Kerteminde: De udenlandske turister blev væk i år på grund af coronaen, til gengæld strømmede danske turister til Kerteminde.
Det har holdt liv i Kertemindes butikker og restauranter - men ikke udelukkende til fryd og fornøjelse, fortæller John Carlsen i Restaurant Kerteminde Sejlklub.
John Carlsen, Restaurant Kerteminde Sejlklub- Men det har været en anden type kunder, vi har haft i år. Der var en del af den slags, der skulle have været til Spanien, og forventede at komme ud og spise til spanske priser
- Vi har trods coronaen haft en pæn sæson. Ikke noget at råbe hurra for, men på det jævne, og så håber vi på, at corona-pakkerne dækker efterslæbet ind. Vi er altid optimister, siger John Carlsen.
- Men det har været en anden type kunder, vi har haft i år. Der var en del af den slags, der skulle have været til Spanien, og forventede at komme ud og spise til spanske priser. Det gav nogle lidt skæve oplevelser.
Forkerte forventninger
Han fortæller, at en del danskere kommer med en helt anden tilgang til at gå på restaurant end udenlandske turister.
- Nogle sammenligner os med Rudolf Mathis andre med et cafeteria, og da vi er et sted midt imellem, så er der en del, der er kommet med forkerte forventninger, og det har givet en tilsvarende mængde brok.
Hans råd til restaurant-gæster, der ikke ønsker at blive overrasket over udvalg eller pris, er at forberede sig, inden man sætter sig ved bordet. Se menuen på internettet, og er der ikke priser på, så kig på skilte og opslag ude foran restauranten.
- Vi elsker alle vore danske gæster, det er bare så ærgerligt, hvis de glæder sig til at komme ud og spise, og så får en dårlig oplevelse, fordi de havde forventet noget helt andet end det, vi kan byde på, opfordrer han.
- Heldigvis var de fleste gæster venlige og tilfredse og havde en god oplevelse.