Annonce
Nyborg

Restaurant i Nyborg mangler navn: Hvad skal stedet hedde?

Hvad hedder den egentlig, den flotte resaturant nede på destilleriet? Den hedder faktisk ingenting, og det skal der laves om på nu. Kom med et godt forslag til navn på restauranten. Arkivfoto: Tim Kildeborg Jensen

Restauranten på Nyborg Destilleri i det gamle DSB-værksted har aldrig fået et selvstændigt navn. Ny beder destilleriet om gode idéer og laver en konkurrence ud af det.

Nyborg: Navnet er normalt noget af det første folk finder på, når de vil åbne en ny restaurant.

Men den "detalje" glemte de, da restauranten på Nyborg Destilleri blev åbnet for omkring halvandet år siden. Alle aktiviteterne i det gamle tog-værksted hedder Nyborg Destilleri, men det bliver der lavet om på nu.

Destilleriet har udskrevet en konkurrence og indbyder folk til at komme med gode forslag til, hvad restauranten skal hedde.

- Vi vil gerne give restauranten sin egen identitet, og så skal den selvfølgelig have et navn, siger Nicolai Hyllested, der tidligere på året blev ansat som restaurantchef på destilleriet.

- Alle ved, at der ligger et destilleri her i bygningerne, men ikke alle er opmærksomme på, at der også er en restaurant, hvor man for eksempel kan holde fødselsdag og så videre, siger han.

Konkurrencen er tyvstartet på blandt andet facebook, og der er allerede kommet omkring 150 forslag.

- Vi kan se, at mange af forslagene tager udgangspunkt i husets historie, og flere foreslår for eksempel Remisen, siger marketingskonsulent Stinna Engdam.

Selv om restauranten altså skal have en mere selvstændig profil, kommer destilleriet og spisestedet fortsat til at arbejde tæt sammen - blandt andet byder kokken på flere retter med whisky eller godt øl som ingredienser.

Familien bag Ørbæk Bryggeri købte i 2011 det tidligere tog- og lokomotivværksted af DSB og brugte flere år på ombygning, der har bevaret mange spor fra tiden, hvor lokomotiver og vogne blev holdt ved lige og sat i stand, inden de skulle ud på skinnerne igen.

Man kan komme med forslag til navn til restauranten frem til 9. december. Den 20. december offentliggøres vinderforslaget og efter nytår vil restauranten for alvor bruge sit nye navn.

Man deltager ved at gå ind på www.nyborgdestilleri.com/vind.

Vinderpræmien er et gavekort på 5000 kroner.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Parti går i folketingssalen for at få bygget ny jernbane to år tidligere

Leder For abonnenter

Lange dyretransporter til udlandet: Det er en svinsk behandling

Grise, køer, får og andre slagtedyr skal behandles ordentligt, mens de er i live - også selv om de på vej til slagteriet. Derfor er det på sin plads, at to fynske vognmandsfirmaer er blevet hevet i retten sammen med en række andre speditører og svinehandlere, fordi de ifølge anklageskriftet ikke har behandlet dyrene efter reglerne. Vognmændene har, som man kunne læse i avisen i sidste uge, overtrådt loven utallige gange. I alt rummer anklageskriftet mere end 1000 punkter, herunder mange hundrede overtrædelser af reglerne om, hvor lang tid dyr må transporteres på ladet af en lastvogn. I andre tilfælde er dyrene blevet stuvet alt for tæt sammen på lastvognene og har dermed ikke fået den mængde plads, som de skal ifølge loven. I atter andre tilfælde har vognmændene ikke afleveret de lovpligtige logbøger over transporterne, hvilket gør, at myndighederne ikke kan få indblik i, om de pågældende chauffører overhovedet har overholdt loven. Det er skamfuldt for vognmandsbranchen, at der er så mange brådne kar blandt medlemmerne. Og det er dobbelt skamfuldt, at disse medlemmer står bag så umådeligt mange overtrædelser af lovgivningen, som tilfældet er. Det er helt afgørende, at kontrollen med vognmændene bliver strammet. Det er et faktum, at antallet af dyretransporter har været kraftigt voksende i de seneste år; alene sidste år blev tæt på 15 millioner svin stuvet sammen på lastvogne og kørt ud af landet - så langt væk som til Italien og Bulgarien. Derfor er det nødvendigt at få langt bedre styr på transporterne, så myndighederne kan sikre sig, at dyrene ikke lider unødigt, mens de står på ladet af en lastvogn på vej gennem Europa. Det er, undskyld udtrykket, svinsk at udsætte dyr for den behandling, som en snes fynske og danske vognmænd har udsat dem for. Derfor er det godt, at vognmændene kommer for retten, så der kan blive statueret et eksempel. For dyrenes skyld. Og for vores egen morals skyld.

Danmark For abonnenter

Myndighederne vil stoppe ham: - Jeg er den bedste omskæringslæge i Skandinavien

Annonce