Annonce
Kultur

Restaurantchef fra Nyborg blev årets tjener

Resturant Leffroy har vundet flere priser i år - søndag blev Helle Barnholt kåret som Årets Tjener 2016 af Den Danske Spiseguide på Frederikshøj i Aarhus. Arkivfoto: Jens Wognsen
  • Den Danske Spiseguide har kåret Helle Barnholt fra Restaurant Lieffroy som bedste tjener

Nyborg: 27-årige Helle Barnholt, restaurantchef på Restaurant Lieffroy i Nyborg, blev søndag den 30. oktober kåret som Årets Tjener 2016 af Den Danske Spiseguide ved en gallamiddag på Frederikshøj i Aarhus.

René Redzepi fra Noma og Rasmus Kofoed fra Geranium i København var blandt de kokke, som lavede retter til gallamidddagen, og Bent Christensen fra Den Danske Spiseguide lod kokkeikonet Hans Beck Thomsen om at overrække prisen som Årets Tjener.

- Jeg er meget, meget glad, siger Helle Barnholt.

Annonce

Geranium-tjener

Begrundelsen var, at yde service er at vise respekt og at gøre sit allerbedste og bevare overblikket med personligt overskud og professionalitet - alt det kendetegner Helle Barnholt, lød begrundelsen.

Hun var nomineret til prisen i konkurrence med blandt andre Søren Appel fra Nordisk Spisehus og Morten Hesselholt fra Ruths Hotel og Helle Hasting fra Geranium.

- Jeg er enormt stolt over at være nomineret, og at vinde det er kæmpestort, siger Helle Barnholt.

Hun var i Aarhus sammen med sin mand Patrick Lieffroy og hans forældre Ellen og Jean Louis Lieffroy.

Helle Barnholt håber, at prisen sætter fokus på tjenerfaget, hvor restauranterne i dag har svært ved at skaffe elever.

- Jeg håber, at det kan være en kæmpe inspiration til vores egne og fremtidige elever i en tid med stor mangel på tjenere rundt omkring. Jeg er enormt stolt af at stå på listen sammenmed Søren Ledet, Jan Restorff og alle de andre, jeg respekterer, forklarer hun.

Annonce

Pris til elev

Restaurant Lieffroys elev Simone Westerberg har netop fået en vinpris på Nyborg Strands konkurrence i champagnesabling. Desuden blev hun nummer to ved fynsmesterskaberne.

- Vi vil gerne vise, at vi er dygtige og kan tingene, siger Helle Barnholt.

Hun er udlært på Munkebo Kro under Thomas Pasfall, har arbejdet en sommer på The Paul i Tivoli og på Ruths Hotel i halvandet år, da hun efter en kort periode på Munkebo Kro blev restaurantchef på Restaurant Lieffroy i april 2012.

Af Morten Vilsbæk

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Assens For abonnenter

78-årig bragede ind i Dittes bil og stak af: Så fandt hun tilfældigt bilen på deres fælles værksted

Odense

Beboere kæmper med vanvidskørsel: Påvirket bilist bragede ind i vejtræ ved legeplads

coronavirus

Sådan genåbnes der løbende for rejser: Her er de fire faser

Kerteminde

Vi har spurgt læserne: Skal vi passe på Lindø eller på naturen?

Annonce