Annonce
Faaborg-Midtfyn

Restauranter jubler: Det er det, vi har ventet på

Peter Thaisen (Thaisen Ma'hus), Thomas Pedersen (Det Hvide Pakhus og Spisehuset), Nathan Benson (Soze Kaffebar & Risteri) og Dang Hansen (Dang ved Brønden) glæder sig over, at der nu snart kommer siddende gæster i deres restauranter igen. Collage
Restauranterne i Faaborg-Midtfyn har susende travlt med at gøre klar, fordi de nu pludselig også må åbne for indendørs servering allerede fra på onsdag.

Faaborg-Midtfyn: Fra på onsdag må restauranter, cafeer, barer og så videre genåbne for indendørs og udendørs servering.

Hvis man nøjes med at sidde udendørs, behøver man ikke coronapas, men det gør man, hvis man vil sidde indenfor, og så skal man også bestille bord.

Der skal være mindst to kvadratmeter pr. person til siddende gæster, mens de stående gæster skal have fire kvadratmeter pr. person.

Annonce

Vi har spurgt nogle af restauranterne og cafeerne i Faaborg-Midtfyn, hvordan de forholder sig til genåbningen på onsdag.

1 Det ændrede planen - men på den gode måde

Peter Thaisen ser frem til, at der igen kan serveres mad for gæsterne ude og inde. Arkivfoto: Kim Rune

Ringe: - Er det ikke det, vi har ventet på? Det er det, så vi er glade og positive over, at vi får lov til at slå i gang.

Sådan lyder det fra Peter Thaisen, indehaver af Thaisen Ma'hus i Algade i Ringe, efter meldingen om, at restauranter fra næste uge igen kan servere mad og drikkelse for gæsterne - ude såvel som inde.    

- Det ændrer væsentligt på de planer, som vi for 120. gang kan lave om, men vi har lige haft et møde med vores personale, og vi går lige nu og venter på at få de sidste opdateringer på de krav, der følger med, siger Peter Thaisen.

- Vores udeområde var vi begyndt at gøre klar til næste uge, så det har hele tiden været vores plan. At vi nu skal have vores restaurant gjort rent og klar, det er jo bare dejlige opgaver, fordi det nu går den rigtige vej, fastslår han.

Ikke siden december har der været siddende gæster i restauranten. Thaisen Ma'hus har dog ikke været lukket ned, men har i hele perioden tilbudt takeaway. Nu vender restauranten tilbage mod mere normale dage, og at kravet om at fremvise coronapasset ved udeservering droppes, glæder indehaveren.  

Det er dog fortsat et krav indenfor.

- Man kan gå ned gennem gaden og ind og ud af butikker uden at skulle hive det frem. Men hvis du sætter dig ned for at drikke en kop kaffe, skal du gøre det. Jeg synes, at det er at stramme det, men det er vilkårene, og så må vi se det an, siger Peter Thaisen.

- Vi er glade, solen skinner, og det er forår, og vi glæder os til, at kunderne igen kan sidde og spise is foran Thaisen Ma'hus.

2 Thomas stod op til en ny verden i dag

Thomas Pedersen venter en uge mere med at åbne Det Hvide Pakhus. Arkivfoto: Kim Rune

Faaborg: Nyheden om de ændrede regler for genåbning af restaurantionslivet var både glædelig men også lidt af en pres-bal for Thomas Pedersen, der driver spisestederne Spisehuset og Det Hvide Pakhus i Faaborg.

- Vi stod op til en ny verden i dag, og det er skønt og dejligt, det vil vi ikke lægge skjul på. Men samtidig presser det os jo også, fordi vi havde indstillet os på at være klar til udeservering fra 21. april. Det er en positiv forbedring, men det kommer lidt sent, siger han.

Det ligger fast, at Spisehuset åbner både ude og inde på onsdag, men han når ikke at blive klar til at åbne Det Hvide Pakhus til 21. april.

- Det er vi nødt til at skubbe en uge mere, for det kan vi simpelthen ikke nå. Vi skal have varer, personale og menukort klar, og det gør man altså ikke bare lige natten over, siger han.

Thomas Pedersen forventer, at folk vil have deres coronapas på plads, hvis de bestiller bord indenfor.

- Der må vi jo henstille til den sunde fornuft, som vi tror, at alle har. Når vi kommer til onsdag i næste uge, ved alle gæster, hvordan reglerne er, og hvordan de skal agere, siger han.

3 Telefonopkald forvirrede Dang

Dang Hansen har leveret masser af mad ud af huset under coronanedlukningen. Nu kan hun også åbne for indendørs servering. Arkivfoto: Robert Wengler

Faaborg: Dang Hansen fra thairestauranten Dang ved Brønden blev fredag morgen, mens hun gik og arbejdede i køkkenet, forvirret af en meget mærkelig telefonopringning.

- Det var en fra København, der gerne ville bestille bord til på næste søndag, og jeg gik selvfølgelig ud fra, at det var udendørs, han mente, fortæller Dang Hansen.

Hun var ikke helt med på, at der natten til fredag var indgået et politisk forlig, som betyder, at hun faktisk fra på onsdag også kan invitere gæster indenfor i sin populære thairestaurant.

- Så jeg var meget forvirret og helt uforstående, da han insisterede på, at han ville sidde indendørs, griner hun.

Men københavneren og mange andre med ham kan roligt regne med, at Dang vil holde restauranten åben for både udendørs og indendørs servering fra på onsdag.

- Jeg tror godt, jeg kan nå at blive klar, for vi arbejder jo med takeaway hver dag alligevel. Vi er allerede ved at gøre tingene klar til at åbne udendørs, fortæller hun.

4 Nathan og Soze har også bordbestilling udenfor

Nathan Benson, der Soze Kaffebar & Risteri, regner også med bordbestilling udendørs. Arkivfoto: Bent Warncke

Faaborg: Nathan Beson fra Soze Kaffebar & Risteri, der ligger i Helios, ser også frem til at kunne byde gæsterne velkommen tilbage.

- Det er supergodt, jeg var også lidt overrasket. Jeg har brugt de sidste fire måneder på at planlægge den her dag, så hvis jeg er bagefter, er det min egen skyld. Men det er jeg ikke. Vi åbner både inde og ude 21. april, og vores kunder har virkelig glædet sig til at kunne være herinde igen, fortæller han.

Kunderne har glædet sig i en grad, så han allerede har udsolgt af pladser på terrassen på åbeningsdagen onsdag.

- Jeg har selvfølgelig bordbestilling indenfor, og jeg prøver også at få det udenfor, fortæller Nathan Benson.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Kerteminde

Trods glohedt ejendomsmarked: Ingeborg kan ikke sælge sin historiske ejendom

Kerteminde

Fynsk kulturarv havner i hænderne på ’gribbe’: En type bolig har endnu ikke nydt godt af opsvinget

Annonce