Annonce
Erhverv

Restaurant Wokkabox: Vi vil lave færdigretter af god kvalitet

Agata Hochnowska har sammen med sin kæreste Yasar Nazir blandt andre restauranten Wokkabox i Odense. Nu vil de forsøge at lave færdigretter. På billedet er Agate Hochnowska og i forgrunden faglærer John Mejlgaard fra kold College. Foto: Vibeke Volder

Parret bag den odenseanske take away-restaurant Wokkabox har længe haft et ønske om at lave færdigretter af god kvalitet. Det bliver nu en realitet.

Restaurant Wokkabox drives af parret Agata Hochnowska og Yasar Nazir, og de er netop ude på Kold College for at se de nye faciliteter an. De er blevet en del af den Food Startup Hub, som Udvikling Fyn og Kold College har lavet.

Det betyder, at de fra dags dato får hjælp til at finpudse deres færdigretter og få dem ud blandt forbrugerne, så de kan lande på en masse menneskers spiseborde.

- Vi har rejst meget i for eksempel England og Tyskland, og der er et kolossalt udbud af convenience-varer, og produkterne er ofte af bedre kvalitet, end det man kan få herhjemme, forklarer Agata Hochnowska.

Hun har sammen med sin kæreste Yasar Nazir tre restauranter i Odense. Det er Ammi Jee´s og Wokkabox, begge beliggende på Skibhusvej i Odense, og Phi Mo som ligger i Vestergade i Odense.

Yasar Nazir har netop revet folien af den første bakke med færdigretter, mens de står i et af køkkenerne på Kold College. Det er første gang, at folk fra fødevarehubben skal smage på maden.

Annonce

Produkter man har lyst til at spise

Parret havde længe talt om, at de mente, at der ikke var gode nok færdigretter på det danske marked, hvorfor de gerne ville lancere deres egne af en højere kvalitet.

- Vi vil gerne være med til at gøre det nemmere for eksempelvis børnefamilier, og jeg synes, der mangler produkter på det her marked, som man har lyst til at spise, forklarer Agata Hochnowska.

Derfor forsøgte de faktisk at lancere nogle færdigretter allerede for nogle år siden, men måtte droppe ideen igen.

- Vi måtte desværre lægge ideen på hylden igen, da vi simpelthen ikke havde nok know how. Men så mødte jeg Mads (Mads Asbild, forretningschef hos Food Fyn, red.), som mente, at vores ide var interessant. Og så blev vi enige om at lave et samarbejde.

Ved siden af Agata Hochnowska står hendes kæreste og er i fuld gang med at forklare forskellen på de forskellige færdigretter. Og det er tydeligt, at parret har arbejdet med asiatisk mad længe.

Yasar Nazir fortæller blandt andet om forskellen på forskellige slags ris.

- Jasminris bruger man i det thailandske køkken, de klumper mere og er nemmere at spise, når man bruger pinde. Basmatiris bruger man i det indiske køkken, de er løsere og længere i kornene, forklarer han.

- Vi glæder os meget til at se, hvor det bærer hen, siger Agata Hochnowska.

Annonce
Forsiden netop nu
Fyn For abonnenter

Kendt Odense-advokat i dobbeltrolle: Gav sig selv millionhonorar fra velgørenhedsfond

Annonce