Annonce
Sydfyn

Restaurantejer om indbrud i weekenden: Et voldsorgie

Ejer af Restaurant Bregninge Mølle, Kim Holst Madsen, mødte lørdag ind til et voldsomt syn. Indbrudstyve havde været i gang med kobenet og ødelagt en masse i restauranten, men var kun løbet med fire flasker spiritus og nogle kontanter fra en pengekasse. Kim Holst Madsen påpeger, at et lignende indbrud skete i Lundbykiosken i sidste uge. Arkivfoto: Katrine Becher Damkjær
Flere virksomheder på Sydfyn har været ramt af indbrud henover weekenden, men på Restaurant Bregninge Mølle har tyvene smadret for flere kroner, end de har stjålet for. Fyns Politi kan ikke umiddelbart sige, om der er kobling mellem de fire virksomheds-tyverier.

Svendborg/Tåsinge: - Man får et chok og en underlig følelse i maven.

Sådan beskriver restaurantejer Kim Holst Madsen synet af sine lokaler lørdag morgen.

Han driver Restaurant Bregninge Mølle på Kirkebakken i Tåsinge, og har gjort det i 13 år, men da han mødte ind lørdag, lignede stedet ikke sig selv.

Mistanken om, at noget var galt, opstod allerede, da han så, at et vindue stod åbent, men da han gik indenfor, var der ingen tvivl om, at der havde været indbrud i restauranten.

- Vi skulle have konfirmation, så jeg var mest nervøs for deres ting, fortæller Kim Holst Madsen.

Efter at have gennemgået stedet, kan restaurantejeren dog konstatere, at der kun er blevet stjålet fire flasker spiritus og nogle kontanter fra en pengekasse. Men skadernes omkostninger i restauranten er langt værre, end hvad der er stjålet for, fortæller Kim Holst Madsen.

- Det er nærmest et voldsorgie. De har brækket alt op med et koben. Nøglen sad for eksempel i pengekassen, men alligevel har de brækket den op. De har ødelagt en masse, uden egentlig at få noget ud af det.

Tyvene havde dog ikke rørt ved konfirmationsopsætningen, og weekendens arrangementer blev afholdt uden problemer. Men de voldsommer ødelæggelser, undrer Kim Holst Madsen.

- Jeg kan ikke lade være med at tænke på, at der i sidste uge var et lignende indbrud i Lundbykiosken. Er det måske de samme gerningsmænd?, spekulerer Kim Holst Madsen.

Annonce

EDB tyvekoster

Men Restaurant Bregninge Mølle er langt fra den eneste virksomhed, der i weekenden har haft indbrud.

Også Beredskab Fyns lokaler på Pouls Smeds Vej i Svendborg havde mellem lørdag og søndag besøg af tyveknægte. På adressen har Beredskabet kursuslokaler og brandskole.

- De havde roddet alle skuffer og skabe igennem, så alt lå på gulvet, og de har klippet nogle ledninger over, fortæller Torben Skovgaard, der er leder af drift og vedligehold hos Bedredskab Fyn.

Tyvene var kommet indenfor, trods stedet er omkranset af et højt hegn. Ved at klippe hul i hegnet og ved at smadre en rude, var de alligevel kommet ind i kursuslokalerne. Her stjal de to projektorer og nogle bærbare computere.

- Men vi har endnu ikke gjort det hele op, siger Torben Skovgaard.

Han kan dog se, at indbrudstyvene har taget en trækvogn af metal, som stod på stedet, formentlig til at slæbe tyvekoster med. Også to store, blå tasker i størrelsen 40 gange 50, der normalt er beregnet til førstehjælpsdukker, er forsvundet.

- Så vi vil opfordre andre til at holde øje med, om nogen skulle rende rundt med sådan nogle, siger Torben Skovgaard.

25 kursister skulle bruge lokalerne mandag, så Torben Skovgaard måtte ud og låne materialer andre steder.

- Det er irriterende, men sådan er det bare.

Politiet har ingen spor

Ifølge Fyns Politis døgnrapport var der lørdag nat også indbrud i kontorbygningerne på Fåborgvej 44 i Svendborg. Tyvene kom ind gennem en uaflåst dør til en trappeopgang, hvorefter en dør er forsøgt at blive brudt op til virksomheden Ernst & Young. Der skulle angiveligt være gået en alarm, hvorefter gerningsmanden eller -mændene fortsatte videre op af trappen til direktionslokalerne til Sydfyns El-Forsyning. Her havde indbrudstyvene succes med at komme ind, og de fik stjålet bærbare computere samt et Apple TV.

Fyns Politi kan ikke umiddelbart sige noget om de mange indbrud i virksomhederne på Sydfyn, og om hvorvidt der er tilkobling mellem dem.

- Vi har ikke rigtig noget at gå efter, var det eneste politiassistent Poul Hollensted kunne fortælle til avisen.

Annonce
Forsiden netop nu
Middelfart

På vej mod store temperaturstigninger: Bliv klogere på Middelfarts klimaløsninger - og find ud af, hvordan du kan hjælpe til

Leder For abonnenter

Tabet af tillid

Det er ikke bare ærgerligt, at døren fra nu af er låst af om aftenen på Ringe Bibliotek. Det er også urimeligt for flertallet af brugere. Alligevel er det en naturlig konsekvens, efter at stedet gennem nogen tid har været udsat for hærværk i et omfang, der er uden for det, der betegnes som god opførsel. God opførsel er ellers, hvad man burde kunne forvente, når kommunen tilbyder borgerne at komme gratis i kontakt med computerudstyr og bøger til udlån efter normal lukketid. En ekstra service, som det ikke er rimeligt, at flertallet skal udelukkes fra, fordi et mindretal vælger at misbruge den tillid, kommunen har lagt til grund for ordningen. At tillid bliver misbrugt rækker imidlertid ud over bibliotekets vægge. Tillid er nemlig den lim, der får samfundet til at hænge sammen. Tillid står mellem linjerne. Det er det selvfølgelige i, at man passer på hinanden og på ting - uanset om det er éns egne ting eller nogle, man får stillet til rådighed som f.eks. et møbleret bibliotek. Det er svært at se nogen have noget imod idéen om det aftenåbne bibliotek. På alle måder må det være attraktivt for borgere i Ringe at kunne bruge biblioteket, når det passer dem bedst - uanset om de tilhører dem, der gerne vil vide mere, eller dem der keder sig og savner et sted at være. Da biblioteket er ubemandet, koster det intet at drive ud over tilliden til brugernes gode opførsel. Når biblioteket i Ringe fremover er aflåst om aftenen, er det derfor ikke bare ærgerligt og urimeligt. Det er også trist, for det er et symbol på afviklingen af en åbenhed, som vores samfund i årevis har brystet sig af, og som adskiller sig fra andre samfund, der ikke tør nøjes med at bygge på tillid men er nødt til at gøre sig afhængig af dens modsætning - kontrollen. Kontrol koster. Det værste ved den er dog, at lige så let, den er at indføre, lige så lang tid tager det at genopbygge den tillid, der er gået tabt.

Odense

Letbanens etape to: Venstre vil lade vælgerne tale inden beslutning

Annonce