Annonce
forside

Restaurantejer fastholder: Jeg har ikke handlet forkert

Ejeren af King's Buffet & Running Sushi mødes med 3F i sagen om de tre rumænere, der følte, at de arbejdede under elendige vilkår.

Indehaver af restaurant King's Buffet & Running Sushi mødtes mandag formiddag med 3F. Her fastholdt Ming Ming Xiang Huang, at han ikke har handlet forkert i sag om rumænsk arbejdskraft.

3F Sydfyn sendte mandag formiddag to repræsentanter til restauranten King's Buffet & Running Sushi i Svendborg.

Her ventede indehaver Ming Xiang Huang for at tale om sagen, der handler om de tre rumænske arbejdere, som gik til 3F og fortalte, hvordan de blev groft underbetalt af restauranten.

På mødet afviste restaurantejeren igen at have handlet forkert, og at rumænerne var underbetalt og havde for meget arbejde.

- Jeg har hjulpet rumænerne alt det, jeg kunne. Jeg har ansættelseskontrakter og lønssedler. De har ikke arbejdet for meget. Jeg er et godt menneske, som Ming Xiang Huang udtrykte det foran 3F's repræsentanter, Flemming Sørensen og Lone Pedersen, begge faglig sekretærer.

Annonce
Ejeren af King's Buffet & Running Sushi mødes med 3F i sagen om de tre rumænere, der følte, at de arbejdede under elendige vilkår.

3F: Noget stemmer ikke

Lige så hårdt som Ming Xiang Huang bedyrede sin uskyld, lige så sikre er 3F i sin sag.

- Det var ikke helt overbevisende, hvad vi fik at vide. Noget af det, han (Ming Xiang Huang, red.) fortæller, virker ikke til at være rigtigt, og vi kan tilbagevise nogle af tingene, siger Flemming Sørensen fra 3F.

- Blandt andet fremviste han nogle kontrakter på et par kokke, hvor der stod, hvad de fik i løn. Da vi så bad om at se lønsedlerne, viste det sig, at kokkene kun fik det halve udbetalt af, hvad der stod på kontrakten, siger han.

Meget nærmere forsoning i sagen nåede man ikke frem til på mødet, der endte lidt i en hårdknude. Begge parter har derfor aftalt at mødes på den anden side af nytår for at tale nærmere.

Læs meget mere om sagen i Fyns Amts Avis tirsdag eller på www.mitfyn.dk.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Nyborg

Fem riddere om det runde bord

Leder For abonnenter

Overvågning. Et nødvendigt onde

Avisen bragte i går en god nyhed fra Korsløkkeparken, der er et boligområde i Odense på den såkaldte ghettoliste. Efter opsætning af i alt 460 kameraer er området blevet markant fredeligere. Tidligere var Korsløkkeparken plaget af omfattende hashhandel, hærværk og anden kriminalitet, der gjorde bebeboerne utrygge. Men nu kan tillidsfolk for beboerne fortælle, at kameraerne har lagt en dæmper på de urolige elementer, som typisk er helt unge mennesker. De nye kameraer i Korsløkkeparken flugter således fint med regeringens planer om mulighed for mere markant overvågning i det offentlige rum. Dette forslag vil regeringen sandsynligvis komme igennem med, takket være støtte fra de blå partier, og det vil ikke mindst langt størsteparten af beboerne i større almene bebyggelser være glade for. Med god grund. Fredelige borgeres efterspørgsel af en tryg hverdag, hvor man ikke møder hashpushere i nedgangen til kælderen eller skal frygte hærværk mod sin parkerede bil, er forståelig og legitim. Men samtidig må man ikke se bort fra, at mere overvågning også indskrænker den frihed og ret til privatliv, som er grundlæggende for et åbent, demokratisk samfund. Folks behov for tryghed stritter altså imod nogle vigtige værdier, og dermed kan sammenstødet overføres til modsætninger mellem på den ene side almindelige danskere, der tager afsæt i deres hverdag, og på den anden side organisationer, der henviser til undersøgelser og statistikker. Mens hr. og fru menigmand tager overvågningen ret afslappet, er for eksempel Advokatrådet og Det Kriminalpræventive Råd betænkelige. De efterlyser dokumentation for, at øget overvågning gør det nemmere for politiet at opklare alvorlige forbrydelser. Skeptikerne påpeger også, at regeringens lovforslag, om det bliver vedtaget, vil indskrænke borgernes ret til privatliv mere, end man forestiller sig. Det kan meget vel være rigtigt, at kameraovervågning kun har begrænset betydning, når det drejer sig om alvorlig kriminalitet. Men skønt gamle begreber som ro og orden ikke i dag er på mode blandt fagpersoner, har de alligevel fylde i befolkningen. Derfor er øget overvågning et nødvendigt onde. I hvert fald indtil forældre og SSP-folk har lært de unge uromagere reglerne for almindelig god opførsel. Det vil desværre nok tage en rum tid.

Fyn

23-årig fodgænger dræbt på motorvejen: Han havde været til fastelavnsfest

Odense

Ny hanløve er ankommet til Odense Zoo

Annonce