise Fasdal

- Den havde jeg ikke lige set komme til Kerteminde. Det er jeg ked af, men jeg har også en forståelse for, at vi skal passe på hinanden. Det er også derfor, at jeg nede ved brasseriet har skrevet, at vi skal passe på hinanden. Lad være med at tage et bord, før det er rengjort, og man har sprittet af. Jeg er selvfølgelig ked af, at det er kommet så vidt. Jeg tror, at det har en betydning for mit brasserie, at folk skal bære mundbind. Det er der ingen tvivl om.

  Rikke Steffensen, Lulu's Boutique og Café:  

Arkivfoto: Mette Louise Fasdal

- Umiddelbart er det jo bare sådan, det er. Vi klapper bare hælene sammen. Det ville da have været rart, hvis vi havde fået det at vide lidt før, så vi kunne være forberedt på det. Jeg tænker ikke, at mine ansatte skal bære mundbind. Så jeg er nødt til at skulle ud og have fat i nogle visir til dem. Jeg er bare glad for, at vi ikke skal lukke ned igen. Så længe det ikke er tilfældet, er jeg fortrøstningsfuld.

  John Carlsen, Restaurant Kerteminde Sejlklub:  

Arkivfoto: Rasmus Henriksen

- Jeg vil seriøst overveje at lukke ned for resten af sæsonen, hvis personalet skal til at bære mundbind. De har det varmt i forvejen, så kan jeg ikke kræve, at de skal gå med mundbind på en hel dag. Det burde arbejdstilsynet se nærmere på. Og især da fordi selv tv-læge Peter Qvortrup siger, at mundbind ikke hjælper. Jeg tror, at der er gået politik i stedet for fornuft i det.


- Vi er alligevel færdige klokken 21, så lukketid klokken 22 er ikke noget problem. Og vi har masser af plads til at efterleve alle afstandskrav.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Mindst seks knivstik i ryggen på 20-årig: Jalousi førte til drabsforsøg

Annonce