Annonce
Nyborg

Restaurant i Nyborg mangler navn: Hvad skal stedet hedde?

Hvad hedder den egentlig, den flotte resaturant nede på destilleriet? Den hedder faktisk ingenting, og det skal der laves om på nu. Kom med et godt forslag til navn på restauranten. Arkivfoto: Tim Kildeborg Jensen

Restauranten på Nyborg Destilleri i det gamle DSB-værksted har aldrig fået et selvstændigt navn. Ny beder destilleriet om gode idéer og laver en konkurrence ud af det.

Nyborg: Navnet er normalt noget af det første folk finder på, når de vil åbne en ny restaurant.

Men den "detalje" glemte de, da restauranten på Nyborg Destilleri blev åbnet for omkring halvandet år siden. Alle aktiviteterne i det gamle tog-værksted hedder Nyborg Destilleri, men det bliver der lavet om på nu.

Destilleriet har udskrevet en konkurrence og indbyder folk til at komme med gode forslag til, hvad restauranten skal hedde.

- Vi vil gerne give restauranten sin egen identitet, og så skal den selvfølgelig have et navn, siger Nicolai Hyllested, der tidligere på året blev ansat som restaurantchef på destilleriet.

- Alle ved, at der ligger et destilleri her i bygningerne, men ikke alle er opmærksomme på, at der også er en restaurant, hvor man for eksempel kan holde fødselsdag og så videre, siger han.

Konkurrencen er tyvstartet på blandt andet facebook, og der er allerede kommet omkring 150 forslag.

- Vi kan se, at mange af forslagene tager udgangspunkt i husets historie, og flere foreslår for eksempel Remisen, siger marketingskonsulent Stinna Engdam.

Selv om restauranten altså skal have en mere selvstændig profil, kommer destilleriet og spisestedet fortsat til at arbejde tæt sammen - blandt andet byder kokken på flere retter med whisky eller godt øl som ingredienser.

Familien bag Ørbæk Bryggeri købte i 2011 det tidligere tog- og lokomotivværksted af DSB og brugte flere år på ombygning, der har bevaret mange spor fra tiden, hvor lokomotiver og vogne blev holdt ved lige og sat i stand, inden de skulle ud på skinnerne igen.

Man kan komme med forslag til navn til restauranten frem til 9. december. Den 20. december offentliggøres vinderforslaget og efter nytår vil restauranten for alvor bruge sit nye navn.

Man deltager ved at gå ind på www.nyborgdestilleri.com/vind.

Vinderpræmien er et gavekort på 5000 kroner.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Faaborg-Midtfyn

Dommer fra arkitektkonkurrence står fast i forsvar af omstridt faaborg-bygning: Helios pirrer mine sanser

Klumme

Dagen i dag: 62-årig kvinde er blevet mor

1994 En italiensk kvinde på 62 år, Maria Munaretto fra Vicenza, er for første gang blevet mor efter at have fået et befrugtet æg indopereret. Men hvem der er ansvarlig for den kunstige befrugtning er der opstået uenighed om i lægekredse. Ifølge presseberetninger i går er det foreløbig kun klart, at Maria Munaretto fik indopereret et befrugtet æg fra en anden kvinde på en klinik i Bologne. Barnet kom til verden i juli og vejede ved fødslen 2780 gram. Gynækologen Carlo Flamigni, som hævdes at være den ansvarlige for indgrebet, benægter og siger, at han ikke har set den pågældende kvinde de seneste to år. Den lykkelige, nybagte mor har selv denne kommentar: Venligst, kald mig ikke bedstemor. 1969 Borgmester Holger Larsen, Odense, har modtaget et trusselsbrev, som er blevet overgivet til politiet på grund af dets alvorlige karakter. Det truer med, at borgmesteren vil blive dræbt inden fredag. - De skal miste Deres smukke hoved, hvis jeg fortsat skal tage mod afslag fra Deres ophøjede sæde, hedder det i brevet fra den ukendte afsender. Borgmesteren har modtaget brevet gennem postvæsenet og afsendt uden konvolut. Man formoder, at brevskriveren er tilknyttet socialkontorets klientel. - For mig er anonyme smæde- og trusselsbreve ikke noget ukendt fænomen, siger borgmesteren. De ender som regel i papirkurven, men i dette tilfælde fandt kommunaldirektøren det alligevel bedst at underrette politiet. 1944 Postvæsenet i Odense vil ikke bringe værdipost ud til folk efter kl. 18, og desuden vil eksprespakker og telegramanvisninger, der ankommer til byen sent på dagen, ligge over til næste morgen. Foranstaltningen er gennemført på generaldirektoratets foranledning i en række byer ud fra et ønske om at befri budene for det ansvar at skulle gå ud i den mørke by med værdisager uden beskyttelse. Ud over disse indskrænkninger sker der ingen ændringer i postomdelingen i Odense. Der vil fortsat være omdeling kl. 8, kl. 11 og kl. 17. Omdelingen kl. 11 vil i væsentlig grad være forbeholdt værdipost, inkasseringer og telegramanvisninger. Almindelige telegrammer og ekspresbreve vil fortsat bliver bragt ud efter kl. 18.

Odense For abonnenter

De trofaste-portræt: Efter fire bankrøverier fløjter Lars stadig hver eneste morgen

Fyn

Flertal vil skrotte succesfuld hjertestop-ordning: Peger i stedet på gratis alternativ

Fyn

På Vestfyn drømmer man om S-tog: Sidegevinst i fokus til velbesøgt jernbanemøde

Annonce