Annonce
Kerteminde

Restaurant vil vende sekscifret underskud til overskud med rosé og sushi: - Vi arbejder os ud af det

Ifølge medejer Thanh Phong Pham har Restaurant Phi Phi i Kerteminde fundet formen, der skal vende underskuddet til overskud. Privatfoto
Efter en opslidende opstart ser medejer og restauratør Thanh Phong Pham positivt på Restaurant Phi Phis fremtid i Kerteminde.

Kerteminde: - Det var ikke en normal restaurantåbning.

Sådan siger Thanh Phong Pham, der er medejer af restaurant Phi Phi i Kerteminde.

Og det kan ses på sidste årsregnskab, hvor firmaet kom ud med et underskud på 339.393 kroner før skat og et tab på mere end 100 procent af sin anpartskapital.

Annonce

- Det har været lidt som barnets første år. Man skal ligesom på benene, og så rammer coronaen og tvinger os til at tilpasse os. Vi skulle hele tiden omstille os, og det kan altså være noget af en udfordring, siger Thanh Phong Pham om sidste års omskiftlighed.

For at kunne holde stedet åbent har Thanh Phong Pham med egne ord taget en ordentlig tørn i køkkenet, hvor han gik fra at være der to til tre gange om ugentlig til alle ugens dage.

Samtidig valgte man at satse på deltidsansatte, så spisestedet nu har en stab på tre fastansatte, herunder Phong selv, samt fem på deltid.

- Vi har gjort, hvad vi kunne for at beholde vores medarbejdere samtidig med, at vi har sparet der, hvor det var nødvendigt, understreger han.

Vi arbejder os ud af det. Nu begynder det at ligne hverdag igen, og derfor forholder vi os positive over for det næste år. Rejsen for Phi Phi er kun lige begyndt - og den ligger på Fyn.

Thanh Phong Pham, medejer, Restaurant Phi Phi

Han har ikke tal på, hvor mange ekstra timer han har været nødt til at lægge i restauranten for at holde den oven vande, men man fornemmer, at det ikke har holdt sig indenfor en almindelig 37-timers arbejdsuge.

- Jeg er der efter behov, siger han, men tilføjer omgående:

- Jeg er der rimelig tit.

Vin og sushi

Selvom året var præget af bølgegang, så forholder Thanh Phong Pham sig optimistisk til situationen.

- Det lyder måske forkert at sige, at det er sundt, men det lærer én at tænke ud af boksen og se kreativt på tingene, forklarer han.

Hans håb er, at der ikke er flere bump på vejen, så restauranten kan lægge kræfter i flere arrangementer, hvilket altid var planen.

- Det asiatiske køkken er bredt, og det betyder, at jeg kan få lov til at folde mig lidt mere ud i køkkenet og sætte vores eget præg på det, siger restauratøren.

Thanh Phong Pham har tidligere afholdt arrangementer med udgangspunkt i sin viden om sushi. Privatfoto

Det vil han blandt andet gøre gennem vinsmagninger, hvor restauranten inviterer en vinmand til at fortælle om forskellige rosévine, mens Thanh Phong Pham sammensætter en menu, der passer dertil.

Sideløbende vil han genoplive restaurantens aftener i sushiens tegn - arrangementer, der vil blive afviklet et par gange årligt, og som han håber kan blive en del af Phi Phis faste traditioner.

Annonce

Ingen forhandlinger

I Fyens Stiftstidende kunne man i denne uge læse, at restauranten var ramt "så hårdt, at den nu forhandler med sit pengeinstitut og kreditorer om restaurantens fremtid. Desuden er selskabet afhængig af, at anpartshaverne stiller finansiering til rådighed."

Men det er en misforståelse, mener Thanh Phong Pham, der påpeger, at der altså ikke er nogle igangværende forhandlinger, selvom det fremgår af regnskabet, og at driften fortsætter uændret.

Til gengæld regner han med, at omlægningerne på medarbejderfronten, årets kommende arrangementer og en tilstand, der minder om normalitet, er det, der skal til for at få vendt modgang til fremgang.

- Vi arbejder os ud af det. Nu begynder det at ligne hverdag igen, og derfor forholder vi os positive over for det næste år. Rejsen for Phi Phi er kun lige begyndt - og den ligger på Fyn.

Annonce
Nyborg For abonnenter

Kæmpelager af tyvekoster fundet i landsby: Brødre tiltalt for så mange forhold, at anklageren var ved at miste pusten

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Assens

Henrik gav afslag til flere unge - frygter sygdom for sine 36.000 høns: - Det er en exceptionel dyr affære

Middelfart For abonnenter

Jæger fandt tre halshuggede rådyr i vejkant: - Det er noget forbandet svineri det der

Odense

Asbestkaos i Højstrupparken: Udskældt firma er stadig på byggepladsen - elektrikere udsat for asbeststøv trods løfte om sikre arbejdsforhold

Erhverv For abonnenter

Hummer og hjortekød gav røde tal: Grossist på havnen hårdt ramt af nedlukninger

Bryggeri varsler dyrere øl: Tørke og krig sender forbrugerne til lommerne - endnu engang

Nyborg

Femårig død i tragisk ulykke - sagen undersøges nærmere

Odense For abonnenter

Hele Nicks familie var hjemme i rækkehuset, da branden brød ud: Krydsede afspærring og løb op til huset

Lærlingen Carl Emil gider ikke mere bullshit: Skolens maskiner er ældre, end min far

Odense For abonnenter

Her er billetprisen for at køre med Odense Letbane - du kan ikke købe billet på stationerne

Se billederne: Kom med ind i Victor og Birgittes vilde drømmehus med 360 graders terrasse, snedkerkøkken og privat shelter direkte ned til åen

Odense

Lokale projekter: Søg om dette års Borgerne Bestemmer-penge

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Ærteavler idømt stor bøde: 140 plukkere måtte deles om fire toiletter – Vi er udsat for magtfordrejning

Odense

Politiet opfordrer gruppe til at melde sig selv efter brand på skole:  - Vi har dem på film, så de kan bare ringe

Annonce